Dýňový kurz Zapálené kuchařky RSS

Štítky: , , , , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. přeposílám info z TZ, cena docela vysoká, ale téma je to milé! nazbudnite ani na ten ikejácký tip s dýněmi :):

    Milé Zapálenkyně a milí Zapálenci,

    doba je dýňová a žádá si dýňové činy. Rozhodla jsem se proto uspořádat kurz dýňového vaření pro zběhlé dýňožrouty i zdrženlivé začátečníky. Ukážeme si různé druhy dýně, jejich odlišnou úpravu i jejich vhodnost použití. Povíme si i kde a kdy dýně kupovat a přidám další tipy. Vařit budeme mé nové recepty, sestavené speciálně pro tento kurz:

    bleskové pesto z dýňových semínek se sýrem feta
    quinoa salát s pečenou dýní, brusinkami a zázvorovým dresinkem
    krémová polévka s bylinkami a krůpějemi dýňového oleje
    těstoviny s dýňovou cibulkou a píniovými semínky
    dezert z máslové dýně vařené v páře se skořicí a čili

    Kurz se koná ve středu 12. listopadu v 17.30, v prostorách kuchyňského studia na Korunní 115 v Praze (tramvaj č. 10 a 16, zastávka Perunova). Předpokládaný konec je v 21.30 hod. Přihlášky jsou omezené jen na deset osob, abychom si to náležitě užili a aby každý mohl přiložit ruku (nejlépe obě) k dílu. Cena kurzu včetně ingrediencí a nápojů je 2500 Kč. Každý navíc obdrží jako dárek i mou dýňovou kuchařku s věnováním. Zapálení zájemci se prosím hlaste, nejlépe do konce října, na mém mailu lenka@zapalena-kucharka.cz .

    A ještě mám jeden tip. Pokud byste se chtěli vybavit zásobou jedlých i okrasných dýní, zajeďte si do obchodního centra Ikea v Praze na Zličíně. Přímo před vchodem je stánek s dýněmi z jedné soukromé farmy poblíž Prahy, kde si můžete vybrat ze 17 druhů dýní (mají i hokaido, máslový ořech i muškátovou dýni). Stánek má otevřeno stejně jako Ikea, tedy od 10 do 22 hod a měl by tam být do 28. října.

    S dýní pod paží, na talíři i za oknem se loučí

    Lenka Požárová
    http://www.zapalena-kucharka.cz

  2. dva a pul za dyne mi prijde docela paleta. zrovna dnes jdu za 900 do chef parade na ryby a morske plody… ale docela me to laka.promyslim to…

  3. @ homi: ake to tam bolo? stalo to za to?

  4. ja muzu chefparade jedine doporucit a i tenhle kurz se povedl. chefparade nabizi to same (3–4 hodiny vareni) za zlomek ceny jinych skol vareni (ola kala…). a me se to tam proste libi. fajn atmoska, pan kuchar z radissonu (jen na nektere kurzy, samozrejme) a za tu cenu by si to clovek stezi uvaril doma, natoz se takhle nadlabnul v nejakem podniku.

  5. celkom ste ma navnadili…tusim musim co najskor ocheckovat ich ponuku a nieco skusim…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.