Hovězí na steaky RSS

Štítky: , ,

20 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím, nevíte kde se dá koupit dobré vyzrálé hovězí na steaky? Nejlépe nějaké americké mramorování;-), ale vím že je to těžké (ne li nemožné).

  2. Uvědomila jsem si vlastně, že třeba tu http://www.trms.cz/.
    Ještě něco?

  3. Já dělám bifťoury výhradně od Robertsona – za rozumné peníze super kvalita.
    http://www.robertson.cz/

  4. The Real Meat Society je podle me jednoznacne nejlepsi volba, ale jinak zminovany Robertson nebo novy obchod vedle La Finestry, ktery take patri Ricardovi – tam vyzrale maso take maji.

  5. Pro Brňáky — konečně se začínají probouzet i čeští zpracovatelé a cca do měsíce spustí vlastní řadu stařených mas i firma Steinhauser. Vůbec poprvé je představí na workshopu v Café Era: http://www.jidlozblizka.cz/…i-netradicne (pracovali se zráním ve vakuu, i se zráním za sucha, obojí prý na úrovni Čestru nebo JA) Brzy vám je budeme fest závidět! :)

  6. Chtěla jsem to tu taky napsat, ale předběhl jste mě:-) Viděla jsem od nich rib eye steak a tekly mi sliny, nejen mně:-) Maso lze objednat i přes Divokou vařečku:

    http://www.divoka-varecka.cz/…a-objednavka

  7. trošku jsem to ještě shrnul na hromádku pro Scuk:

    http://blog.scuk.cz/…-uz-i-v-brne

    (musím dodat, že je na trhu ještě řada „vyzrálého“ masa od malých producentů z ekochovů, ale zatím s nimi mám špatné zkušenosti — buď žvejkačky, nebo svérázné vyložení pojmu vyzrálé maso)

    co vy, máte nějaký osvědčený zdroj mimo těch tří zmíněných (Čestr, TRMS a nově Steinhauser)?

  8. Dobry vecer. Uprimne mam par vyhrad i k TRMS. Je to krasne, mile, a kdyz clovek potka pana majitele, ma to sarm navic. Jen to neni reznictvi. Ano, vse co koupite je neskutecne dobre, jen proste musite koupit to co maji. Sel jsem najisto pro veprova zebra a snidanove klobasky, ani jedno nemeli. Takze reznictvi tak napul. I kdyz jak rikam co koupite je luxusni kvalita (odesel jsem s jinou klobasou, hamburgery, buckem a jehnetem.
    Mam celkem blizko do makra a jejich maso je luxus. Udelal jsem nedano maly experiment, koupene maso zavakuovat a nechat ve specialni denne nepouzivane lednici dva tydny. Vysledek super, uz jsem parkrat opakoval. Rostena, rumpsteak, svickova i zebro se povedlo.

  9. ↪ 8 andouillette: „Mam celkem blizko do makra a jejich maso je luxus.“
    Po své čerstvé velmi negativní zkušenosti si dovolím nesouhlasit. Detailní popis ve vedlejší diskusi. Už to nikdy více nehodlám zkoušet.

  10. ↪ 8 andouillette: to ale přeci úzce souvisí s charakterem celého konceptu „řeznictví s masem z malých farem“ ne? ;) pokud vím, tak vždy na prvním místě doporučují zavolat si předem, co zrovna je. Makro sice nikdy nebude vyjedené, ale stejné maso a výrobky tam prostě nekoupíte… ;)

  11. ↪ 8 andouillette: V každém řeznictví nemají vždycky všechno. Když chci u Kšány hrudí maso na brisket, tak si taky radši zavolám. V Makru je maso dobre ale luxus bych sem asi nepletla. Nechci být takovým tím propagátorem, že všechno americké je dobré, ale v tomto případě se mi to tak bohužel zdá. Připadá mi, že v každým druhým supermarketu, lze bohužel (pro nás) koupit hovězí lepší než ve většině zdejších řeznictví. Stalo se mi poprvé v životě, že jsem jsem ve freshmarketu stála u masny s otevřenou pusou a nebýt přítele, který mě odtrhnul, tak přiložím i foto:-DD.
    Škoda, že je to u nás s tím hovězím složitější, ale evidentně to pomalými krůčky začíná jít lepší cestou.
    A děkuji za odkaz na Cafe Era. V brně jsem každou chvilku, tak musím zkusit:-)

