Malá Fatra RSS

Štítky: , , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chystám se na pár dní do Malé Fatry – nemáte prosím někdo tipy na dobré restaurace, či obchody s regionálními potravinami?
    Děkuji za rady…

  2. Chata pod Chlebom http://www.chatachleb.ofirme.sk/:)

  3. V Terchové je výborná pizzerie „U Adama“ a ovčí sýry jedině ze Zázrivej.

  4. Mno, pizzeria na slovenském venkově, to je trochu úlet, byť musím uznat, že podle fotek z webovek ten podnik působí vcelku sympaticky.
    Nicméně něco tradičního by v Terchové nebylo? Přeci jen, na Slovensko se dostanu jednou za uherský rok, tak si chci dosyta užít halušky apod. :)
    Díky za tipy

  5. Na Malé Fatře jsem loni trávili dovolenou, ale dělali jsme přechod, takže jsem většinu jídla měli sebou. K nejautentič­tějšímu jídlu jsme se dostali v kempu ve Varíně, byly to moc dobré halušky. V Strečně jsme šli do jedné restaurace, ale tam bylo menu plné obligátních kuřecích plátků s něčím nebo na něčem.....žádné halušky. A všude mi tam chutnala kofola:)

  6. Na Male Fatre jsem byla loni v srpnu a muzu urcite doporucit chatu pod Chlebom, jak uz tu nekdo psal, neni to restaurace, stoji se tam normalne fronta u okynka, ale vari vyborne – halusky, klobasky, gulas a vyborne polevky a cepuji pivo Steiger, ktere mne osobne moc chutna.

    Dobra restaurace je taky ve Vratne doline (pod sjezdovkou), nemuzu bohuzel nikde najit jeji jmeno ani stranky a pod sjezdovkou jsou restaurace dve – je to teda ta smerem ze sjezdovky vpravo. Obvykle tam take sedi mnohem vic lidi nez v te druhe. Maji i nejaky ten kureci platek (ovsem relativne stavnaty, ne jako podrazka), ale jinak tradicni jidla – ruzne halusky, gulas a v aktualni a menici se nabidce zverinu, mela jsem srnci gulas i kanci na sipkove omacce a byla naprosot spokojena. Neni to samozrejme nic luxusniho, spis hospudka, ale kuchar vi, co dela.

    Urcite nedoporucuju restauraci v hotelu Pod Sokolim, ty bohuzel spi jeste hluboko v devadesatych letech.

    Zajimalo by me, jestli jste nekdo cestou na Malou Fatru narazili na nejakou slusnou restauraci v Ziline.

  7. Díky za tipy;)
    Chata pod Chlebom vypadá fajn…

    Náhodou tyto dva podniky v Terchové někdo nezkoušel?

    http://www.dreveniceterchova.sk/index.php?…

    http://www.janosikovakoliba.sk/

  8. Ještě jednou děkuji za tipy, dva z nich se skutečně osvědčily;)
    Na základě svého pobytu v Terchové doporučuju tyto tři podniky:

    1) Chata pod Chlebom: nachází se stranou hlavního hřebene a většina turistů je líná k ní sejít. Tudíž je tu pusto prázdno a personál si musí krátit dlouhou chvíli popíjením borovičky;)
    Baraní vývar byl trochu slabý a ohřívání v mikrovlnce mu rozhodně neprospělo. Zato baraní guláš (oboje podáváno v roztomilém smaltovaném kotlíku) byl naprosto špičkový – tak dobrý jsem myslím v hospodě nikdy nejedl. Klidně bych tu risknul i některé z „prasáckých jídel“ (klobása, tlačenka a pod.). Jen pozor na místní pivo Steiger – hrozně po něm těžknou nohy;)

    2) Pizzeria U Adama: k tomuto tipu jsem měl nedůvěru, ale byl jsem velmi příjemně překvapen jak interiérem, tak kvalitou místních pokrmů. Na pizzu Margherita sice trochu zbytečně přidávají černé olivy, ale výsledek je kupodivu stokrát lepší než v pražských rádobyitalských jídelnách tipu Grosseto a pod. Sympatické je, že si s pizzou opravdu hrají a ve finále dokonce potírají okraje olivovým olejem s česnekem, čímž pizza dostává úplně nový rozměr chuti. Domácí spaghetti Amatriciana, či s bazalkovým pestem jsou také fajn, potěší široká nabídka limonád od Černé hory a také pomerančový fresh za rozumnou cenu – žádná nudná trojkombinace Kola-Fanta-Sprite známá z většiny česko-slovenských restaurací.
    Jedinou výhradu mám k unfriendly otevíračce. Oficiálně mají otevřeno jen do devíti, navíc když jsme tam přišli ve čtvrt na devět a chtěli si dát večeři, majitel se na nás rozpačitě zubil, že už zavírají, že prý tam „nikto nebol“. Takže na to bacha!

    3) Penzion Vŕšky: unavení po túře a naštvaní, že u Adama zavřeli dřív, jsme hledali „náhradní“ podnik. Docela sympaticky se jevila nabídka restaurace Penzionu Vŕšky – jako jeden z mála podniků v kraji totiž nemá na jídelníčku „stylové“ blbosti typu Bačov tanier s vyprážaným syrom, Sedliacka zmäs s klobásou a kečupom, Jánošíkov rezeň v trojobale a pod.
    Areál Vŕšky na první pohled vypadá podezřele (ghetto uměle vybudovaných dřevěnic – u každého z nich je zaparkovaný manažerský Passat s dětskou sedačkou), nicméně ve výsledku to bylo asi nejpříjemnější gastronomické překvapení týdne stráveného na Colours of Ostrava a následně na Malé Fatře. Servírka byla schopna profesionálně doporučit pokrm – na její radu jsem si místo pstruha dal Pomaly dusené hovädzi mäso v zeleninovo-vínovej omáčke. Maso bylo dobře uvařené, omáčka byla skvělá, potěšila neobvyklá, ale velmi chutná příloha – zemiakova baba s krúpami. Místo stupidní oblohy přistály na stole mističky s domácí csalamádou a řepa s křenem. Zřejmě domácí, chuťově velmi povedené. K tomu domácí pivo Vŕšky. Perfektní value for money!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.