nový pořad o vaření RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. http://www.super.cz/…am-libi.html

    Co vy na to? Já fandím pořadům J.O. a taky mě občas bavil Ital, ale především mě baví, když je to zábavné a vizuálně poutavé. Moc se mi líbila série s J.O. a vařením na zahradě. Nejsem si jista, jestli chápu směr levného vaření, tedy hlavně ve stylu „když nemáš máslo dej margarín, když není margarín dej cokoliv“.

  2. ↪ 1 Vanda: Jj, já četla článek jinde, ale uvidíme, kam se to vyvine. Myslím, že úsporný styl vaření ve stylu – když nemáš na maso, nauč se dobře uvařit čočku a mrkev – by nemusel být úplným hříchemi, i když si nejsem jista, jestli bude zrovna tohle ono, každopádně 19. to vypukne:)

  3. ↪ 1 Vanda: Vzhledem k tomu, že (alespoň podle tohoto článku: http://kultura.idnes.cz/…elevize.aspx?… ) je to promo výrobků Clever (privátní značka Billy), mám obavy větší než malé.

    Když už teda pominu, že 150 korun pro čtyři na jedno jídlo není málo ani omylem.

  4. 1) Nepredpokladam ze to bude dobry, nebo zajimavy (porad), ve srovnani s J.O..

    2) Pokud bude varit ze zakladnich veci Clever, tak to vsem muze byt jedno, muzou koupit jinou znacku, pokud napad/recept bude dobry.

  5. ↪ 2 farfalla: To by mě skoro vyděsilo, kdyby začali v televizi učit vařit zdravá zeleninová jídla! :-)

    ↪ 3 Rivka: Clever není ani tak nejhorší, aspoň je většinou z malých českých produkcí (i když ten tlak na cenu je asi děsivý). Pravda je, že vařit za 150,– není nic převratného.

  6. Já jsem vůči značkám řetězců hodně skeptický. Ta nižší cena musí mít dopad na suroviny. Chápu, že občas je kvalita na stejné úrovni (pokud jede linka třeba jen 4 hodiny „clever apod.“, tak je pro výrobce skoro výhodnější neměnit vstupy), ale to je občasná záležitost.
    Na druhou stranu uvařit za 150 Kč z čerstvých a kvalitních surovin nemusí být problém. Jen předem můžeme škrtnou některá jídla. A bude to hodně o sezónních jídlech, většinově zelenina. Což ale není na škodu.
    Za 150 Kč uvaříte parádní lečo, plněný papriky, výborný špagety, ale těžko to bude mořská ryba, lepší hovězí, jehněčí apod.
    Hlavně aby to nebyl druhý „Babica“ vařící polotovary…

  7. ten pán zřejmě umí vařit, ale fakt že to má být jen promo pro Clever mě taky děsí.

  8. nemusí to být zlé a produkci pořadu musí vždy někdo zaplatit, počkejme na první díl plíz ;)

  9. Já se náhodou docela těším. Pokud bude vařit něco zajimavýho, tak vyměnit Clever suroviny za neClever suroviny je to nejmenší.

  10. Za 150 Kč uvařím klidně i mořskou rybu, ovšem koupíme ji v Makru a v akci. Nedávno tam měli například za neuvěřitelnou cenu asi 100 Kč za kilo vykoštěné filety z platýze – no nekupte to za takovou cenu :-) A byly čerstvé, ještě ten den jsme je zblajzli. To se rozhodně při vaření neomezuju, používám olivový olej, máslo, čerstvou sezonní zeleninu – a většinou se vejdu ještě do nižší částky. Vařím tedy tak pro 3,5 člověka, dcera toho zas tolik ještě nesní, ale vlastně synek žere skoro za 2, takže to možná budou ty 4 průměrné porce.

  11. ↪ 10 Juana: Přesně tak. Já moc jídla neplánuju, ale když je zajímavá nabídka, přizpůsobím se. A jindy se rozpočet snížím luxusní „zbytkovou“ zapečeninou nebo bramborama 100× jinak. Chce to jen fantazii.

  12. Za 150,– pro čtyři, to je „malina“, to zvládne každý – zkuste to někdo za 50,– (tenhle postup dlouhodobě aplikuje moje sousedka) – jde to a vůbec to nemusejí být blafy.

  13. Za 50 pro 4 už je hodně drsný, s tím bych měla problém, asi by mi chyběla zelenina a maso, které v hojné míře používám. Respektivě bezmasá jídla bych zvládla i se sezonní zeleninou, to jde – když koupím červené zelí kilo za 9 Kč, tak to mám skoro na 2 jídla, k tomu domácí knedlíky, ale maximálně polít osmaženým špekem s cibulkou, na maso už by mi peníze nevybyly. Jako občasné řešení pro snížení rozpočtu ano, ale pro každodenní stravování je to hodně málo, to ta moje stokoruna na jídlo je už dostačující. Ale chápu, že jsou rodiny, kde musí šetřit ještě víc, než jsem od přírody zvyklá já, která šetřím, i když zrovna nemusím a peníze jsou (ale kdoví, zda budou za půl roku, takže proto šetřím, jak mne naučili předkové a vůbec život :-) )

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.