Maso z BILLY RSS

Štítky: , , , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím,
    dneska jsem měla až bizarní zážitek s roštěnou Vocílka z Billy, tak se chci jen zeptat, jestli někdo netušíte, co za tím vězí. Normálně si kupujeme steaky z roštěné, a to různě, v řeznictvích skvělých i horších nebo supermarketech. Podle kvality a uleželosti masa se stává, že je steak třeba tužší, ale pokaždé zatím chutnal jako kus hovězího.
    Roštěná Vocílka, kterou jsme koupili dneska, byla v syrovém stavu až nepřirozeně červená, přitom v ní zůstal důlek po prstu, jako kdyby bylo maso dobře uzrálé. Po rychlé úpravě na steakové pánvi bylo maso křehké, měkké, krásně dorůžova jako z reklamy, ale chutí a trochu i konzistencí ze všeho nejvíc připomínalo párek v rohlíku z IKEA.
    Vždycky jsem žila v domnění, že k hovězímu steaku stačí drcený pepř a sůl, ale to jsem se tedy šeredně spletla, tomuhle nepomohla ani horčice. Absolutně bez chuti, jenom hmota. Snad poprvé v životě, co jsem svůj steak nedojedla! Nejde mi to do hlavy, co s tím masem dělají? Fakt to chutnalo jako kdyby to maso vypěstovali v petriho misce…
    Stalo se vám to někdy?

  2. Nemáte náhodou ještě obal? Napadá mě, jestli nemohlo být něčím křehčené …

  3. Kytko, díky za tip. Obal je ještě v koši, ale nepíše se tam nic převratného, jenom že jde a nízký roštěnec balený v ochr. atm., blizsi info http://www.masoplana.cz (tam jsem se nic nedozvedela), jinak nic. Ale prostudovala jsem pojem „křehčení“ a co se chuti a měkkosti týče, tak by to docela sedělo. Nicméně se většinou píše, že se to dělá s hlavně s drůbežím, a taky se to dle nějaké vyhlášky musí uvádět na obalu. Tady nebylo nic, je to pro mě záhada :)
    Nicméně hovězímu z Billy se budu vyhýbat obloukem, totéž doporučuji i ostatním, tedy pokud mezi vámi gurmány vůbec někoho napadne kupovat maso v Bille :/

  4. to se jednalo o tohle maso? http://www.masoplana.cz/produkty/hovezi to jsem chtěla vyzkoušet, že v okolí žádné kvalitní řeznictví nemám…

  5. ↪ 4 garffielb: To, o kterém jsem mluvila, má na sobě napsané VOCÍLKA a je to interní značka Billy, pro kterou to Maso Planá vyrábí. To hovězí, na které odkazujete, je něco jiného. Také jsme ho zkoušeli, už si přesně nepamatuji, co to bylo za maso (vím jen že to nebyla svíčková), snad také roštěná-steak. Bylo to celkem dobré, rozhodně tisíckrát lepší než Vocílka, akorát jsem z toho masa cítila plast, jako kdyby to trošku načichlo od toho balení.
    Kdyžtak dejte vědet, až ho vyzkoušíte!

  6. díky za radu, tak to při svátečnější příležitosti zkusím ;o)

  7. ↪ 4 garffielb: Tohle vakuované hovězí z maso planá čas od času kupuju, chutná skvěle. Vocílku ne, ani nikdy v budoucnu už ten název je napováženou, obsah nemá ve mě důvěru. V bille kupuju přední hovězí bio, výborné, jelikož se jedná o přední maso, vyžaduje delší tepelnou úpravu (dusím okolo 2 hod.).

  8. ↪ 7 irena: tak to bio hovězí taky znám – dělala jsem ho s cibulovou omáčkou a bylo opravdu výborné.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.