Restaurace v Olomouci RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj,

    příští týden jedu pracovně do Olomouce, a tak bych vás poprosila o tipy na dobré restaurace, kde se opravdu dobře a kvalitně najím?

    Vím jen o Vila Primavesi a ta už je zarezervovaná na sobotní večer.

    Poprosím vás jak o restaurace, tak třeba i o kavárny nebo příjemné vinárny :)

  2. ↪ 1 luckaz: všechny návštěvy, které dorazí do Olomouce bereme vždy do Hostinského pivovaru Moritz – stylové prostředí ála první republika, nekuřácká celá restaurace, 5 minut cesty pěšky od náměstí a co se týče kuchyně – jejich speciality jsou zejména jídla k pivu. Takže třeba jejich uzená žebra, domácí paštika, pečené koleno nebo ocásek patří mezi nejlepší ve městě. Pokud nejste příznivcem těchto jídel, objednejte si z denní nabídky, které je napsaná křídou na tabuli. V sezoně to bývá často zvěřina,dále pak kachna, domácí poctivé omáčky.......do­konce jsem jednou viděla že jednomu člověku speciálně vařili krupicovou kaši, náš zákazník, náš pán;o) a pivo bezkonkurenční.

    Jinak záleží u na vás – steaky jsou výborné v Blues rock cafe na střelnici, kousek od centra směrem ke sportovní hale, ale prostředí bývá někdy hlučnější, ale v týdnu by tam mohl být klid.
    Pak je celkem slušná mexická restaurace Olmeca u zimního stadionu a taky nepálská restaurace Himalaya(témeř v centru v areálu pevnůstky) – tam spíš než na večeři, která bývá dražší, doporučuji zajít ve všední den od 11:00 – 14:00 na oběd, který je formou švédských stolů a za 100kč se výborně najíte, skvělé tandoori masala, k tomu omáčky raita , saláty a úžasné placky a rýže.
    A na oběd určitě ještě doporučím restauraci U Červeného volka na Dolním náměstí, opět nabídka psaná křídou na tabuli bývá nejlepší volba. české speciality – sekaná v bránici, uzený jazyk v křenové omáčce, svíčková a na druhou stranu velmi slušné těstoviny.
    Kaváren moc neznám, to je pravda a co se týče vináren – posedět se dá dobře v Kaštánku naproti Hotelu palác, je tam tramvajová zastávka. A na koupení vína doporučuju vinárnu v Lafayetové ulici kousek od náměstí, poznáte jí podle stolků venku a fronty na punč.
    A jestli chcete koupit nějakou dobrůtku s sebou tak u Prioru vyrostla prodejna regonálních specialit takže tvarůžků můžete dovézt domů plnou tašku;o) a pak samozřejmě prodejna Český grunt na Dolním náměstí.

  3. Díky moc za vyčerpávající odpověď, určitě toho pár vyzkouším …

    A za tip na ty prodejny palec nahoru, přeci jen musím tvarůžky z Olomouce přivézt … :)

  4. ↪ 3 luckaz: nechtěla jsem vás zahltit, ale nějak to nešlo zastavit, ta vášeň pro jídlo, to je věc;o)
    na tvarůžky je opravdu nejlepší ta prodejna regionálních specialit -je dobře ukrytá uprostřed mezi Priorem a Levnými knihami.
     http://www.ceskatelevize.cz/…rsky-obchod/

    ať vám to hezky voní po cestě domů;o)

  5. ↪ 4 Siska: Ale já si vůbec nestěžuju, naopak, vášeň pro jídlo sdílím i já :)

    Díky, díky, už se tam moc těším.

  6. Jestli můžu, tak přidám pár svých náhledů.
    Moritz je fajn, naposledy jsme byli na Martinské huse, Mexická má někdy (skoro vždy) problémy s obsluhou, poslední 2 návštěvy jsme museli vyloženě na obsluhu číhat, volat a prosit, aby jsme si mohli objednat, jinak jídlo výborné, až na jeden totální propadák (ale asi 3 roky zpět). Krásná atmosféra.
    Naproti doporučované vinotéky se výborně vaří v restauraci U kohouta (i když „ten vrchní je nějakej divnej“ může se jevit někdy nevrlej- ale s tím se nědá nic dělat, je to pan majitel). Dělají fajn steaky a takovou normání českou kuchyni.
    V ulici Školní stojí za zmínku restaurace Viktoria, tady nečejte velké porce, ale jídlo opravdu výborné.
    Jestli chcete jít na večeři ve stylu hogo fogo, utratit dost peněz (ale taky se dobře najíst), doporučila bych Moravskou restauraci na náměstí. Někdo ji zatracuje, ale má svůj standart, bezchybnou obsluhu a mě osobně nikdy nezklamala (teď si teda vzpomínám na jedno bléé zmrzlé carpaccio) no a držková je excelentní:)
    Hned kousek vedle (ono je v Olomouci skoro všechno kousek od sebe) v pasáži vedle pošty na náměstí je malé italské bistro – dobrá káva (22 Kč!!!:))) výborná pasta (asi 5 druhů).Mínus je, že se tam kouří, takže kdyby vedle u stolu seděli 4 kuřáci, tak vlastně kouříte taky.
    Kdo miluje (tak jako já) čokoládové dezerty – pak doporučuju Café Sant´angelo v Denisové ulici, bonus je příjemná atmosféra zejména v přední části (rovnou při vstupu) a božský Obláčkový dort.
    A jestli půjdete pro ty tvarůžky, přibalte kousek zrajícího sýra, cena trochu vyšší (asi 450 Kč), ale já jsem nikdy a nikde tak dobrý sýr nejedla. Fakt:)

