Fondue - tipy? RSS

Štítky: ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Máte nějaký tip na zajímavé fondue? A používáte komerční speciální sety, nebo běžné nádobí?

  2. Osobně mám fondue velice ráda a k jeho přípravě používám speciální sety. Ono to přece jen vypadá líp a člověk z toho má lepší zážitek :) ale samozřejmě s obyčejným nádobím to jde taky. Zajímavé fondue recepty jsem našla na této stránce: http://www.sady-fondue.cz/fondue-recepty Je jich tam pár, ale vyzkoušela jsem recept na čokoládové a sýrové fondue a můžu říct, že to byla pecka. Ráda bych do budoucna zkusila i rybí fondue, ale trochu se toho bojím :)

  3. Chystám se určitě vyzkoušet. Nějakou sýrovou klasiku. Někde jsem viděl fritované fondue – namáčení kousků masa atd do rozpáleného sádla, a trochu mě to vyděsilo. Jinak na rybí se mi líbí recept tady s vlastním vývarem z použirých ryb – http://www.fondue.cz/recepty.php#…

  4. A můžete mi doporučit nějaký set na fondue – dobrou značku nebo typ?

  5. ↪ 4 david.tchelidze: Na masové fondue je určen set s nerezovou nádobou s tenkým dnem, protože na vývar je potřeba co nejvyšší teplota, na sýrové a čokoládové pak s nádobou porcelánovou, aby se sýr či čokoláda nespálily. Značku nevím, sety máme asi nějaké obyčejné, ale slouží dobře. Ono to není nijak složité zařízení.
    Masové fondue doma mě nenadchlo, je lepší si na něj zajít do restaurace, kde sevírují maso připravené do širokých, avšak tenoučce krájených hoblinek z mraženého masa, které se rychle uvaří a, narozdíl od domácích pidiodřezků masa, člověk ví, že něco pozřel.

    Naopak sýrové fondue si doma uděláte nemlich stejné jako ve vyhlášené restauraci. Je to jen ohřátý (správně vybraný) sýr s trochou vína a pochutin. Jediné úskalí spočívá v hutnosti sýra. Některým lidem se slabším zažíváním se po sýrovém fondue může udělat pekelně zle, aniž by se přejedli. Zní to divně, ale je lepší jej zapíjet horkým čajem než vínem, horký čaj pomůže sýr lépe strávit. To není můj výmysl, tak to dělají i ve Švýcarsku.

    Čokoládové fondue jde mimo mě, ale když vyberete správnou čokoládu, není na něm co zkazit.

  6. Nechala jsem si od ježíška naježit:
    http://www.nipponcec.cz/…z172667.html
    díky plynulé regulaci a širokému rozsahu zvládne sýrové, olejové i vývarové fondue, nic se nepřipaluje (vše vyzkoušeno), čokoládu jsme ještě nezkoušeli, ale vím, že se prodává přímo nějaká do fontánek, nebo na fondue
    Elektrika je v tomto případě možná méně romantická, ale variabilnější, s prodlužkou se dá použít i venku.
    mínusem jsou příliš malé nádobky na omáčky a dipy, používáme jen nádobu na fondue bez toho držáku a nádobek

  7. To s tím horkým čajem je velice zajímavé. Žena se právě toho sýrového trochu bála, tak jí třeba takhle aspoň přesvědčím. Na sýrové mám právě největší zálusk.
    Ladi: Máte pravdu, že ten elektrický je asi praktičtější, ale u fondue asi jde taky právě o tu romantiku bez kabelů a tak. Já už soutěžím o krásný Tescoma set tady na facebooku: http://goo.gl/8oTtE . Koukám, že nerezovou i keramickou má, tak by to mělo být v pohodě.

  8. Mě se osvědčilo na olejové fondue (masové) litinový set. A na sýrové děláme (často) keramické to naše jsem koukal má zásilková služba Orion ale jen pro velkoodběratele žlutá velká nádoba je naprosto vyhovující cca do 500,–kč
    Po pokusech se sýry jsme přišli na poměr půl na půl Gouda- Madelant + bílé víno vše dám do kastrůlku a pomalu rozpustím na sporáku. Po rozpuštění přiliji trochu solamylu rozmíchaného ve víně, promíchám nastrouhám muškátový oříšek nechám probublat. Nádobu na fondue vymáznu stroužkem česneku naliji sýr do nádoby zapálím hořák a je hotovo.
    http://www.oriongroup.cz/…3-skup10.php

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.