vyhodili vas niekedy z restauracie, alebo dali jasne najavo ze vas tu nechcu? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. minule som cital neviem uz kde ze vo francuzskych restikach nepodavaju salat ako hlavne jedlo cize sa tam asi nemozte najest…stalo sa vam nieco podobne?moja sestra raz brigadovala v jednej nemenovanej bratislavskej restike v starom meste a tam jej prevadzkar nariadil vyhodit hosti z terasy iba kvoli tomu ze si dali len pivo a ziadne jedlo…a k tejto prevadzke sestra s kamaratkou museli vsetky tringelty odovzdavat tomu prevadzarovi a na otazku zahr turistov kt je nase narodne jedlo museli odpovedat ze rezen alebo nieco drahsie…halusky totiz stali nieco okolo vtedy 120skk a rezen 300skk
    niekedy mam normalne chut len tak z recesie ist do nejakeho drahsieho podniku a objednat si trebars deci sody a k tomu jednu krevetu:D sak sa tam musia riadit heslom nas zakaznik nas pan nie?:D

  2. nemyslel som tym vsetky fra restiky iba niektore

  3. Chodila jsem na brigadu do jedne restaurace jako hosteska, kdyz si nekdo delal rezervaci, bylo to temer vzdy na jidlo, kdyz nekdo prisel bez ni, museli jsme se ptat, zda bude jist, a pokud ne, posadit ho na „vyhrazena“ mista – bar, pripadne vyhrazene stoly na terase v lete. Pokud byla restaurace az na par jedincu prazdna, bylo to takovy blby, protoze lide samozrejme chteli sedet, kde je jim pohodlne apod. Tudiz jsem je nechala, aby si vybrali a pak sla za cisnikem hlasit ze bez jidla – v zime treba na obedy byli vcelku radi, ze maji aspon nejakeho hosta na svym „placu“, ale v lete, kdy zde byla sezona, meli dost reci, protoze obsluhovali i jine hosty a tito jim „zabirali stul s potencionalnim vydelkem“ – to je asi blbe receno, ale snad me chapete…pouze piti = mensi utrata = male dysko. Z pohledu cisnika bych to chapala, ale kdyz je skoro prazdna hospoda, nebudu lidem tvrdit, ze neni mozny sedet tady a tady protoze to je stul jen na jidlo. Proste jsem je usadila, sklidila pribor a bylo.

  4. U zeleneho stromu, plzenska pivnice v Praze, preferovani jsou cizinci, pro cechy byvaji stoly casto „rezervovane“ a rezervace zahadne zmizi kdyz prijde skupina turistu. Na zahradku pouze pousti kdyz clovek slibi ze bude jist…
    Ale jiz jsme tam dlouho nesli (vic jak rok), nastestli plzenskych pivnich je v Praze hodne a lepsich.
    Jine negativni zkusenosti nez tuto nemam, snazim se chodit do mist kde to je jednak nejak proverene a asi i mam stesti.

  5. Mou kamarádku vyšoupli z Grosseta, když si tam večer okolo deváté chtěla dát jenom kafe a nějaké nealko.

  6. a teď mi někdo řekněte – smí se to oficiálně – konkrétně to vyšoupnutí jen proto, že člověk nejí. Nebo se může člověk obrátit na čoi apod.?

  7. Mě to hlavně příjde jako vrchol blbosti majitele té restaurace.O jed­noho potencionálně stalého zákazníka míň.

  8. ↪ 6 garffielb:
    Z pohledu zákona o ochraně spotřebitele to hodně zavání porušením § 6 (zákaz diskriminace spotřebitele), protože podnikatel odmítá obsloužit bez rozumného důvodu určité spotřebitele (pokud si koupím kávu a dvě skleničky džusu, tak ve většině hospod zaplatím víc, než za polední menu, o marži hospodského nemluvě, takže rozumný ekonomický důvod tam není).
    To by se dalo obejít tím, pokud by vyvěsili ceduli typu „naléváme pouze k jídlu“. Ovšem pak to zase budí dojem agresivní obchodní praktiky podle § 5a, kdy je spotřebitel tlačen koupit něco, co by si jinak nekoupil.

    Takže suma sumárum si myslím, že se to nesmí. Nejsem si ovšem úplně jistý, zda by průměrný inspektor ČOI tuto relativně subtilní právní argumentaci zvládl. A, upřímně řečeno, při množství mnohem horších nešvarů, které v tuzemských hospodách potkáváme, si nejsem jistý, jestli by to nebylo trochu rozplizávání jejich pozornosti.

  9. bivoj, děkuji za vysvětlení. Je dobré vědět, že se tím člověk v takové situaci může minimálně ohradit, i když je jasné, že nikdy neví, jak by to u „úřadů“ nakonec dopadlo.

  10. ↪ 9 garffielb:
    To ohrazování má jednu vadu: při obvyklé intelektuální úrovni hospodského personálu si nejsem jistý, že vůbec pochopí, co jim říkáte.

  11. Jednou nás v dřevěné restauraci typu western – country po hodinovém čekání na jídlo zamkli – lidé už měli čekání dost a tak jim odcházeli bez zaplacení. Trnula jsem, aby nezačalo hořet. Co bych za to dala, kdyby nás vyhodili… Po 90min. se nám podařilo zaplatit pití a konečně jsme mohli odejít.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.