zkušenost s klíčky RSS

Štítky: ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dnes jsem na stojanu semen Nohel Garden viděla novinku, sáčky k naklíčení klíčků ve sklenici. Měli velký velký výběr, sáček za 48,–. Zkoušeli jste už někdo? Asi jsem měla totální zatemnění mozku, ani jsem si nepřečetla popisky na sáčku. Docela mě mrzí že jsem něco nevzala na zkoušku, běžně klíčím mungo a řeřichu.

  2. a můžu se zeptat do čeho používáte klíčky mungo? nebo samotné na chleba nebo do salátu? delší dobu mě to láká ale zatím jsem neměla odvahu;o)

  3. ↪ 2 Siska: zrovna k tomu máte na blogu aktuální příspěvek :)http://www.cu­ketka.cz/?p=9242 Rozhodně se není čeho bát. U nás jsou munga pořád v nějakém stavu rozklíčenosti. Nejraději je chroupu jen tak s umeoctem a olejem (zvlášť po náročné noci :D), nejoblíbenější kombinace je na chlebu s husím výpekem, přihazuju je do polévky, měla jsem je i v rizottu, v různých směsích s masem (přidávám ke konci, ať zůstávají křupavé) Chutná jak jemný sladký hrášek :) Prostě máme na lince pořád takové malé soukromé jaro :)

  4. ↪ 3 Ladi: pod aktuálním příspěvkem jsem se také zapojila do diskuze ale mungo jsem nevím proč považovala za jinou kategorii. Líbí se mi představa klíčků jako ranního životabudiče v kalném ránu, určitě vyzkouším. a do polévku si dovedu představit třeba do pho nebo do jiného silného vývaru. děkuji!

  5. ↪ 4 Siska: dovolila jsem si drobné ilustrační foto :) http://ladi.shutterfly.com/zhrncuapanvi/21 … a pho s klíčkama je super nápad…

  6. ↪ 2 Siska: Hlavně do míchaných salátů s mrkví a zelenou natí, výborné je s ledovým salátem zakapaným limetkou a olivovým olejem. Nebo jen tak samotné, nebo do řeckého jogurtu (u nás v Brněnce se prodává ve velkém kyblíku za cca 120,– Kč, země původu Řecko, ne ten jogurt „řeckého typu“), který můžete nahradit Choceňským. Mimochodem, jogurt s řeřichou je taky výborný.
    Ještě k těm klíčkům: Nevím proč jsou země původu Itálie a ne Česko, označené jako bio, cena 49,90, podle mě dost přehnané. Na většině byla napsána i konkrétní odrůda, třeba ředkvička Saxa 2. V porovnání se satbovými semeny ředkvičky Saxa 2 za 14,– Kč jsem v popisu nenašla rozdíl ani zmínku o moření semen. Finálně tedy zkouším klíčit sadbová semena fenyklu, salátové řepy a ředkvičky červené i bílé ranné.

  7. Vanda: A můžou se používat k naklíčení sadbová semena? Cibuloviny apod. na sadbu jsou chemicky ošetřeny, semena ne?

  8. ↪ 7 Naďa: Semena se někdy moří, ale mělo by to být označeno na sáčku. Cibuloviny taky nejsou mořeny vždy. Semena řeřichy jsou balena stejně jako sadbová semena. Uvidíme, tak jako tak je moření jen úproti plísni a zeleninu potom jíme.

  9. ↪ 5 Ladi: krásná fotka! už jsem rozhodnutá, o víkendu dám klíčit mungo. a budu muset doplnit setbu řeřichy protože máme velkou spotřebu. Co se týče semen – zrovna včera jsem pátrala v květinářství u stojanu se semínky a začala jsem se těšit na jaro, už jen z těch obrázků se mi začaly sbíhat sliny.........

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.