pizza RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. pizza-aka je ta vasa naj? u mna urcite vedu s talianskym prosciuttom alebo pancettou dalej s ancovickami alebo plodmi mora…a ked sa viaceri nevieme dohodnut ze aku si objedname tak sa to vacsinou vyriesi styrmi druhmi syra…margheritu som v restike tusim este ani raz nemal a pritom som niekde cital ze to je zevraj najoblubenejsia pizza na svete/alebo sa jej najviac zje?/ hmmm no neviem

  2. Ta, která má tenké, dobře propečené (lehce křupavé) těsto v klasické peci a s kvalitními surovinami. Bez kečupu, eidamu, hermelínu, šunkového salámu, atd. A Margharita? Ta je fajn!

  3. s tym cestom suhlasim nemam rad tie co po upeceni vyzeraju jak kolac…aj s tou druhou suhlasim…ale takych pizerii kde nedavaju na cesto horeuvedene suroviny je zial malo…a nepoznam pizzeriu kde by pod nazvom sunka mysleli prosciutto/ta­lianske, lebo ak sa nemylim vo vacsine restik v taliansku davaju vzdy prosciutto/ ale zas si treba uvedomit kolko stoji lacna sunkova salama a kolko prosciutto a sme doma:)

  4. V Praze už jich je docela dost. Pepenero, Pizza Nuova…

  5. mam ráda pizza Melanzane s rajčaty a grilovaným lilkem v Grossetu

  6. Ono je skoro jedno, čo je na pizzy, pokiaľ je spravená poctivo (samozrejme úchylnosti typu gazdovská so smotanou, slaninou, cibuľou a čo ja viem čo ešte z princípu nemôžu byť ok), je dobrá. Čo je na nej závisí podľa chuti v danom momente, margarita je super, pokiaľ teda nie je zložená z kečupu, eidamu 30 a sušenej bazalky, že áno…
    A najlepšia pizza, čo som kedy mal bola niekde v p… vo Švajčiarsku v zašitej dedine v horách, pizza za nejakých smiešnych 20frankov, priemer snáď 60 centi a 4 druhy švajčiarskeho syra. Lenže som bol soplák a už netuším presne, kde to bolo, hneď by som šiel znova.
    Takže aktuálne najlepšia, čo poznám je v Chorvátsku v zašitej reštike v Bibijne pod Zadarom. Cena nejakých 6 eur, neporovnateľná s čímkoľvek, čo som mal v BA a okolí. Nejaké Al tono, kde tuniak nie je z konzervy neverím, že ešte niekedy nájdem na SK…

  7. Dobrý den,nechci zakládat nové téma ,tak se předem omlouvám ,že dotaz je trochu mimo.
    Zajímalo by mě zda si děláte i pizzu sami doma a jestli máte nějaký dobrý recept na těsto na pizzu?Zkoušel jsem nedávno asi tři různá těsta,která jsem našel na webu ,ale ani jedno se moc nezdařilo.Je mi jasné ,že výsledek nemůže být jako v pizzerii ,kde je pec na dřevo.Děkuji případně za nápady a recepty.

  8. Zdravím. Pizzu dělám doma celkem často, těsto dělám v domácí pekárně z těchto surovin:

    250 g vody
    35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
    10 g soli (asi 2 lžičky)
    500 g hladké mouky
    1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

    Těsto by mělo být poměrně tuhé, hladké, vláčné.
    Po vykynutí udělám z těsta koule na jednotlivé porce, pomažu je olivovým olejem a dám pod mikrotenový sáček minimálně na 12 hodin odpočinout do ledničky.
    Pak z něj vytahám tenké placky, opět potřu olejem, naplním dle chuti – napřed sugo, pak šunka apod. a nakonec sýr a dám péct na cca osm minut do rozpálené trouby puštěné na horní a spodní ohřev na maximum. Během pečení plech jednou otočím.
    Není jak z pizzerie, teplotu pece doma nedosáhnu, ale je celkem podobná a zatím si nikdo nestěžoval.

  9. Ahoj, pro mne je nej pizza v Praze je v Rugantinu (2 restaurace). Sice maji strasne dekorace, ale jejich specialni pizzy jsou spicka. nejoblibenejsi je Montanara (hribkovy krem a zavitky s cruda a parmazan).

  10. pizzy mě většinou chutnají ty jednodušší, taková margarita když je dobře udělaná… ono povětšinou ty nabídky v pizzeriích jsou až moc překombinované.

    jinak k pečení pizzy doma – nikdy to nebude jako v pizzerii, pokud už se do toho pustit, tak doporučuju pizza kámen, my máme něco od Baumaticu, nebo prostě kus si nechat uříznout žuly od kameníka, jde o to, že ten kámen absorbuje teplo, které pak „pustí“ do pizzy odspodu a tím částečně simuluje podmínky v peci, pizzu pak dáváme přímo na kámen, ne na plech… dokonalejší variantou pečení pizzy doma je vybudovat si, ideálně venkovní, pizza pec, už jsem někde na netu našel i návod, jednou se do toho určitě pustím :)

  11. Miluju Quattro Formaggi nebo jakoukoli, kde je pikantní salám.
    V jedné italské pizzerii, kam chodím celkem často byla moje oblíbená s oním pikantním salámem, smetanou a naloženým zeleným pepřem. Jenže vyměnil se majitel, personál, jídelák… a tak jsem před servírkou zklamaně utrousila, že mojí oblíbenou nemají… A prý která to byla? Že mi jí zkusí připravit. Jaká byla moje radost :)) Vyjmenovala jsem suroviny a čekám. No, vše bylo ok. Až na ten pepř zelený. Zapomněla jsem při výčtu surovin dodat, že mám na mysli naložený, nikoli sušený. Chřoustala jsem pepř jak o život a už nikdy jsem si o ní nepokoušela říct znovu :D Plánuju ale, že si vezmu malou pixličku s sebou a hotovou pizzu si obložím vlastní surovinou. Ale potěšilo mě, že měli snahu vyhovět zákazníkovi. Proto neříkám, kde to bylo.

  12. Pardon, a kedy inokedy by ste mali povedat, kde to bolo, ked nie tam kde to chcete pochvalit (predpokladam, ze vinu za popletenie objednavky nedavate restauracii, kuchar si holt povedal „nas zakaznik, nas pan“)?

  13. Vlado – já tu záměnu pepře brala jako jejich úsměvnou „botu“, proto jsem nezveřejnila jméno, abych je neztrapnila. Předtím jsem to napsala asi trochu nesrozumitelně.
    Ale je fakt možný, že si říkali – chce to mít, má to mít :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.