Lívanečník-potřebný nebo krám????? RSS

Štítky: ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Milovníci domácího vaření-používáte lívanečník???Žádnou diskusi jsem neobjevila, a proto mě zajímá, jestli ho používáte a jak často nebo je to další zbytečný krám do kuchyně???

  2. Nejdříve jsem byl názoru, že to je krám. Pak jsem ho dostal a pomalu zjistil, že se hodí. Lívance dělám jen na něm, ale využití na volské oko se také přímo nabízí.

  3. Krám. Stačí (aspoň mojí rodině) pánev, na lívance i na volská oka.

  4. Krám. Mám, používám (hlavně na volská oka, na lívance moc ne), kdybych ho neměla, nebyla bych méně šťastná.

  5. Já ho používám docela často, ale taky si často děláme lívance. A líbí se mi z něj volská oka ke špenátu. Ale žít se bez něho dá.

  6. Krám. Může být dekorativní, ale stačí pánev.

  7. Sice je to krám, ale používám. Pokud tvořím lívance pro šest lidí, pak na pánvi ve větší velikosti. Pro dva ale na lívanečníku. Na volská oka mám prvorepublikovou formičku. Zcizila jsem ji své tehdy potenciální tchýni a dodnes na to obě rády vzpomínáme.

  8. Mně přijde fajn. Používám ho i na různé cuketové placičky a podobně. Subjektivně mi přijde, že mi šetří olej – když dělám věci, které potřebují tak trochu plavat v oleji, tak jsou olejem naplněné jen ty prohlubně, ale ne zbytek pánve.
    Samozřejmě, přežiju bez něj, ale s ním je to lepší.
    Řadil bych ho asi na úroveň lisu na brambory (který používám spíš na odvodnění nastrouhané cukety).

  9. Krám, pokud nemáte k dispozici plotnu, jako mívaly naše babičky. Pokusy smažit na historických lívanečních alespoň pro mne vždy skončily frustrací, protože lívanečník byl nepoměrně větší než plotna/hořák a musela jsem tak lívanci neustále otáčet, aby nebyly z polovičky syrové. Ale možná jsou teď k dostání lívanečníky menší :-)

    Takže bych při koupi zvažovala průměr lívanečníku vs. průměr plotny a taky dostupné úložné prostory v kuchyni.

  10. mám klasický velký litinový, používám ráda a bez obtíží. zrovna v neděli jsem smažila lívance, dneska zase volská oka pro čtyři strávníky. na plynovém hořáku funguje bez problémů s takovou tou kulatou těžkou plotýnkou na opékání topinek.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.