Kuchařská škola Marie B. Svobodové 2011 RSS

Štítky: , ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Pokoušel jsem se před časem na aukru koupit staré vydání Kuchařské školy z roku 1894, ale na ceně 9000 Kč jsem toho nechal… Nakonec se vydražila za skoro 20 tisíc.
    A teď jsem ji dostal pod stromeček :) :) :) Kuchařskou školu (čili důkladné navedení k samostatnému naučení se vaření a správné hospodárnosti) od Marie B. Svobodové, reedici vydanou v roce 2011! Tak si dovoluji podělit se s vámi o svou radost. Zatím jsem ji nikde jinde než na aukru neviděl.

  2. a je tam, kdo jí nově vydal? je divné, že je k dispozici jen přes aukro a jinde není ani zmínka.

  3. Vydal ji Martin Bartizal – Casserole, Hornických učňů 223, 26101 Příbram, v roce 2011 jako svou 1. publikaci.
    ISBN 978–80–905063–0–5
    Kontakt na distribuci je objednavky@casserole.cz, 732 335 019 (takto je to uvedeno na poslední straně knihy).

  4. Blogeři umějí číst z obrazovky (nebo jinak elektronicky) – ty nezajímavější staré kuchařské knihy již mají elektronickou podobu, jsou volně dostupné včetně Svobodové:

    http://kramerius.nkp.cz/…Monograph.do?…

    nebo odkazy v článku – zmíněná Svobodová je hned v prvním:

    http://vilemina.blog.cz/…line-potreti

  5. no popravdě mě napadlo, jestli to někdo prostě jen nevytiskl z el. zdroje a neprodává, proto jsem se ptala. Jinak já radši tištěnou verzi knih, prostě papír je papír :-)

  6. ↪ 4 vilemina: Nebudete tomu věřit, ale sem tam zvládnu něco přečíst i z obrazovky (nebo jinak elektronicky :). Dokonce jsem Kuchařskou školu na nkp.cz našel :) Asi před rokem. Ale jak píše garffielb, papír je papír. A řekl bych, že to platí dvojnásob u Svobodové. Protože nejde o klasické recepty, ale především popisy postupů. Takže např. k vaření hovězího masa (např. na polévku) najdete různé instrukce v několika částech knihy (k nakupování, přípravě před vařením, k vaření a pak samotné recepty). A v tomto ohledu se mi s nkp.cz pracovalo dost nešťastně. Možná, že Vám to vyhovuje. Žel mě nikoli, takže jsem měl radost, když jsem dostal od Ježíška.

  7. Pokud by si to chtěl někdo vytisknout (já to tak také udělal ,jelikož lepší v tištěné verzi ) tak zde je odkaz na pdf verzi. http://www.mediafire.com/?…

  8. ↪ 6 Oskar: Myslela jsem spíš na to, že staré tisky jsou nedostupné, tak se dají nahradit elektronickou verzí. Připadá mi to jako skvělé řešení právě pro knihy, tištěné na rozpadajících se kyselých papírech…mám doma asi pět takových kuchařek, ale číst je je o strach, papír se drolí pod rukama…
    S reprinty mám několik zkušeností spíše negativních, ale snad to nebude ten případ.

  9. ↪ 8 vilemina: ty Vaše odkazy jsou parádní! Díky moc za rozšíření obzorů. Škoda jen, že se ty pdfka musejí vytvářet po 20 str.
    Mimochodem někdy zkouším hledat na ulozto.cz, par .pdf nebo .doc textu jsem tam uz taky nasla.

  10. ↪ 9 yannka: díky
    V Krameriovi je to po těch 20 stranách, když chcete stahovat, prohížet lze plynule. Někteří uživatelé už si to odpracovali a sloučili, tak to budou ty kompilace na ulozto…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.