Bombičky do šlehačkové láhve RSS

Štítky: , , ,

20 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den, delší dobu zvažuju koupi šlehačkové láhve. Zatím šlehám normálně a pro menší použití kupuju v Makru tu velkou neslazenou šlehačku ve spreji, která je jen ze smetany (velmi podobná domácí). Odrazuje mne ale neustále kupovat bombičky a při ceně zhruba 10Kč za bombičku a několik stovek za láhev se pak šlehačka celkem prodraží. Máte někdo zkušenosti s výměnou plynu v těchto bombičkách? Jak dlouho vám v lahvi šlehačka vydrží?

  2. Mám ISI a šlehačka vydrží v lednici klidně týden. Jednou jsem jí tam měl týdny snad dva a když jsem jí vyhazoval, tak mi přišla stále ok. Smetana je tam podchlazená a pod tlakem, tak asi není důvod, aby se kazila. Je jen nutné čistit „hubici“.
    Zas tak často jí nepoužívám, tak cenu za bombičky neřeším.

  3. Mám podobnou zkušenost a náhled na věc jako Dlabka. Šlehačka je pořád po ruce, od ničeho v lednici nenačichne. Mám ale pocit, že když jsem naposledy kupovala (tedy vyměňovala) bombičky, tak to stálo asi 37 Kč za 10 kusů.

  4. mě spíš zajímá – jsou bombičky univerzální? a dají se snadno koupit?

  5. ↪ 4 garffielb: V klasických domácích potřebách většinou pohodě. Ta lahev od Tescomy se dá koupit i v Tescu (viděla jsem teď na Národní), tak tam možná budou praktikovat i zpětný odběr bombiček, myslím, že na tu Tescomovou fungovaly ty obyč od Syfosu http://obchod.sifos.cz/…log/bombicky, který má přitom i vlastní šlehačkovou lahev.

  6. Bohužel, tescoma zpět bombičky nebere. (Ptala jsem se v prodejně ve Francouzské, Praha)

  7. No ony jsou různé typy bombiček, některé jsou znovu plnitelné (maj na hrdle matici, pod kterou je uzavírací plíšek), některé jednorázové. Tvar a velikost mají až na tu matici stejný, takže je možné, že minimálně do některých půjde oboje.

  8. Když jsem byla malá, daly se bombičky koupit a vyměnit v každé sámošce. Budu muset prozkoumat současnou situaci, ještě mám jednu krabičku bombiček a jednu oldschoolovou sifonovou láhev schované (dostali jsme to jako svatební dar). Viz http://zmrzlina-misa.cz/…onova-lahev/

  9. ↪ 8 aida: pozor, na sifón a na šlehačku jsou to různé plyny (sifon CO2 a slehačka myslím N2)

  10. ↪ 9 Kytka: Já mám jen sifónovou (už si ji dcéra –18 let – zamluvila do výbavy jako zajímavý relikt), na tu šlehačkovou jsme byli moc chudá rodina. ;-)

  11. ↪ 4 garffielb: Mám maďarskou šlehačkovou láhev, kupuju do ní bombičky Syfos a to v domácích potřebách na Jugo partyzánů. Mají tam i bombičky sifónové. Myslím, že bombičky jsou univerzální. O jednorázových jsem nikdy neslyšela, ani se mi moc ta myšlenka, že je pak prázdné vyhazuju, nelíbí.

  12. tak a jsme u problému, u nás na městě prostě už klasické domácí potřeby nejsou :-) ale zase máme v blízkém městě tescomu, to je taky varianta, i když ne ta ideální. děkuji za informace

  13. Nejlevnější varianta jsou asi ty klasické „komunistické“ bombičky s maticí,jak už tu zaznělo.
    Předpokládám že ten výměnný systém stále funguje,teda aspoň u nás ano.Nedávno je manželka po delší době byla vyměnit a donesla je plné.Bombičky i krabičky jsou pořád stejné.
    Jo a bombičky jsou vzhledově stejné jako sifónové,ale liší se náplní,tak aby to někdo po přečtení příspěvku Karlicky nevzal jako že je to jedno.
    A nevím jestli to platí obecně,ale min. u některých láhví na ty nové jednorázové bombičky lze používat i ty staré typy výměnných bombiček.

  14. No že se vyměnit dají to tušim, protože se prodávají výměnné, ale šlo mi spíš o to kde se dají vyměnit. Jestli se musí vždycky posílat do toho sifosu, nebo je mění běžně v domácích potřebách. Dřív to bylo jednoduchý. Pamatuju se že je měli v každý ‚samošce‘ u pokladny a prázdný se měnili taky tam.

  15. ↪ 14 snookie: V Praze je prý vyměňují v domácích potřebách na ulici Jugoslávských partyzánů

  16. ↪ 15 Moirain: Super. Bydlím v Dejvicích:-)

  17. ↪ 14 snookie: Seznam prodejců je tady: http://www.sifos.cz/index.php?…

  18. Ta nostalgie, to je věc. Líbí se mi, jak „pedro“ nazval ty plnící bombičky „komunistickými“ :) Taky to u hodně věcí, na které vzpomínám, dělám. Ty bombičky stále jsou, ač uč to bývá trochu problém je sehnat. Já tedy raději ty na jedno použití, to vyšlehání je fakt lepší, nestane se mi, že bych měla špatnou (málo plnou) bombičku, a protože šlehačku miluju, tak si raději dopřeju zárukou, že to bude super. Mám taky isi flašku, jak tu někdo psal a super. Buď prostě pochválena živočišná smetana a se sprejem pryč :)

  19. jedna pripomienka, ktorú mi nikto (bohužiaľ) pred kúpou nepovedal: šlahačka z flašky nie je taká tuhá, ako keď ju vyšľahám elektrickou metličkou. je taka moc vzdušna, skrátka ako tá v spreji, aj rýcho padá … už by som flašku nechcela, ale túžila som po nej roky a potom som ju dostala, takže ju nemôžem nepoužívať :) …alebo len neviem flašu používať?

  20. ↪ 19 Adri: ve Wikipedii píšou, že šlehačka z lahve není vhodná na zdobení pokud se ihned nepodává. Ještě bych vyzkoušela ztužovač a smetanu s vysokým obsahem tuku. Sama s tím nemám zkušenosti, šlehačkovou lahev nemám a na Harlekýn šlehám el. metlou a zdobím zdobičkou.
    Z dětství si pamatuji, že šlehačka z lahve byla úžasná – nadýchaná – pravděpodobně vysoký obsah vzduchu je ten problém, jak píšete.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.