Sezam RSS

Štítky: ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Při uklízení jsem zjistila, že máme doma velkou zásobu sezamu. Nemáte někdo nějaké tipy jak ho využít? Já ho dávám v podstatě jenom do asijských nudlí.

  2. a co tak na posypání domácího pečiva?

  3. Zatím jsem pekla jenom jedny rozmarýnové housky a jednou chleba. Tak jsem se na ty svoje pekařské preiéry soustředila, že mě ten sezam nenapadl ;-) Příště už na něho nezapomenu

  4. ↪ 1 aomame: Pokud ten sezam není žluklý (což se může klidně stát, radši jej pořádně ochutnejte, má velký sklon se kazit), co takhle zkusit domácí pastu tahini?

  5. Taky bych sypala pecivo. Umim si predstavit, ze si s tim lehce posypu i salat, nejakou kremovou zeleninovou polevku, trosku zamicham do jogurtu…
    Odbocka od tematu – ja mam doma dost lneneho seminka. Napada vas, kam s nim krome vyse jmenovaneho?

  6. sezam – na dušenou brokolici + máslo

  7. Sezam (ideálně lehce opražený) dávám občas do hrnkové buchty, přímo do těsta. Místo 2 hrnků mouku jen 1,5 hrnku mouky a zbytek sezamu. (nebo máku, kokosu, ořechů, kakaa… možná by to šlo i s tím lněným semínkem)

  8. Zkuste http://asweetspoonful.com/…e-hello.html. Dělám ze semínek takové super zdravé svačinové muffiny:-) Něco jako mrkvový koláč, ale přidám třeba ještě jablka, celozrnnou mouku místo bílé, nemočené vločky, spousty semínek, jako slunečnicové, sezamové, makové, drcené lněné, ořechy, sladím medem a spoustu skořice. Semínka pak pěkně křupou, ale muffiny jsou pěkně měkké a voňavé.

  9. ↪ 8 snookie: Díky, ty muffiny vypadají dobře.

  10. Pomleté – v mixéru – lněné semínko používám místo mouky pro superzdravé nízkosacharidové pečivo typu „tmavý chléb“ nebo i muffiny. Nejvíc mi to chutná v kombinaci s celými vlašskými ořechy.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.