Krevety - kde koupit? RSS

Štítky: ,

20 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Máte nějaký tip, kde koupit krevety?
    Měli jsme doma ty z Makra (Horeca Select) a myslím že jsem slyšela, že dobré mají v Lidl. Kde kupujete vy?

  2. dřív jsem bral krevety z cerstveryby.cz ale ted je kupuju už jen na tržnici SAPA.
    Ceny nádherné (velikost 30ks/kg za 180Kc/kg, velké tygří 320Kč/Kg)
    a navíc jsou čerstvé jen zamražené. Vetšinou se prodávají předvařené

  3. ↪ 2 baTh: taky tak, občas, když mají čerstvé ryby akci, tak i u nich.

  4. Totéž mají i ve vietnamské tržnici v Malešicích a řekl bych, že ještě laciněji. A protože jsem kulantní přidám tip. Zkuste je vyjímečně napařit. Jako knedlíky. Nezmenší se a mají dokonalou chuť. Udělejte si k tomu klasickou majonézu a vedle do mističky oblanžírovaný česnek v olivovém oleji s chilli papričkou. K tomu bagetu. A my pijeme růžový brut. Ve dvou sníme ten kilový pytlík.

  5. ↪ 2 baTh: Kde kupujete krevety v SAPĚ, prosím? Já je kupovala vždycky v tom obchůdku tam vzadu, jak je jich vedle sebe několik, konkrétně v tom, který má na vývěsce česky napsáno „Asijské potraviny“. Poprvé tam byly dobré, teď jsem koupila dva pytle a po dvakrát jsem z těch krevet měla silné žaludeční potíže. Rozhodně jsem na SAPU nezanevřela, ale raději bych ověřené tipy. Nevím, co s těmahle bylo :(

  6. co je kde v sapě se dost blbě popisuje.
    Kazdopádně krámek je přibližně zde:
    http://mapy.cz/s/2Wqs
    V přední části je ovozel v prostrední chladák na maso a chladáky s krevetami.
    Je dobré se dívat jestli mají pěknou ledovou glazuru.
    Krabice kde je spousta ledové tříšti nebrat.

  7. Také kupuji v Makru – velký modrý balík Horeca cca za 300,–Kč. V restauraci mi za tuhle cenu dají 5 krevet jako předkrm.

  8. Kupuji pravidelně v Sapě (loupané i neloupané), rozdíl v cenách krámků je minimální, důležité je, jak vypadají…

  9. Seefood, Fishpoint.

  10. Ahoj, chystám se výhledově do SAPY pro krevety, ale mám z toho trochu strach. Nemám s nakupovánim krevet zkušenosti a nerad bych nás přitorávil. Neměl by někdo nějakej aktuální tip na konkrétní místo tam, kde se neni třeba ničeho obávat? A případně nějaký obecný poznatky k nákupu? Děkuju.

  11. Čerstvé MAKRO, v SAPA třeba Tamda foods (zrovna dnes jsem v Tamda nakupoval). Využijte SAPAMAPA.cz

  12. Díky za tip.

  13. Čerstvé syrové loupané nezmražené krevety mají v Marks and Spencer. Balení je 2×140g (každá vanička je ještě rozdělená na půlku po 70g) a stojí 199 Kč. Dlouhé jsou cca 5 cm. Jsou balené v ochranné atmosféře a vydrží kolem 5 dní.
    Můžu doporučit, oproti předvařeným i syrovým mraženým jsou daleko šťavnatější.

  14. Ještě jsem chtěla dodat, že v Sapě jsou o dost levnější, ale když pospícháte z práce a chcete udělat salát, Marks a Spencer je víc po ruce.

  15. Čerstvé krevety vydrží 5 dní? To snad ani není možné.
    Pokud se pamatuju, tak třeba v Prakulu mne učili, že čerstvé krevety lze v pražské hospodě podávat jedině v případě, že je časně ráno koupím v Terstu/Koperu od rybářů, hned odvezu rychlým autem do Prahy, a ten večer upravím a podávám.
    V řadě obchodů se prodávají krevety rozmražené (třeba v Makru je mají označené charakteristickým piktogramem).

  16. ↪ 15 Bivoj: Vždyť jsem psala, že jsou v ochranné atmosféře.

  17. ↪ 10 paleobadass: už jsem tam asi 3× koupila mražené krevety, vařené i k uvaření a pokaždé výborné

  18. ↪ 10 paleobadass: koukala bych hlavne, jak uz je tu vise zmineno aby meli tenkou ledovou krusticku a hlavne nebyla spousta ledu v pytli. Vubec bych se totiz nedivila kdyba se jim nekde behem prevozu x-krat rozmrazili a zase zmrazili. A pak si opravdu koledujete. Jinak ja je takhle kupovala hodnekrat a vzdycky v pohode;)

  19. ↪ 16 Naďa: Já si nejsem úplně jistý, jestli ochranná atmosféra dokáže až tolik zachránit. Možná to kombinují ještě s něčím, třeba ozáření kobaltovým zářičem, ale pokud tohle čte někdo z odborníků, třeba Kami, strašně rád bych si přečetl odbornější názor.

  20. ↪ 19 Bivoj: ↪ 16 Naďa: Musím se na to v MS mrknout, taky mě to zajímá, určitě si je příště vezmu, až je uvidím :-)

    Každopádně MS si v tom jejich objemu určitě umí ošetřit celý řetězec od zpracování na lodi až po prodejnu, takže to zvládnout mohou, proč ne. A klidně mohou být v lepší kondici než když to někdo amatérsky poveze z toho Terstu :-) Ke krevetám (podobně jako např. k svatojakubkám) se jinak přidávají fosfáty, siřičitany nebo kys. citronová a všechno z toho by mělo být uvedeno na obalu. Víc nevím :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.