Kukuřičná tortilla - jak na ni? RSS

Štítky: , , , , ,

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím,
    chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s přípravou mexických kukuřičných tortill? Koupil sem si k tomu určenou mouku zvanou masa harina – je to nějaká speciální kukuřičná mouka, která je při zpracování nějak narušena hydroxidem vápenatým, aby byla měkkčí či co. Jde mi o to, že podle receptů na internetu se mi nedaří ani při delší době na pánvi udělat zcela opečené placky. V receptech je uvedeno, že stačí cca minuta na každou stranu max. Možná je nemám dostatečně tenké, ale při pokusu o větší tenkost se mi začnou rozpadat…Válím je přes pečící papír, presovač na tortilly jsem si zatím nekoupil.
    Díky za rady.
    ps: taky by mě zajímalo jaká je na to dobrá pánev, dělal sem to na teflonu, ale asi ho budu muset vyhodit, neb se přepaluje se mi zdá.

  2. ↪ 1 Tereziny: Rozhodně se zkuste nějakým způsobem zeptat pana Maňany, to je velký znalec mexické a jihoamerické kuchyně vůbec, určitě Vám poradí: http://manana.cz/

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.