Krůta mražená obří, co s ní? RSS

Štítky: ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Mám v mrazáku 2 krocany, každý má něco přes 10 kg. Jsme na to 2, takže zvažuju dvě možnosti. Buď rozmrazit a upéct a pak většinu zase po dvou porcích zmrazit. Nebo rozmrazit a rozporcovat, většinu po pár porcích syrovou zmrazit a postupně upravovat? Jo a uvítám osvědčené recepty na krůtu. Díky moc.

  2. To by mě taky zajímalo. A jak malé lze koupit krůty pro pečení? Dva dospělí a prcek těžko zdolají desetikilovou…

  3. Já jsem koupila velké, protože jsem v USA a okolo Dne díkůvzdání tu byla výhodná akce…

  4. Ahoj, jestli si nepletu prodejce, tak každý rok jezdíme sem
    http://www.chovdrubeze-beroun.cz/
    dospělé krůty od 8Kg, jinak jednoduchá věc, přivézt domů rozbourat na pečitělné části a je klid :)

  5. Jéé, hned vedle toho chrustenického areálu bydlí teta! A já myslel, že tam maj jen kuřata a slepice…

  6. ↪ 1 MarieH: Koupit kuchařku, která pojednává o zpracování obřího krocana, v USA běžně dostupnou, rozmrazit krůtu, rozporcovat, část upéct, sníst hned, zbytky použít do sendvičů a wrapů, ze zbylé části krocana uvařit různá ragú, která se dají zmrazit. To samé po čase s dalším obrem. Rozhodně ne rozmrazit, rozporcovat a syrové opět mrazit, to je z hlediska hygieny velmi problematické. A příště si rozmyslet podobné „výhodné“ nákupy:-) Jo, ještě jsem zapomněla na možnost syrového zmrzlého krocana naporcovat cirkulárkou;-)

  7. ↪ 1 MarieH:
    ↪ 6 Lucka_B: A možná by šly ještě silné vývary, těch je vždycky lepší kotel:) Prostě když už pod tím má den hořet, ať hoří pod co největším hrncem (doma jsme dělali ze 2–3 slepic, to je hned půlka krocana pryč. Zamrazujeme do pytlíků s drátkem/gumičkou, přizpůsobít se každé mrazničce:)

  8. ↪ 7 farfalla: Jojo, polévky jsou také dobré řešení, tam bych postupovala formou maximálně silného vývaru, přesně jak píšete, tedy klidně vařit celý den, aby člověk zbytečně nemrazil moc vody, zejména pokud bude v mrazáku zbývat ještě jeden obrpták.

  9. ↪ 8 Lucka_B: formou maximálně silného vývaru ad extremum vyzískat růstové hormony a střelit je zpět farmaceutickému průmyslu?

    Omluva za pichlavost. Jiskérky přišly náhle, jakoby při hlazení proti srsti.

  10. Tak půlka krůty v troubě, část v polívce a část na kostičky na nějákou čínu nebo ragú…Veselé vánoce:-)*======

  11. ↪ 6 Lucka_B: Cirkularku NEE!
    Na porcovani zmrzleho masa mam vyzkousenou elektrickou pilu ocasku znacky Bosch. Zcela vazne, kdyz vas znamy myslivec podaruje mega kytou z jelena zmrzlou na kost v nejakem pultovem mrazaku a vy mate jen suplikovy a malo stravniku, zvazite sve moznosti, navstivite OBI, zakoupite list do takove pily urceny na zelezo, vycistite ho od strojniho oleje a jdete na to. Doporucuji predem vydrbat vanu a delat to v ni, smirit se s tim, ze nasledne zase budete muset uklizet koupelnu a piliny venujete domacicm mazlikum.
    :-))

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.