Kde koupit černý bez - květy RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím, nevíte někdo, kde by se daly koupit květy černého bezu? Jsem z Prahy, takže příroda mi tu nic nenadělí… Nebo je už po sezóně? Dá se to vůbec koupit? :-) V Apetitu teď vyšel recept na sirup z květů, tak bych ho chtěla vyzkoušet. Předem díky.

  2. ↪ 1 klara.macsodi: Vyběhnout do přírody a natrhat si, kvetou všude, aspoň tady u nás (Brno) jo.

  3. ↪ 1 klara.macsodi: Já bych Vám kdyžtak nějaké prodala, kolik jich chcete a jakou nabízíte cenu?

  4. V Praze taky leckde rostou, nemluvě o blízkém okolí Prahy

  5. Zrovna tu piju vodu se sirupem, dělaným v neděli z pražských květů :) Rostou v Praze všude možně, není problém si je natrhat. Z které jste části Prahy? Třeba bych věděla, kde přesně tam teď rostou.

  6. Já je taky trhám v Praze – hned za panelákem na Praze 13, máme jich tu v parku spoustu.

  7. Kami- jsem z Prahy 8 – Ďáblice, ale můžu si dojet kamkoliv :-) To jsem netušila, že se dají natrhat i přímo v Praze.

  8. ↪ 7 klara.macsodi: tak v těchto končinách – dole v Libni podél Litavky, na Proseku – ale tam je jen pár keřů, směrem k OBI a pak myslím pár za těmi šikmými šedými budovami. Pak v okolí Velké Skály v Troji – přímo skála je chráněná, ale pak směrem dolů z kopce k botanické už to lze.
    Pak na Ládví – nejvíc bezů je směrem k hvězdárně a pak taky směrem k Bauhausu, spíš na krajích lesa. Pak v Čakovicích u cukrovarských rybníků. A v Miškovicích na Zlatém kopci. A v Měšicích u rybníků, směrem na Mratín. A ve Ctěnicích v lese za parkem, směrem na Vinoř.
    A v Draháňské rokli, směrem od Bohnic dolů k Vltavě…
    Bezy jsou skoro všude :)

    Jen ještě nejsou úplně nakvletlé, ještě bych počkala tak 4 – 5 dní, jestli toho chcete hodně. V centru města už jsou rozkvetlé víc, na severu Prahy jsou trochu pozadu.

  9. Teda, vy to máte ale prozkoumané :-) Moc děkuji za vyčerpávající info, chci zkusit uvařit bezový sirup, když vidím jaká je úroda, tak snad udělám dvojitou dávku :-) Zkusím to v neděli, to snad bude akorát.

  10. bydlím teď ve Vršovicích a když jsem cestou do centra čekala na tramvaj, viděla jsem kvést bez. takže to je už vážně důkaz, že roste všude.
    jinak sezóna právě probíhá, takže to chce chodit s okem otevřeným.
    jinak teda co se týká toho kupování, tak se květ dá jistě koupit sušený v obchodě s bylinkami, případně v lekárně? dobrý bylinkový obchod býval před spoustou let za Staromákem když se šlo směr Dlouhá po pravé straně, ovšem to už je asi 15 let za existenci toho obchodu neručím!

  11. Já bych Vám doporučila moc neotálet, kosmatice (bezové květy smažené v těstíčku) jsme dělali asi před deseti dny a už byly celkem rozvinuté, taky trhané v Praze (na Slivenci). Hodně štěstí!

  12. Ještě jednou všem děkuji, po tom, co jsem bez začala sledovat, jsem ho viděla všude. Nakonec jsem ho nasbírala u kamarádů na vesnici (bála jsem se nějaké pražské „kontaminace“, nechtěla jsem ho oplachovat). Sirup dopadl výborně, můžu jen doporučit :-)

  13. V Hostivaři metr od Průmyslové ulice kvetou jak o závod. Já vím – olovo :)) Ale to už člověka nevytrhne :D

  14. po sirupu zkuse určitě i bezový likér – taky dobrůtka

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.