Farmářské trhy - kultura prodeje RSS

Štítky: ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. V posledním týdnu jsem se při svých nákupech na FT na Jiřáku koncentrovaně setkala s odpudivou kulturou prodeje. Prodejce slovenských sýrů stojí nad vybalenými uzenými sýry a bání z cigarety, prodejce krájených sýrů jednou rukou krájí, druhou ochutnává, prodejkyně koláčů mi hrdě popisuje své výtvory, zapálenou cigaretu se snaží odvrátit (ještě jsem ji na trhu neviděla bez cigarety). Osobně si od někoho, kdo u stánku kouří, a obzvláště když prodává hotové potraviny, nikdy nic nekoupím. Vadí Vám podobné věci? Ozvete se? Koupíte si u někoho, kdo evidentně nezvládá hygienu?
    Srovnání, že i na FT může mít prodej úroveň, tu je. Sýrů z Krasolesí se nikdy nebojím ani neštítím, jejich prodejce ukazuje, že i ve ztížených podmínkách FT lze zajistit hygienický prodej.
    Můj dotaz/připomínka vznesená na organizátory byla z jejich webu vymazána bez odpovědi.

  2. jestli někdo kouří nad prodejem svého sýru ,tak 100% kouří i při výrobě … no mě je to ostatně jako kuřákovi jedno ,jen ať si kouří :)) (BTW,ten bordel co lítá vzduchem na Jiřáku „prach ,výfukové plyny“ je mnohem horší než nějaký " žváro" nad prodejním pultem )…

  3. Od prodejců s cigaretou v ruce/puse nenakupuji. Další lahůdkou z minulého týdne byl uskladnění držkovsého chleba – přepravky stály přímo na silnici! (těsně vedle obrubníku chodníku). To je opravdu takový problém je postavit na nějakou stoličku? Jiní prodejci dokazují, že to jde i lépe.

  4. Souhlasím s potapnik, pokud je prodej na rušné ulici, kolem jezdí auta a běhají psi – co na tom že trhovec kouří? Když si kupujete rohlík, víte kolikrát spadl na zem? A kdo mezi pečivo sahal před vámi? Trh není sterilní prostředí, chtěli bychom snad, aby tam vládly igelitové rukavice a zemědělci měli čerstvou manikůru?
    Můj táta říkával „čistá špína“ a „tělo si musí budovat imunitu“.

  5. Srovnávání kouření a ovzduší je populární argument kuřáků. Souhlasím s tím, že je to prasárna a neuctivé k zákazníkovi, když prodejce nad potravinami kouří. Ten bordel co lítá vzduchem není horší. Záměrné znečišťování je zlo.

  6. Já jsem sice pro zdravou špínu a budování imunity… ale to znamená, že mi nevadí, když v salátu leze housenka, protože vím, že není plastový a když je na bramboře kousek hlíny, vím že je ze země. Nepletla bych špínu z přírody a špínu velkoměsta. Kouření k jídlu nepatří! Co se trhů týče, myslím, že je důležité právě podporovat ty trhovce, kteří to dělají správně, konkurence je zapotřebí a vždycky se kdekoli najde člověk, který chce jen zisk a nevadí mu, že jeho produkt je stejný jako v supermarketu. Takové stánky prostě svou návštevou neobdařím a půjdu jen tam, kde trhovci pochopili smysl a zkrátili řetězec dodavatelů rovnou „z vidlí na vidličku“ a jde jim o něco víc než prodej, ale i radost z kontaktu se zákazníkem, zájem o zpětnou vazbu a budování vztahů. Z vlastní zkušenosti totiž vím, že to funguje nejlíp a lidi si vás najdou i příště a budou se k vám vracet a dají vaší práci a snaze smysl! :-)
    A poslední věc. Mám ráda, když trhovec umí s citem a správným odhadem tak trochu hrát divadlo, přilákat vtipem a humorem pozoronost a z nákupu se pak stává nikoli jen povinnost donést domů suroviny, ale společenská událost, jako tomu bývalo dřív! To je to proč na trhy chodím já. Za kvalitou, radostí lidí, kteří pracují rukama a zážitkem!

  7. FT velký boom, který pražáci sežrali i s navijákem.
    Mnohem lepší jsou specializované obchody, ať už na sýry, uzeniny, nebo dortíky. A co se týče zeleniny? Zlatej „špár“ nebo Lidl. A když si udrží bedýnkový systém úroveň, ještě lépe.
    Snad zarytce do FT moc nevytočím, ale měla jsem jen a jen špatné zkušenosti. Na náplavce, na Jiřáku i kulaťáku. Dala jsem tomu letošní léto a víc ani omylem.

  8. Naopak ,děkuji za Váš názor.Jaké byli ty neblahé zkušenosti?Jelikož jako přímý pěstitel,bych ráda věděla,co se Vám nelíbí.Sice na 3zmíněné trhy nejeszdíme.Měli by jsme se posunout.Podle mě,kouření za půlt nepatří kor u potravin.V ob­chodech také nekouří.Nebo jdou pryč a nejsou vidět(aspoň to).I když se prodává bvenku,měli by tam být určité pravidla a etika prodeje.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.