Okra RSS

Štítky: ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Okra – kde ji u nás kupujete a jak ji upravujete? Zatím jsem našla jen v Makru, dovoz z Thajska.

  2. Já ji nenašla ani tam… :-)

  3. Okra by měla být čerstvá, mladé neovadlé tobolky. Zahušťovač curries a nebo gumbo polévko-gulášů. Přidat později, v druhé fázi vaření.
    Abych se přiznal, lze bez okry (ladies' fingers) docela příjemně a bez újmy existovat jak je rok dlouhý… ;-)

  4. Jedla jsem ji jen párkrát ve východní kuchyni upravenou jako přílohu a docela bych si to někdy zopákla. Jinak za tu informaci o zahušťování děkuji, na tohle použití jsem zapomněla.

  5. Běžně ji mívá i tesco, alespoň v Praze.

  6. Já si vozím sušenou z Egypta a na mraženou chodím do Farah. Konzumujeme ve vývaru rozsekané na malé kousíčky a jíme s chlebem nebo rýží. Je taky moc dobrá pod dušená masa a do různých omáček s rajčatovým základem.

  7. Mají ji sušenou v tom orientálním krámě kousek od mánesa
    (v praze).

  8. David: to je právě výše zmíněný Farah.

  9. možná trochu offtopic: vídám ji tady čerstvou v Německu u Inda, nebudou to mít v Praze taky v nějakém krámku s asijskou baštou? mám na ni přímo od Inda dva recepty, jeden s hořčičným semínkem a černuchou, druhý s kokosovým mlíkem a rajčaty, zatím jsem (ke své škodě) nepřistoupila nejen k realizaci, ale ani k zakoupení – dobré čerstvé místní zeleniny je tady tolik, že nevím, co vařit dřív..

  10. 8. aha, thnx

  11. Cerstva okra se da koupit i v trznici SAPA. Jak uz tu padlo je dobra do omacek, jejichz zakladem jsou rajcata nebo ji take znam ve vynikajici uprave v omacce ze „zlute cocky“ (chana dal).
    A uplne nejlepsi narezana na pulky podelne a macena v koreni, kukuricne a cizrnove mouce (gram flour), cesneku, a smazena v poradne vrstve oleje do krupava, vysledek vypada takto:

    http://farm4.static.flickr.com/…d402fff5.jpg?v=0

    Ale nic draveho a lehkeho to neni:-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.