9/10 RSS

Štítky: , , , ,

27 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. uááá ;)

    podruhé v historii mě podnik zasáhl natolik, že jsem musel přistoupit k devíti cuketám!!!! uhádne někdo, co bude v příštím Týdnu? ;))

  2. Bufáč na nám. IP Pavlova – tam jsem chodil na spálenou dršťkovou když jsem neměl peníze :-D Umělecký dojem 4, technické provedení 5 = 9/10

  3. Bio Zahrada, prosím prosím, hlasuju všemi deseti :-)!!!

  4. že by v Rakousku na hovězím? :-)

  5. netuším, ale díky za varování, musím si zařídit nákup týdne, budu v itálii, když je tam taková bomba a pak si to nechám oscanovat a poslat – nebo to bude i na webu? nebo tady?

  6. Ja vim :-)

  7. je to vídeň :) ale víc už opravdu ani muk!

    btw zajeďte si všcihni na van gogha, fronty sounechutné, ale pozor! lístky se dají koupit v tusrist shopech předem ,takže budete čekat jen na šatnu unvotř, jinak nic .)

    http://www.albertina.at/…na/main.jart?…

  8. Cutie: já taky, já taky! :-)))
    Ale do Vídně se teď asi nedostanu…
    :- ( tedy na toho van Gogha

  9. Pivli: Já taky nevím, zda mi to vyjde, ale snad jooo.

  10. Z loňské vídně si nejvíc pamatuju na tu jejich úchvatnou tržnici, papeže, zrovna si vybral stejný víkend jako my :D, úchvatný a děsně sladký dortíky, super koktejl bar a mňam indickou restauraci. Jsem fakt zvědavá, kde byl pan cuketka tak okouzlen…

  11. caty, hledejte v pondělí ráno zde:
    http://www.tyden.cz/…ana-cuketky/
    publikují to myslím záhy poté, co se časopis objeví v trafice

  12. Ve Vídni mě vloni dostali na vánočních trzích před radnicí na pečené brambory – Obrovské brambory z pece nahoře nakrojí, trochu přetáhnou slupku a potom vám na ně přidají přísady dle výběru. Měl jsem tuším druh „pravá Vídeňská“ a ještě mlhavěji tuším, že tam byla slanina s cibulkou a česneková omáčka (-:

  13. Že se tak blbě ptám, ale která restaurace byla ta první v historii, která dostala devět cuketek?

  14. V Albertině jsme byli včera, opravdu to stojí za to. Ani jsme nečekali dlouho, jen zhruba 2 hodiny. ;-)

  15. Nordy:

    maze prague ;)

  16. 15: fakt? Ale to jen kvůli tomu jejich bůčku, ne? :)))

  17. 15: aha, děkuju :o) Já to tipovala na LDBB – tam jsem byla provětrat peněžku zatím jen jednou a totálně mě odrovnali kvalitou a prezentací jídla i profi obsluhou.

  18. Na van Gogha jsem byla minulý víkend a měli jsme nádherné počasí. Do Albertiny jezdím celkem často, mají tam nádherné výstavy. Jinak u nás je novým oblíbencem ve Vídní vyzkoušená Knoblauchrahmsuppe. Zrovna dneska jsem ji zase uvařila. Mňam .. jen je člověk česnekem mírně společensky znemožněn :P

  19. Tyjo, nebyla jsem ve Vídni ani nepamatuju. naposled asi 3 roky zpátky. Hádám, že to budu muset napravit. :-)))
    Na report se těším, těm co vyrazí na van Gogha přeji krásný zážitek.

  20. těším se. do vídně se v dohledné době chystám, tak budu rád za každý tip…

  21. To vypadá úžasně. Škoda, že něco podobného u nás chybí. Podnik orientovaný na klasickou českou kuchyni ve špičkovém provedení by mohl být fajn, většinou se repertoár omezil na guláš, svíčkovou a pečenou kachnu, o kvalitě nemluvě. Nezbývá než závidět a nebo vyrazit na výlet :))

  22. Vídeň, příští víkend tam jedu poprvé v životě. Co MUSÍM vidět? (Gogha kvůli nedostatku času vynechám)

  23. Moirain: chcete tipy kulturně-historické nebo gastronomické?
    Kultura/historie: Hofburg, Opera, Univerzita, Parlament, Radnice, Stefansdom, Přírodovědné a Uměleckohistorické muzeum, Akademie, Muzejní čtvrť, Schönbrunn, Albertina, Pavilón Secese, Belvedér, Wagnerovy domy na Wienerzeile, Hundertwasserhaus, atd. atp., je toho moc.
    Jídlo: jakákoli lepší hospoda nebo trh, z trhů nejlépe Naschmarkt.
    Ale to je jen první nástřel z hlavy, znalci mě jistě opraví. Vídeň až zas tak moc neznám, jen tam ráda jezdím.

  24. Moirain:

    já si přihřeju svoji polívčičku a poslal bych vás k palchuttovi (plachutta.at), do hotelu sacher na sachr a pak alespoň jednu ještě velkou starou kavárnu :)

  25. 24: A do kavarny/cukrarny Demel na Cremeschnitt!

  26. 23, 24, 25: tipy spíše kulturně historické, budu se tam potloukat sama a to si gastronomii pak moc neužiju, ale na nějakou tu kávu snad zajdu

  27. V holandském Otterlo mají lepší van Goghy než van Gogh Museum v Amsterdamu, také byly menší návaly, takže člověk průměrné výšky dokonce mohl obrazy nerušeně vidět.
    Nejsilnější dojem jsme měli ale ze smíšené instalalce v jedné místnosti v Orangerie, Paříž. Tam Vincent, co se intensity týče, naprosto přečůral všechny obrazy svých současníků. Sálal. Až to jednomu připadlo nefér, jako by okresní béčka hrála proti špičce Premier League.
    (Příspěvek trochu OT, přiznávám, ale mazat to nebudu.)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.