Předpečené pečivo RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Možná se to tu už někde řešilo, ale ví někdo ze zdejších moudrých hlav, jakou technologií se připravuje v super-hyper prodávané vakuované pečivo připravené k dopékání doma? Nedalo by se něco takového aplikovat i na doma připravované pečivo, ovšem kvalitativně někde úplně jinde a bez nežádoucích aditiv? :)

  2. Nezkoušel jsem a nevím, ale podle toho, jak jsem viděl dopékat zmražené chleby na raut (mimochodem nebyly vůbec špatné) bych tipoval postup jako u běžného pečení až do chvíle, kdy už těsto v troubě ztuhne, ale ještě nezhnědne kůrka a potom vychladnutí a zmražení. Až budete péct, tak to s jedním kouskem zkuste a uvidíte, třeba to vyjde.

  3. ↪ 1 monca: Předpokládám, že způsob úpravy by přesně věděla aida, třeba se tu mihne.
    Já si dělám „předpečené pečivo“ pouze tak, že upeču kynuté, ale nechám ho trošičku bledničkové, ne tak málo, jako je to vakuované, ale prostě o chlup míň, než by bylo akorát. A nechám jen vychladnout a hned zmrazím. Pak zmrzlé dám do trouby na 200 jen na mřížku a dopeču cca 5–10min, podle velikosti. Důležité je zmrazit opravdu hned čerstvé, jinak je to pak naprd, už se nedopeče do křupava.

    Pečivo v obalech (předpokládám, že nemyslíte vakuované, neboť to jsem jakživo neviděla, ale spíše myslíte balené v ochranné atmosféře) je taky asi trochu nedopečené. A podle mě je hlavní vtip v tom, že po pečení, kdy jsou horkem zahubeny bakterie i zárodky plísní, se to pečivo rychle a na nějaké sterilní lince, aby se nekontaminovalo, zabalí do obalu nafouknutého (asi) dusíkem. A zataví. A tím pádem se nezkazí, protože tam nejsou zárodky kažení. Mimoto tam není kyslík, takže aerobní mokroorganismy by nerostly, i kdyby tam byly. Tím pádem vydrží dost dlouho, aniž by v něm něco žluklo či zplesnivělo. A neztvrdne, protože nemá jak vyschnout. Takže tohle je podle mě doma nerealizovatelné, neboť sterilní linku doma těžko mít.

  4. ↪ 3 kami: Zrovna jsem se tu opravdu mihla ;-), ale po pravdě řečeno nevím, já jsem spíš přes ty potraviny živočišného původu. Myslím si, že to, co píšete, dává smysl, taky bych to asi dělala podobně (nikdy jsem to nezkoušela, my hned všechno sníme, nebo rozdáme sousedům). A zcela OT – přeju Vám i Vaší rodině s novým miminkem jen to nejlepší do nového roku, ať jste zdraví a spokojení.

  5. ↪ 4 aida: Díky moc! Vám taky vše dobré:)
    Jinak já mrazím jen „lepší“ pečivo, třeba škvarkové rohlíčky, nebo malé banketky, které pak rozpékám v případě nečekaných návštěv. Obyčejné housky nemrazím, to nestojí za to.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.