Vánoce v USA RSS

Štítky: ,

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jsem pozvaná na texaskou vánoční party a mám přinést něco tradičního českého – asi spíš pečeného. Co mi poradíte? Normálně bych upekla frgál, ale tvaroh tu nemají, leda cottage cheese. Nebo štrúdl, to jsem už jednou dělala pro jiné lidi, ale jablka, co jsem zatím sehnala (mají tu jiné odrůdy – třeba Fuji) byla málo kyselá a hodně vodnatá.

  2. Bábovku?

  3. Dobrý nápad, díky moc za radu, ale není to málo české? Protože formy na bábovku tu prodávají taky…

  4. kynuté buchty s povidlím
    linecké cukroví

  5. O lineckém taky uvažuju, jen jsem tu taky viděla něco podobného. A co se týče povidel, nevím, jestli je seženu, zatím jsem neviděla švestky…

  6. Linecké je rakouské, ale z pohledu Texasu je to asi jedno :)
    Co třeba hraběnčiny řezy, kynuté koláčky se švestkama (čerstvýma) a drobenkou, Boží milosti, koblihy buď plněné marmeládou, nabo „ptáčky“(tak se u nás říká těm s ořechy a rozinkami v těstě), vánočku či mazanec, kynutý koláč s dušenými jablky a drobenkou, perníčky, perník na plech (jako myšleno perníkové řezy), jablka v županu, …

  7. A co takhle tradiční české cukroví – perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky. Kynuté buchty s mákem, skořicové šneky … Ale sázela bych na to drobné cukroví + třeba vánočku.

  8. Mák tu prodávají jako koření, takže bohužel ani tudy cesta nepovede, to by bylo hodně drahý. Linecké už peču, perníčky a rohlíčky budou. No a o té vánočce jsem uvažovala, ale nepřijde jim to moc suché? No a ty koblihy. ještě jsem je nedělala, ale neměl by to být problém, jenže, když budou pečené den předem, busou ještě dobré?

  9. Mam overeno,ze vanilkove rohlicky a vanocka chutnaji moc. Hlavne nesetrit orechz/mandlemi a maslem, suchou vanocku bych nejedla, ale cerstvou, predvecer upecenou, to je vic nez v pohode.

  10. ↪ 8 MarieH: česká vánočka s javorovým sirupem je skvělá :-)

  11. Vanda: to zní zajímavě, nebyl by recept? Díky.

  12. : farfalla – mám nějáký recept na vánočku, ale bojím se, že nebude dost máslový, nemáte vhodný recept? Díky.

  13. ↪ 12 MarieH: Právě jsme tu v UK obdrželi darem vánočku od české známé. Prořekla se, že není máslová tím, že prý nemohla najít v Anglii ten správný margarín.
    Dá se to jíst, ale moje máti dělávala o dvě ligy lepší, kypřejší, chutnější, s máslem. So sorry milá XYZ…

  14. ↪ 12 MarieH: Tahle je dost dobrá. http://www.apetitonline.cz/…vanocka.html I bez marcipánu uvnitř, místo něho máme radši mandle a zlaté rozinky (a mandle samozřejmě i navrch). A jestli se bojíte oschnutí, možná by se mohla po upečení potřít rozpuštěným máslem jako štola. Bude to určitě dobré (někdo peče i vánočku klasicky se sádlem, ta se ale u nás neujala).

  15. ↪ 11 MarieH: :-) byl to jen vtípek na Vaši obavu, že se jim bude zdát vánočka suchá – prostě si ji polijí javorovým sirupem. Já mám vánočku nejraději s máslem a medem, pak mi chutná i ta nesušší.

  16. Děkuji všem. Udělala jsem vánočku dle Apetitu (děkuji Farfalle) – teda ztrojnásobila jsem množství rozinek atd., byla moc dobrá. A pak vanilkové mandlové rohlíčky dle Sandtnerové, perníčky (z Kuchařky pro moji dceru), linecké, Florentýniny čokokaramelové lanýžky, linecké rumové šneky. Byli ohromení, zláště zdobením perníčků…Děkuji všem za rady a podporu:-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.