U kněžny Libuše - nechce někdo zhodnotit? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Kousek od Kongresového centra otevřeli příjemnou restauraci U knežny Libuše. Vaří z kvalitních surovin, poctivě a na lístku mají vždy jen několik často obměňovaných jídel. Zdá se mi, že ale moc kšeft nemají, jsou zastrčení a jídla jsou trochu dražší, než jsou místní ochotní dát na polední „meníčko“.
    Podle mě by ale stálo za to je trochu podpořit.
    Nechtěl by nějaký scukař zajít na obídek a udělat na scuku recenzi?
    http://ukneznylibuse.cz/jidlo/

  2. ↪ 1 Veraiconica:
    Mám jenom info od kamaráda, co bydlí poblíž…strávníka spíše nenáročného, který Scukaře považuje tak trochu za podivíny.
    Nelíbil se mu interiér, nepřesvědčila ho ani obsluha a z chaotické nabídky řízek / svíčková / tagliatelle / nilský okoun / mušle / koleno si ani nedokázal vybrat…

  3. Je fakt, že nejsou zaměřený jedním směrem, ale mají dost šikovnýho kuchaře a všechno od něj mi moc chutnalo:)

  4. To Veraiconica: No, tak toto je kapku ošidné. Ako som si tak pozrel jedálny lístok, fakt tam dosť chýba nejaká koncepcia. Šikovný kuchár sa po čase môže zobrať a odísť a z celého podniku ostane len jeden veľký chaos.
    P.S. Myslel som, že po 4 českých a 2 slovenských radách Ano, šéfe! si už niekto pri otváraní nového podniku rozmyslí tú klasickú všehochuť „Aby si každý mohol vybrať“. A pokiaľ nemajú osobitný zdroj, tak nilský okoun je bohužial z mrazáku (prečo nilský okoun, keď už v sú v Čechách donáškové služby na čerstvé ryby, to mi fakt hlava neberie).

    Keď k nim máte nejaký osobnejší vzťah, nielen ako bežný hosť, snáď by stálo za to presvedčiť ich, aby sa zapojili do tejto diskusie. Je super, keď niekto zoberie odvahu a vrazí čas a peniaze do vlastného podniku, len by to nemal robiť rovnakým (chaotickým) štýlom ako x tisíc iných podnikov pred ním.

  5. Ešte by som dodal, že dobrý kuchár už v súčasnej dobe skutočne nestačí. To je len základná podmienka, nie postačujúca. Hosť musí mať osobitný DOVOD, aby išiel svoje peniaze minúť práve do toho konkrétneho podniku a nie do podniku o dve ulice ďalej. A keď podnik nemá dobrú polohu a je o niečo drahší ako sú miestni ochotní dať za menu /prečo tam nie je vlastná ponuka menu?/, tak sa musí snažiť ešte viac.

    Mimochodom, ponuka teplých nápojov a vín sa mi celkom páči a pripadá mi aj cenovo prijateľná. Keby sa podobne spravil jedálny lístok, možno by to šlo. Trochu na rozpakoch som z ponuky pív a toho nešťastného kolena. Samo o sebe nie je na pivnom podniku s pivnými jedlami nič zlé, ale kombinovať ho s ponukou vín a jedlami ku ktorým sa hodí skôr víno, mi nepripadá ako tá správna cesta.

    To je môj osobný názor.

  6. ↪ 4 Vlado:
    Osobnější vztah nemám, ale až zítra půjdu kolem (nebo dovnitř:) v obědové pauze, řeknu jim, že tu o nich mluvíme a ať se zapojí:)

  7. Doufám, že se zapojí do diskuze..
    jsou otevření od záříi, nekuřácký podnik a vaří excelentně,pro mě je to tam příjemnné po všech stránkách..jasný 100lidí =100chutí

    Když mi to vyjde stavím se tak 2–3× v týdnu na oběd.
    To, že mají tzv.od každého něco, já naopak kvituji, vybere si totiž každý, ale co je pro mě důležité, že namám strach si něco dát, zatím všechno, co jsem tam jedla mi vždy chutnalo, obsluha příjemná,hudba náladová jen lehká hlasitost, každé jídlo na nahřátých talířích, když nechci nic pít, vždycky dostanu skleničku vody k jídlu a nestojí mě 30–50Kč jako jinde, je prostě k jídlu.
    Stravenky berou, fakt je, že to asi nebude typický podnik pro „stravenkáře za 80,– včetně“ a ty co mají na jídlo půl hodiny.Jednou jsem spěchala také a paní servírka mi hned nabídla, jídlo na které nebudu muset čekat déle než 10min a poradila mi ať si příště zavolám a oni mi to nachystají na čas nebo sebou.

