Peprmintová esence? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj, do cupcakes bych potřebovala peprmintovou esenci. Věděl by někdo kde ji sehnat?:) Děkuji! Tetrisa

  2. Zkuste si vylouhovat lístky máty ve vodce, mělo by to fungovat, vyrobila jsem takhle vanilkovou i levandulovou esenci.

  3. ↪ 1 Tetrisa: CAPS LOCK??? Musí to být? Jinak nevím, mám z ciziny, ale na vypecky.com něco s ní bylo a byl použit sirup Monin (někde tam bude http://www.monin.cz/…view/55/70cl), asi taky funguje, ale já je moc nemusím. Nebo v M&S by možná mohli mít? A jestli v receptu je/nevadí čokoláda, co tam nasekat peprmintky nebo nějakou jinou mátovou čokoládu? V brownies je to fajn, rozpustí se to a voní…

  4. Ahoj, děkuju za tipy. V M&S jsem právě nepochodila, mají tam jenom kávu, vanilku a kávu myslím. V receptu je právě i ta mátová čoko, tak nakonec budu možná fakt louhovat, ale mám zase strach, aby to nebylo cítit vodkou. Ještě jsem dostala tip na Robertson's, tak zkusím. Ještě jednou díky. T.

  5. Nevím, co je v ČR na trhu, zde v Anglii bych to (improvisovaně) řešil roztlučením a rozpuštěním Polo Mints, ty se tu dostanou všude. Obvykle coby zelená rolička – nebyly by v M&S?

    Pak mě ještě napadá creme de menthe, zelený likér.

    Na čerstvé lístky máty je tu ještě moc brzy, ale co takhle mátový čaj patřičné síly?

  6. ↪ 5 Jednorožec: Většinou to bývá beztak jen tak lžička navíc na dávku, takže myslím, že pokud tam bude už navíc mátová čokoláda, bude to v pohodě, i když roztlouct dva bonbony není taková práce. Crème de menthe – tady ve Vlastě ho zastupuje všeobjímající jedovatá Zelená, a to je je velké zlo (pubertální blikání:) http://www.bozkovfest.cz/…ov_bocni.gif

  7. před pár lety jsem ji koupila u robertsona na praze 6, ale jestli ji tam pořád mají, netuším..

  8. Hahaha tak Zelená mě fakt nenapadla:D Ufff ty vzpomínky:D Bonbon je super nápad, zkusim!

  9. ↪ 8 Tetrisa: Pokud je v receptu napsaná i mátová čokoláda, zkuste přidat nakrájené After Eight, ale kapku se to asi prodraží.

  10. zelená mě napadla hned – i když samosebou „creme de menthe“ zní noblesněji :)
    ale asi by to šlo zkusit, cenově to je dostupné a alkohol se tuším odpaří? A zbytek lahve můžete vypít, když se recept nepovede :)

  11. ↪ 8 Tetrisa: Žufánek bude mít určitě luxusní zelenou :)
    http://www.lepsinalada.cz/404-mata-hari/

  12. Alkohol se vyparuje zhruba na 80 C cupcakes by meli dosahnout pri upeceni vnitrni teplotu okolo 96 C. Cimz se do jiste miry i sila esence popr. likeru snizi. Navrhnul bych trosku radikalni alternativu. 100% Pouzit prirodni esencialni olej. Maji velkou silu takze staci par kapek, lehce se skladuji. Klasicky se pouzivaji do aroma lamp, na masaze a vdechovani. Vyhoda je ze se i u nas daji sehnat relativne jednoduse navic to potom otvira spoustu moznosti pro peceni, zmrzliny apod. Zduraznuji 100% prirodni.Napr.:http://www.originalni-darky-etno.cz/…-p-1709.html
    Jinak priklad pouziti esencialnich oleju v receptech meho oblibeneho altona browna http://www.foodnetwork.com/…e/index.html a http://www.foodnetwork.com/…e/index.html

  13. No tak nakonec teda asi experimenty nebudou, Robertson's mi odepsal, ze sice nemaji, ale objednaji a doruci:))

  14. Mátová čokoláda After Eights – pokud by se dala do receptu použít. Jinak bych doporučila projet stránky aromaterapeutických firem jako Nobilis, Saloos apod. – je možné koupit éterický olej z máty, je hodně silný, takže do receptu tak 2 kapky, chce to vyzkoušet. Ideální by byla květová voda, ta je jemnější, ale Nobilis teď mátovou nemá:

    http://www.nobilis.cz/vyhledavani

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.