Restaurace A6/A93/A9/A8 Waidhaus/München/Salzburg RSS

Štítky: , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím o radu, pokud by měl někdo nápad, kde se zastavit na slušný oběd cestou z Prahy přes Mnichov do Salzburgu.

    Touhle trasou D5/A6/A93/A9/A99/A8 přes Schwandorf, Regensburg, München a Holzkirchen určitě jezdí směrem Salzburg spousta lidí – a přesto na Scuku široko daleko ani hřebíček :o(

    Ideálně by zastávka na oběd měla být v Německu, ale teoreticky může být i Rakousko, jenom sjezd z D5 už v Česku časově nevyhovuje.

    Nehledám Michelinskou hvězdu ani nic přehnaně luxusního či dokonalého, naopak spíše příjemné místo pro víc lidí s cca deseti dětmi – typově v Čechách by odpovídalo třeba U Červinků, Ve Století, V Polích nebo samozřejmě Na Pekárně, ale to bych chtěl asi moc.

    Rozhodně by to však měla být spíš německá/rakouská lokální/regionální kuchyně, sjet z dálnice kvůli řecké taverně nebo pizzerii dává stejný smysl jako chleba s řízkem na odpočívadle. Stejně tak se téměř jistě nepodaří prosadit například podnik skrytý hluboko v centru Mnichova.

    Pokud má kdokoli nějaký tip, předem díky.

  2. Já jsem byl spokojený tady: http://www.lindner-bier.de/
    Není to sice přímo u dálnice, ale velká zajížďka to také není…

    A v Mnichově znám skvělou portugalskou restauraci:)

  3. ↪ 2 kuba.biker:
    Díky – přímo u A93 to tedy opravdu není, vidím zajížďku cca 60 km + 60 km, tj cca dvě hodiny jenom cesta :o(
    A jakpak se jmenuje ta portugalská?

  4. Sirnik74: z/do Čech se přece dá jet i přes Horšovský Týn, Furth im Wald a Cham… A93 je stejně přes den tak zasekaná, že se tam nedá jet příliš rychle.

    Portugalci: http://www.lisboa-bar.de/

  5. ↪ 1 Sirnik74: Je jedna hospoda v Leuchtenbergu, to je ten hrádek, co je docela pěkně vidět nalevo na kopci směrem do Čech, když se najede na A6 na krojcu Oberpfälzer Wald. Je tam přímo sjezd Leuchtenberg, od dálnice asi 15km, ale to odhaduju. Tam hospůdka se jmenuje Gasthof Metzgerei „Lindenhof“, a je v ulici Äußerer Markt 4, 92705 Leuchtenberg, skoro přímo pod hradem. (Hodíte si to do navigace, že jo…já si tu cestu tam tolik dobře nepamatuju, nejsem tam obtýden.)Vaří tam prakticky jen takovou tu domácí kuchyni téhle oblasti, Sauerbraten, Schweinebraten, pečenou husu…, a to výborně. Ceny na Německo super, obsluha milá, asi je to paní domácí, a ještě sedíte s výhledem na celou tu vrchovinu až k dálnici.

  6. ↪ 5 Klara53:
    Díky Kláro,
    Doporučení na Leuchtenberg nakonec dorazilo až po akci (zkusíme příště), nicméně po určitém pátrání zejména na Restaurant-Kritik jsme zvolili Hotel-Gasthof Alte Post v Holzkirchenu. Přibližně 15 km pod Mnichovem a sjezd z A8 jen asi 3 km. Velmi příjemný podnik – obrovský sál, kam bez problémů usadí dvacet lidí bez rezervace, milá obsluha, kterou nerozhodí pokusy deseti dětí objednávat si cosi zcela neznámým jazykem, ale hlavně jednoduchá regionální bavorská kuchyně – často jenom vařené či dušené hovězí maso se zeleninou, pečené vepřové, báječné vařené telecí s bylinkovou omáčkou Kalbtafelspitz nebo skvělé nakyslé „plíčky na smetaně“ Saures Lüngerl s německým kulatým houskovým knedlíkem. Na webu nejsou ceny, ale i nejdražší jídla stojí do EUR 15.00, obvykle spíš pod EUR 10.00.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.