Mlýnek na koření RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dost často potřebuju umlít nové koření, dělám si vlastní perníkové, sem tam potřebuju mletý koriandr..Tlučení v hmoždíři není moje hobby, navíc to nikdy není úplně na jemno. Uvažuju tedy o koupi kvalitního mlýnku na koření – chci něco univerzálního a ideálně aby to šlo použít na ruzné druhy koření – od tvrdšího po měkké (t.j. nechci mít několik mechanických sladké, jiné na slané a pod.) Máte někdo něco osvědčeného doma?

  2. Ja na akékoľvek korenie používam obyčajný elektrický mlynček na kávu http://www.najnakup.sk/…_112715.html
    Nameliem si presne takú hrubosť akú potrebujem, až po úplne jemný prášok (overené s horčičným semienkom a koriandrom) , vynikajúco to spraví strúhaný chren (treba vopred nakrájať na malé kúsky), dokonca to zvládne aj trený cesnak so soľou, aj keď tam ešte zvyčajne treba zopár hrudiek roztlačiť nožom. Naviac je to podstatne lacnejšie ako rozličné špeciálne mlynčeky a ľahko sa to umýva.

  3. Prípadne aj toto, ale nemám vyskúšané: http://www.najnakup.sk/…_610690.html?d=2

  4. Ja mam tyto: http://www.dedra.cz/cz/produkty/?… a jsem spokojena, je tam nastavitelna i hrubost..

  5. ↪ 1 Dvirka: Mám taky tříštivý mlýnek na kávu (nějaký starý Tchibo). Melu v něm koření na perník, na chleba, garam masalu, spoustu dalších a dokonce i mák:) Jen kávu už ne.

  6. Jsem plně spokojena s lékárenskou hrubou třecí miskou, třeba pepř jde rozdrtit až na prášek. Možná je to trochu piplačka, ale jde krásně kontrolovat potřebnou hrubost/jemnost a snadno se umyje:-)

  7. Mám pořádný hmoždíř a jakékoliv myslitelné koření v něm zatím šlo rozdrtit na prach. Podle mě je to praktičtější a rychlejší, než mlýnek, který se blbě čistí.

  8. Zajoch: Každímu co jeho jest, ale dovolím si zapochybovať, že ručne nadrvíte korenie na prach rýchlejšie ako v elektrickom mlynčeku. Pokiaľ ide o čistenie, stačí mlynček a kryt dôkladne vypláchnuť pod tečúcou vodou, čo musíte urobiť aj s mažiarom a tĺčikom.

  9. Farfallo, Vlado, díky to bude ono co potřebuju. Jinak obdiv všem, co si nejlépe umelou v hmoždíři, Já jsem toto umění nějak nikdy neovládla.

  10. ↪ 4 Haanii: Mám podobný z IKEA, a že by se v něm dal dobře namlít třeba římský kmín, to tedy ne. Koupil jsem si ho kvůli mletí koření do indických receptů.

  11. Obda: Skúste ten trieštivý, ja som na ňom s dobrými výsledkami mlel rímsky kmín na harissu.

  12. Některé tříštivé mlýnky snad melou i koření. Moje dva – jeden sovětský, druhý z NDR, to rozhodně najemno neumí např. opražený dal zůstává neporušený.
    Koupila jsem si toto- Revel Wet Dry Grinder a jsem naprosto spokojená s jemností mletí, včetně mokrých surovin.

  13. ↪ 12 magnova: a semele i mák???

  14. Mák mele dobře i ten mlýnek na kávu z NDR. S mletím máku je problém spíš v tom, že většinou ho potřebujeme větší množství a mlýnek se přehřeje a mák ( nebo cokoliv jiného ) se pak až připaluje.
    Wet dry grinder mele velmi na jemno ( nože jsou těsně u dna ) a na mák by asi nebyl ideální, protože když se mele mák v tom mlýnku z NDR přílis na jemno, je z něho olejejová kaše.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.