pomůcka na vaření? RSS

Štítky: , , ,

17 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Poslední dobou jsem začala víc vařit a narazila na zajímavé téma. Je nějaká pomůcka na vaření, která by usnadnila odstraňování přísad z jídla, které třeba chcete pouze vyvařit a pak nejíst? Napadá mě typicky koření, kůra, nebo třeba flaksovité nebo tučné odřezky ve vývaru. Nebo na to máte nějaký trik? Přemýšlela jsem i o materiálu, ze kterého je to bezpečné, co vydrží hodinový var,aniž by to ovlivnilo chuť pokrmu.
    Máte někdo nějaké tipy, nebo nápady.
    Mně by se líbilo něco jako veliké uzaviratelné sítko na čaj, které naplním, ponořím do vody nebo omáčky a pak jednoduše vytáhnu.

  2. Neco takoveho jsem pred rokem videla v Home Art – velike uzaviratelne vajicko jako na caj se silikonovym ocaskem. Zkusim najit odkaz.

  3. ↪ 1 Elenloth:
    http://www.kulina.cz/…met/d-69365/
    Mam toto nerez sitko (maji i mensi). Svuj ucel plni dobre, presto jej pouzivam zridka. Pokud to jde, koreni varim radeji jen volne rozptylene a pak vyvar precedim.

  4. Viděla jsem někde ke koupi toto :
    http://www.4home.cz/…ule-na-ryzi/
    možná by to bylo na danou věc dobré.

  5. Pokud není nutna značková pomůcka, tak nejlépe funguje kus gázy a nit.

  6. Protože jsem „čajař“, nechávám si vozit z Japonska takové menší pytlíky na jedno použití na sypaný čaj. Ale úspěšně používám při i vaření. Možná to mají i někde v ČR, ale ještě jsem na ně nenarazil, ani na webu.

  7. ↪ 6 jhadh: nevím, co myslíte tím menší, ale tyhle papírové filtry běžně kupuju v obchodech s čaji u nás.

  8. Všem díky za tipy.

    ↪ 3 lielli: Díky za tip, já jsem právě tak velké sítko nikde neviděla ( i když pravda, že 271Kč za sítko je trochu napálené, ale aspoň vím, že to existuje)

    ↪ 4 Karlicka: Tak koule na rýži je fakt boží, koukám, že co se týče kuchyňského vybavení, tak mám fakt mezery

    ↪ 5 savec: Gáza je dobrý nápad, ale nezanechává to nějakou pachuť? Mně gáza vždycky smrdí nějakou desinfekcí, měla bych strach to vařit.

    ↪ 6 jhadh: znám jednorázové filtry na čaj, které se dají běžně koupit, ale kdysi jsem to zkoušela a rozvařila jsem ho :o)

  9. ↪ 8 Elenloth: Jezisek mi uz pred lety nadelil doma usity sacek z obycejneho letkoveho kapesniku bez potisku. Vlastne mam 3, po kazdem pouziti vyperu v teple vode. Slouzi znamenite. Jezisku diky :)

  10. Vyvařovací sítko mají v Tescomě:
    http://eshop.tescoma.cz/…i-kosik-chef

  11. Mam dotaz trochu mimo: mate nekdo doma skrabku na rajcata, skrabku na nudlicky julienne a loupač pomerančů? Ja jsem si to koupila (na rajcata v Recku, na nudlicky v Tescome a loupac pomerancu Home and Cook nebo tak nejak (v prizemi na Flore), a pripada mi, ze to vsechno byly uplne vyhozene penize!!! Pomeranc rychleji a snadneji oloupu obyc. nozem, o rajcatech radsi vubec nemluvim a kdyz jsem se snazila delat julienne z mrkve a petržele, tak mi pripadalo ze to je zcela tupy, a kdyz clovek skubne, musi davat pozor aby si neukrojil prst.. mate s tim nekdo zkusenosti???

  12. Nic z toho nemám a připadalo by mi to jako vyhazování peněz. Rajčata se loupou spařená úplně sama, nudličky nakrájím hodně ostrým nožem a loupač na pomeranč asi nemá cenu komentovat. Jak to vůbec funguje?

  13. ↪ 11 L-u-c-a-a: mám z Tescomy kráječ na julienne nudličky ze série President a nemůžu si ho vynachválit, je hodně ostrý, má gumovou podložku, takže při krájení neujíždí, dobře se mi na něm krájí – mrkev, kedlubna, cele, ale i sýr.

  14. ↪ 13 Karlicka: To máš tohle? http://eshop.tescoma.cz/…arp-julienne
    To chápu, to asi půjde, já mám právě tohle: http://eshop.tescoma.cz/…resto-expert, myslela jsem jako na zkoušku, a špatný..

  15. ↪ 12 Pavli: „loupač pomerančů“, jak to bylo presne nazvano, jsem ten co mam ja na netu nenasla. Vypada to zhruba takto http://www.eshop-rychle.cz/…rance-G-8254, ma to taky takovy vroubky, ale oloupat to tim jde strasne tezce, malem mi upadla ruka (tak jsem se aspon poucila :-)

  16. ↪ 14 L-u-c-a-a: jo to je ono, zrovna dneska při strouhání mrkve jsem si říkala, jak jsem bez toho mohla být…

  17. ↪ 15 L-u-c-a-a: Tam bude problém v nedostatečném popisu k čemu to slouží. Ono to sice je na loupání citrusů, ale ne na to, abyste citrus dokonale zbavila kůry. S tím se loupe kůra na jemné nudličky nebo širší proužky, které chcete použít do drinku, nebo třeba při přípravě desertů a podobně. Většinou to najdete mezi barovým náčiním.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.