  12. Ahoj reakce vsem: Ala. V makru jsem kazdou sobotu rano uz cca 5 let a za tu dobu jsem jednou vyhazoval krevety. Maso nikdy. Vzdy najdu co potrebuji, tamni vedouci mne znaji a kdyz chci neco co neni standard (a la hovezi ohanka) umi to vyresit. Ale jinak nemam s makrem nic spolecneho obchodne :-) Vase zkusenosti jsem cetl, nemam Podobne zkusenosti.
    Pan cuketka a snookie. Asi nejsme stejni spotrebitele, ja mam potrebu jet najisto v sobotu rano pro neco co definuji v patek vecer (rodinna gastro rada na vikend) a uprimne nerad obvolavam v patek vecer obchody abych vedel kam mam jet v sobotu rano. Druha vec je momentum loci kdyz nahodou jdu kolem reznictvi a la TRMS tak proste koim co maji, ale to je jednou mesicne. Je to jen jiny pohled na nakupni proces jinak si asi rozumime. Btw mam kamarada ktery uz delsi dobu planuje investovat do starirny masa a ja ho od toho vytrvale odrazuji… Budu informovat.

  13. ↪ 12 andouillette: jasne, neni to tedy reznictvi pro vas, to chapu a muze to tak byt, Je to reznictvi na nase pomery velmi ojedinele a sverazne. Ale jak jste napsal,'ze to neni reznictvi, to jsem taky nechapal.

  14. ↪ 12 andouillette: To ze nechcete kvuli kazdemu nakupu obvolavat reznika je jasne. Spis me zarazil fakt ze to podle vas neni reznictvi, protoze v tom pripade u nas do doby prvniho makra nebo globusu zadne reznictvi nebylo;-) Mohu se ze zvedavosti zeptat proc kamarada odrazujete?
    Btw: Jak tedy resi tamni vedouci situaci, kdy prijedete v sobotu rano do masa pro ohanku a oni ji nemaji?

  15. Snookie: Je to jednoduche. Vim ze je velice malo polozek ktere v sobotu rano v Makru nemusim automaticky potkat (ohanka, irsky losos, morsky vlk 4–5 kg chytany na udici, na vic nevzpominam). mam 2 cisla kam volat kdyz zrovna to chci abych si byl jisty ze to maji.
    Kamarada odrazuji ciste z financnich duvodu. Podle me jsou naklady prilis velke na to jak nejiste vynosy to muze prinaset. ale to je asi na separatni diskuzi.
    kdyz uz jsme v tom, mohli byste mi poradit jak se zde odpovida konkretnimu komentatorovi? nedari se mi to najit… diky

  16. ↪ 15 andouillette: pro odpověď na konkrétní příspěvek klikněte na tu malou šipku vpravo dole v něm.

  17. Včera jsem si všiml, že Globus nabízí vyzrávané maso. Na štítku je napsáno bourání 30.3. Není to na vyzrávané maso málo? Nabízejí roštěnou a „na steaky“

  18. Murphy: No řekl bych, že maso by mělo na steaky zrát 4–5 týdnů při teplotě kolem nuly. Ale obvykle to visí v půlkách a pak se to teprve zpracovává (odborně patrně bourá), tak je otázkou, co v Globusu nazývají bouráním.

  19. ↪ 17 Murphy: rozhodující je datum porážky, maso se nechává zrát v celých půlkách/čtvrtích, do spotřebitelského balení se zabalí až po uplynutí potřebné doby (předpokládám, že v tomto případě je to zavakuované)

  20. ↪ 19 Moirain: Datum porážky tam právě není, jen nějaký kód (zřejmě identifikace kde/kdo/jak?).

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.