nákup páky z druhé ruky - Singer Ariete Retro 1385 RSS

Štítky: , , , , , , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím,

    uvažuji o tomto retro přístroji, majitel udává že je 4 roky starý, a dle jeho slov nechal čistit kávovar v servisu jen občas. Má podle Vás tato investice smysl? Cena se pohybuje mezi 1. – 2.t.

    Případně zvažuji alternativu v Guzzanti GZ 60.

    Samozřejmě že eviduji povětšinu nákupů malých pressovačů od značky Gaggia bohužel u ženy převládá touha po designu.

    Předem díky za odpověď.

  2. Pokud převládá touha po designu, kupte si Francis Francis, který vás na Aukru vyjde kolem 5 tis a uděláte s ním slušnou kávu. Kávovary, o kterých mluvíte nestojí za to ani zadarmo.

  3. Guzzanti GZ 60 a Ariete retro mají stejný mizerný vnitřek (a stejného výrobce). Francis není klasický pákový kávovar, anóbrž je na kapsle.
    Snad se neurazíte, ale touha po designu vs tyto 3 zmíněné opičky na gumě? Já vím, je to barevné, s klikatými tvary, ouplné retro, ale jako kávovar to vypadá směšně.

  4. ↪ 3 andy_wise: Francis Francis vyrábí řadu typů, i na mletou kávu, je to typ X1, i k novým modelům, které mají páku na pody se dá dokoupit páka na mletou kávu, Kávovar má velmi kvalitní vnitřek, servisák mě poučil, že je dobré koupit starší model, kde na ciferníku je fotka holky s vyplazeným jazykem. Mám ho 3 roky, starý typ, ale nepoužitý, z aukra a spokojenost. A jasně, není to profesionální kávovar, ale není to šunt od DeLonghi nebo něco podobného.

  5. Sveho casu Francis mel i variantu „klasicky pakovy kavovar“, netusim, zda je tomu tak porad. Varil dobrou kavu, nebo mi to tak v te dobe pripadalo. Chut se meni, snad k lepsimu…

    Pokud Vam jde o retro design, pak zkuste Ascaso, zejmena Ascaso Dream:
    http://www.ascaso.com/…oductos.html
    Ale cenove je to nekde jinde, nez asi chcete…

  6. ↪ 4 kacka_zvykacka: Pokud je u kávovaru na kapsle vyměněna páka a výstupní tlak snížen (jinak je káva hořká), proč ne.

    Ještě k původnímu tazateli: Guzzanti/Ariete mají problém se dožít záruky, je to opravdu low end, takže 4 roky starý ani v žertu. Více najdete v diskusích na fóru primacafe.cz, ale na podobně kvalitní kávovary se tam raději nevyptávejte ;).

  7. spikey: Ariete, Guzzanti ani náhodou, možná jedině zadarmo.
    ad FF: pokud by byla touha po designu větší, než touha po dobré kávě a bezproblémovém kávovaru, klidně o něm uvažujte, ale z druhé ruky je max. hranice 4000Kč, které by bylo rozumné za něj zaplatit. Nutné je koupit novou páku na klasické misky (cca 800–1500Kč) a sáhnout na OVP ventil – kávovar je nastavený na PODy (snížit z 11ti na 9). Střeva má poměrně slušná, ovšem původní cena 16000Kč na našem trhu byla nesmyslná. Koukněte se na http://www.espressocoffeeshop.com/ , kde mají velký výběr kávovarů a jsou relativně slušní (v porovnání s ostatními Italy)

  8. Vykašlete se na Ariete a Guzzanti.
    Zkuste najít někde použitou Silvii, nebo třeba koupit něco jako todle:
     http://aukro.cz/…8127602.html

    K tomu nějaký mlýnek pro domací použití a máte vystaráno.

    Mám doma mašinku s E61 a připravená na první kafe je do 10 minut!
    a spotřeba? jistě levnější, jak jedno nepovedené kafe v restauraci!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.