Rozdil mezi Pho a Bun? RSS

Štítky: , , , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Pho i Bun maji desitky ruznych variant. Ale je neco com je kazda z tech dvou skupin charakteristicka cili neco v cem jsou tyhle skupiny jid odlisne?

    Diky za vysvetleni.

  2. pho – nudle širší placaté, bún – nudle úzké kulaté

  3. Ano tak se to nekdy zjednodusuje. Ale to neni jedinej rozdil. Nelze rict ze Pho je totez jako Bun jen je to s placatyma nudlema. To je jako bys rekl ze Linguine Andalusia je totez jako bolonsky spagety akorat je to s jinyma testovinama a trochu jinou omackou.

    Bun a Pho jsou skupiny jidel charakteristicke kombinaci ingredienci ale ja nedokazu rict jak.


  4. Bún jsou opravdu ty tenke ryzove kulate nudle, Pho je polevka s typickymi plochymi nudlemi (banh pho). Slovo Bun pak najdete v nazvech ruznych pokrmu at je to polevka Bun Cá (rybí) Bun Rieu (krabi), nebo normalni pokrm (opak polevky?:)) Bun Nem (nudle s jarnima zavitkama), nebo oblibene Bun Cha (nudle s grilovanym masem), a znamena to, ze jsou tam prave ty kulate tenke nudle bún. Zatimco Pho + Bo (hovezi), + Ga (kuřecí) bude vždy polévka s plochymi nudlemi.

  5. Moc dekuji za odpoved,

    Ale obavam se ze to je prave ta povrchni definice ktera se nekdy pouziva ale je prave zavadejici. Kdyz uvaris Pho ale das tam misto plochych nudli kulate nudle tak to nebude Bun.

    Kdyby se vsechny typy Audi prodavaly cerne a vsechny typy Skodovky bile rict ze se ty znacky lisi v barve „je sice pravda“ ale evystihuje to realitu.

    Jedna se o kombinace ingredienci, typu vyvaru a koreni. Neni to jen v tech nudlich.

  6. Zlavovy server http://cungmua.eu/ ponuka Pho za 10 kaciek. Skusili ste to uz niekto?

  7. Mozna sem to spatne vysvetlil, je to prave trosku slozitejsi. Vietnamstina je slabykovej jazyk, a casto jedno slovo-slabyka nema sama o sobe moc jasnej vyznam. Bún jsou ty nudle. ( http://vi.wikipedia.org/wiki/B%C3%BAn ) Pho samo o sobe bude oznacovat tu polevku, do ktere patri ploche nudle, ty se jmenuji spis podle te polevky, nez polevka podle nich:) ( http://vi.wikipedia.org/…/Ph%E1%BB%9F )

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.