kuchyň IKEA v paneláku RSS

Štítky: , ,

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Vím, že je zde téma Nová kuchyně, ale nejde mi tak o zařízení, ale spíš o provedení-máte někdo zkušenost s kuchyněmi IKEA v paneláku? máme vodu vedenou venkem, do panelu zabudovat nejdou a v Ikee při standardních prac. deskách musí být skříňky až ke zdi. Řešením by byla deska na míru, čímž by se skříňky odstavily od zdi, ale tu desku mi dnes spočítali na 16500 – to je v naší pidi kuchyni téměř cena všech skříněk. Nemáte nějaké řešení?

  2. My ve starém baráku řešili podobný problém – museli jsme mít skříňky odsazené od zdi kvůli blbě vyvedenému odpadu a tak jsme si pomohli obyčejnou dřevěnou deskou, kterou jsme natřeli a přidali na konec běžné pracovní desky. Pro představu dávám fotku:
    http://stramberk.sweb.cz/…1_172504.jpg
    Neříkám, že je to nějak super řešení, ale bylo v dané chvíli nejjednodušší a nejlevnější. Už slouží 8 let a ještě chvíli bude, než dojde na novou kukchyň.

  3. Díky, taky jsme o tom uvažovali. Akorát se mi teď z Ikey ozvali, že mi to spočítali špatně, že počítali desku z masivu a bůhví, co ještě. Takže výsledná cena nakonec nebude tak vysoká:-)

  4. Kdybyste potřebovala, mohu Vám na e-mail poslat kontakt na vynikajícího chlapíka, který montuje kuchyně právě z Ikey. Je z nich schopen udělat i cokoliv potřebujete na míru. Určitě by Vám poradil, jak se toto dá řešit.

  5. Jé, to by bylo fajn, děkuju! a on je z Ikey? a je event. schopen i zapojit spotřebiče apod.? Klidně mi to pošlete na mail Barka.u@centrum.cz
    Ještě jednou děkuju, jde mi z toho už hlava kolem:-)

  6. Barko, zkuste trochu zagůglovat, vím že jsem někde četla dost obsáhlou diskusi o Ikea kuchyních, kde se tyhle věci řešily. Já tedy nebydlím v paneláku, ale tohle řeší spousta lidí, že prostě tam za tou kuchyní máte nějaké hadičky nebo trubky a je pravda, že ty skříňky Ikea jsou až ke zdi, ale na druhou stranu není problém do nich někde vyříznout díru na tu trubku apod. myslím že se to tak normálně dělá, my jsme to taky tak udělali například na hadice od myčky, aby se napojily na vodovod pod dřezem apod. Není to problém ani ve skříňkách s výsuvy, protože podle mě je na to počítáno a ty šuplíky nejsou až dozadu, tj. vždycky je za nimi třeba 5cm místa k zadní stěně skříňky (a ta zadní stěna se tam asi taky dávat nemusí, je to jen takový tenký papundekl, takže kdyby tam vadila, tak se buď vyřízne, nebo se tam vůbec nedá). Taky můžete zajít přímo do Ikey, radši ne o víkendu, a zeptat se těch lidí v oddělení kuchyní, myslím že tyhle věci znají, protože to dělají a podle mě se jich na to lidi ptají pořád dokola.

  7. Děkuji všem za rady, už jsme problém vyřešili-do skříněk by sice díry vyvrtat šly, ale máme tam i troubu, kterou nemůžeme nikam šoupnout, takže tam dáme širší pracovní desku a celé to odsadíme od zdi. To nám také poradili v Ikee. Tak ještě jedno díky a držte nám palce, ať se nám to povede:-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.