    Jo a k tomu co píše Vlado, nilský okoun nebyl mražený,
    a)vážně byl vy-ni-ka-jící
    b)ptala jsem se- dá se u nás koupit čerstvý

    K tomu jen dodávám co ještě řekla paní servírka, že kromě chleba si vaří a peče
    kuchař vše sám, já myslím, že tady to tak asi bude, takže mě by v této restauraci ani nenapadlo očekávat kompletní menu za 80,–-(((

    Já za sebe mohu jen doporučit-)) jo a ještě něco, párátka jsou na toaletách v Česku věc nevídaná…-))

  8. a ještě malou poznámku, tenhle příspěvek se mi líbí, protože přesně ani jednu z níže uvedených věcí jsem v restauraci U kněžny Libuše…fakt NENAŠLA..!!!!

    četla jsem u Sirnika74 :

    Právě jsem shlédl šot na téma pět věcí, které v restauraci vadí Gordonu Ramseyovi. Tak mi hned proběhlo hlavou, že já bych (tím že žiju v ČR) dal dohromady v pohodě desítku. A že se přidáte s dalšími neřestmi!
    Tak tady „vykopávám mou TOP 10“.

    1.cigarety! Nejsme náhodou poslední v EU, kde kouření v restauraci není zakázáno?

    2.hlasitá hudba. Bohužel tento nešvar se týká i obchodů, které se postupně mění na diskotéky.

    3.reklama na stole. Prostě je tam bordel, který obtěžuje, překáží.

    4.špinavý, mokrý, nebo ulepený stůl – leckdy obsluha zcela ignoruje nepořádek, který zůstal po předchozích hostech.

    5.studený talíř na teplé jídlo.

    6.menu o desítkách položek, z nichž si však sotva vyberete něco normálního.

    7.sdílený příbor a ubrousky na stole v nějaké nádobě, často nekompletní.

    8.set podivných dochucovadel, započítaný později jako kuvert.

    9.hláška „pojďte si zaplatit ke kase“.

    10.ignorace ze strany personálu – zkrátka líná obsluha.

  9. mimochodem Vlado, už jsi tam byl nebo jsi takový ten rádobykritik na dálku??

  10. To kopiaste: No, možno ste si všimli, že nepíšem česky, ale slovensky, takže som skutočne ten kritik na diaľku asi tak 400 km. Svoj osobny názor som vyjadril na zaklade jedalneho listku, pre mna je to jedna z hlavnych veci, na zaklade ktorej sa rozhodujem, ci do restauracie vobec vstupim (druhe je prostredie, pripadne zaplnenost). A uprimne vam poviem, ze toto by ma asi odradilo. Pokial to beriete ako kritiku, je mi luto, ale tak to vidim.

    Mimochodom, mohli by sme ostat pri vykani, co poviete?

  11. To Vlado :
    Tak vidím, že díky internetu se dá provozovat nejenom virtuální sex, ale i virtuální gurmánství. Kdyby Michelin uděloval hvězdičky Tvým způsobem, tak by to vše určitě vypadalo jinak …

    Bydlím kousek od této restaurace a byl jsem tam již x-krát a ani jednou mne jídlo nezklamalo.
    Před nedávnem jsem si vyzkoušel dát kachnu se zelím a knedlíky v několika různých restauracích.
    A U kněžny Libuše mi chutnala nejvíce. Chutnala mi tady více než například v Café Lounge, kde též byla moc dobrá.

    Není nad to si vše osobně zkusit.

  12. Jsem ráda, že je vytažené mé téma oblíbené restaurace:)
    Musím říct, že i přes spíš menší nárůst zákazníků se nezhoršili ani omylem a stále je z mé lokálně vlastenecké stránky co propagovat.
    Kdo to má poblíž, doporučuji zajít, stále stejný kuchař vaří pořád výborně:)

  13. Mimochodem po půl roce provozu se mi v restauraci líbí ještě víc než na začátku..)) proč? protože mě nečekalo žádné nepříjemné překvapení, jak tomu často bývá. Jídla vynikající, obsluha perfektní a milá a navíc milí kuřáci, přibyla letní zahrádka, takže parádička, doporučuji všem!! Po půl roce provozu vám ale hrozí, že si bez rezervace nesednete..držím palce všem od Kněžny

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.