Nejlepší hořčice v CR? RSS

Štítky: ,

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Která z plnotučných nebo krémžských hořčic vám nejvíc chutná? Díky

  2. Z těch, co jdou koupit v běžných obchodech mi chutná Maille s medem a Bavorská Boneco ve skleničce (mají ji třeba v Hyperalbertu). Z toho je vidět, že jsem spíš na sladší.
    http://www.potravinydomu.cz/…0g/index.htm
    http://www.boneco.cz/…rska-horcice
    Normální plnotučnou ani kremžskou v kelímku nekupuju, jsou na mě moc tekuté a chutnají tak nějak chemicky (hlavně ta plnotučná)

  3. Tak v tomhle mám naprosto negurmánské preference a prachsprostou českou plnotučnou hořčici mám ráda, samozřejmě ne třeba do vinaigrette:) Kupuju od společnosti Alba, chutná mi a je už dlouhá léta bez konzervačních látek.

  4. Jedině hořčice od Malvy, pokud jde o ty naše dvě klasické.

  5. Pokud je dotazem myšlena česká hořčice, tak mně chutná od Alby ta v Omnia sklenici bez konzervantů.

  6. Já mám nejradši francouzskou hořčici od Snico. Je sice v naprosto debilně tvarované skleničce, ze které nejde poslední zbytek vydlábat, ale chuťově nepřekonatelná. Pak mám doma ještě nějakou speciální a docela drahou ze zeleným pepřem, ale je strašně ostrá. Té francouzské jsem schopna vyjíst půlky skleničky jen tak bez ničeho lžičkou:-)

  7. ↪ 6 olu: Ale zase pak ta překrásná klasická sklenka zbyde, a když se neztratí víčko, je to lepší než plastová krabička:)
    Já mám ráda tu křenovou. Mohla by být teda o dost křenovější, ale je fajn. Jinak mám zásoby z Francie a z českých mám nejradši prostou kremžskou v plast. kelímku (nikdy, nikdy ji nedávajte do tašky/do krabice do auta jen tak, nechcete-li mít všechno v hrubozrnné hořčičné marinádě;), bez konzervantů, teď ale nevím, co to je za značku.

  8. Grilovací od Boneca, něco na půl cesty mezi plnotučnou a kremžskou s celými zrny hořčice, které delikátně křupou mezi zuby. Jinak kterákoli
    „à l´ancienne“ francouzská.

  9. Mám-li koupit českou, tedy Českou hořčici, tak téměř vždy sáhnu po značce Malva (tedy vlastně Kand, ale co…).
    Osobně ale absolutně preferuji jen a pouze originální francouzské hořčice a z těch je nejběžněji k dostání AMORA a BORNIER. Obě mají podobný poměr kvasného octa, ale obě chutnají trochu jinak. Osobně mám rád původní chutě, ale ani medová varianta od Bornier není špatná.

    Nemá cenu si nic nalhávat, je to jako se vším, co si na originál jen hraje. Tuzemské napodobeniny s originálem nemají nic společného, jen do běžné hořčice přidají něco pálivých surovin, ať si zákazník myslí, že toto je ta řízná a pikantní chuť Francie.
    Každopádně přeji všem dobré dochucení vašich pokrmů touto specialitkou ;-)

  10. Nejlepsi nevim, ale kazdopadne nedoporucuju Nase Bio horcici z Billy. Je straaaaaaasne kysela.

  11. Francouzské hořčice MAILLE (= Amora), z českých pak jedině Malva.

    A ještě dotaz – nedávno jsem koupil hrubozrnnou hořčici Bornier a je tak kyselá, že je prakticky nejedlá. Je to chyba nebo vlastnost?

  12. ↪ 11 Vita: Pěkný den,
    tak předně děkuji za podporu v chuti ;-) Nevím čím to je, asi těmi kamarády, se kterými se stýkám, ale francouzská hořčice je pro mé okolí občas příliš silná. Přitom s olivovým olejem a trochou pepře je z ní mimo jiné skvělý dresink na saláty… pardon, mám hlad.
    Jinak hrubozrnný Bornier si občas koupím a musím souhlasit, že kyselost tam byla trochu vyšší, resp. odlišná, než u klasiky. Osobně bych tomu ale dal ještě šanci a alespoň malou skleničku bych ještě koupil, než ji úplně zavrhnu. Ano, jsem už takový lidumil :-)

    No a když už budete v tom nakupování, co takhle Bornier se zelným pepřem? Nepřišel mi zas tak silný (což je škoda), ale příjemně řízný. Jen je vhodné ho správně zkombinovat.

    Přeji hodně úspěchů při testování hořčic!

  13. ↪ 12 ufon007: Dijonskou Borniere zbožňuju. Kupuju od nich i klasickou jemnou. A pak všechny Maille (jen tu pepřovou moc nemusim).

  14. u nás nejčastěji Amora, Maille nebo Fallot. Znáte třeba hořčici pivní nebo perníkovou , s ořechy,…?

  15. ↪ 14 Bali: hm… děkuji za rozjitření mé fantazie! Ořechovou nebo perníkovou jsem zatím nepotkal, ale začnu se více rozhlížet.
    Fallot mi také unikl. Jak se říká, musím se hodně učit, hodně učit…

    Ale ne po Leninsku proboha, to jsem jen tak zmasírovaný reklamou :-)

  16. ↪ 15 ufon007: Fallot mi moc nechutná, z běžně dostupných Maille, ale většinou chutnají lépe hořčice z menší produkce, velmi dobrou dijonskou jsem kupovala ve VomFass (sklenička s bílým štítkem a černým víčkem:-), bohužel už nevím, jak se jmenuje. A výborná je Jean Leblanc, kterou prodává Le Caveau.

  17. Určitě ještě hořčice z kláštera v Novém dvoře, jsou hrubozrnné.

  18. Když dostanu chuť na tu „nejsprostší“ prachobyčejnou plnotučnou hořčici, tak kupuju hořčici Pagusa v Lidlu. Jediným mínusem je řidší konzistence, ale jinak v ní není absolutně žádná chemie a i jako barvivo je tam použit přírodní kurkumin.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.