  7. ↪ 6 irena: steaky U Kohouta jsou opravdu moc fajn i když se přiznám že se nejvíc těším až se U Travise začně v sezóně zas grilovat, steaky od něj jsou důvodem proč se těším na léto a dokonce mě to donutí i vytáhnout kolo a ujet několik desítek kilometrů kolem Olomouce a zakončit výlet výborným jídlem a pšeničným pivem;o)
    jsem ráda že jsem dali dohromady slušný výčet podniků, jen těch špendlíků na Scuk by mohlo být v Olomouci více........třeba časem.

  8. ↪ 7 Siska: U Travise by si ten špendlík zasloužili asi nejvíc:))) i za ty slípky u sousedů, které je mé dítě schopno krmit travičkou přes plot i 2 hodiny.

  9. Já teda v Olomouci kromě Primavesi dobré jídlo nejedla…

  10. ↪ 6 irena: Díky za tipy :) Už teď se těším hlavně na Obláčkový dort a další čoko dezerty, čokoládu zbožňuju, ach jo, to zase půjde „dieta“ stranou :))

    Sýr bezpochyby vyzkouším.

  11. ↪ 7 Siska: Třeba nějaký špendlík přidám :)

  12. Olomoucaci?-a co Kohout? resp. restaurace U Kohouta na Laffayetove ul.!? Prijemna, komorne naladena, nekuracka restaurace v centru Ol. kde vas privita pan majitel a vrchni v jedne osobe. Na prvni pohled nabrucena osoba, po chvilce vsak uvidite gentlemana s vytribenym humorem, ktery cti prani zakaznika at je sebevystrednejsi. Panove v kuchyni se specializuji na steaky, domnivam se, ze prave zde jsou v Olomouci ty nejlepsi (a hadala bych se), ale ceska klasika v jejich podani nema chybu, od domaci pomazanky zatimco cekate na papani, pres ruzne omacky a dochucovadla vlastni vyroby (recept nedaji z ruky, prisla jsem) az po samotne gro. Polevky jako od maminky, pecinky, zverina, lehke dezerty…i prilohy jsou fantasticke! Co neni napsano v jak jinak nez vtipnem menu, to vam urcite radi splni pro vasi potechu. Tahle restaurace ma smrnc, svoje kouzlo! Mimochodem, Maureruv Vyber Grand Restaurant Kohouta ocenil taky, jen se tim vsude nechlubi a nelepi to na dvere…
    Urcite vsak take stoji za navstevu Restaurace U Krokodyla na Uhelnem trhu. Interier klasicky, nic napaditeho, ale neurazi. Ovsem kuchyne ja znamenita. V tomto pripade pan majitel a kuchar v jedne osobe je vyhlaseny svou zverinou, kterou si sam boura, naklada, mazli si ji. Vyseledek pak samozrejme stoji za to. Menu neni preplacane, ale nmuzete slapnout vedle. Jehneci kotletka se spenatem a domacim bramborovym knedlickem je uuuzasna!

  13. …jsem trdlo, o Kohoutovi tu zminka uz je…ale tak co, zaslouzi si jeste jednu

  14. ↪ 12 barbucha: u Krokodýla jsme byli na vánočním večírka a absolutní převaha kolegů-mužů, chochtala blahem nad kačenou se zelím a výborným vídenským knedlíkem, tatarákem a moje grilovaná krkovice taky neměla chybu. a to jejich pivo.....hmm;o)

    ↪ 9 Evas: myslím si že „dobré jídlo“ jak říkáte najdete i jinde než v Primavesi,ale je pravda, že na vysokou gastronomii si hrají v Ol jako jedni z mála. pak se snaží ještě Podkova a Moravská. ale upřímně – fandit budu radši menším podnikům, kde dělají poctivě to, co umí nejlépe.
    jen škoda že nám v Ol chybí vietnamské bistro s klasickými gumovými ubrusy, ;o)

  15. Určitě Podkova. Jednak je tam opravdu krásné prostředí, to si myslím, že je málokde v Ol. takové a zkrátka umí vařit. Poctivá kuchyně, pěstují si ve velkém bylinky, takže nám to vonělo :), vaří z čerstvých surovin a mají i fajn ceny na tu kvalitu. Takže u nás nyní (od léta) vede Podkova zvláště na obědy – meníčka a romantické večeře :) a jinak rádi chodíme do restaurace U Kohouta. Vyzkoušíme Vilu Primavesu. Díky za tip. Chystáme se taky zajít do restaurace u ZOO na sv. Kopečku, prý tam též dobře vaří.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.