1. Má prosím někdo zkušenost s odpeckovávačem třešní a višní? Myslím ten z Reproplastu nebo od Tescomy, za pár stovek. Každý rok touto dobou si říkám že ho koupím, nakonec odpeckuju ručně nebo povařím a pasíruju. Je to funční vychytávka nebo krám?

  2. Radím nekupovat – poté co jsem ho loni zakoupila a odpeckovala s větším či menším úspěchem cca kilo třešní … se „prostřílela“ silikonová vložka v otvoru kudu se probíjí „projektil“ který vystřeluje pecky …zároveň se zničil plastový úchyt té silikonové podložky …takže nejdražší odpeckovávač na světě … moc malé třešně propadnou moc velké neprojdou a jak ukazujou mražené …tak to je k smíchu …taky jsem to vyzkoušela. Takže za mně jednoznačně krám do smetí !

  3. ↪ 2 kawa: Díky, jako bych to tušila :-)))

  4. Mamčin odpeckovávač od Tescomy teda už několik let funguje slušně… občas některá s peckou proklouzne, ale pokud děláte víc než kilo, tak se to časově vyplatí. Musíte mít ale nečervavé třešně, které se nemusejí prohlížet vevnitř. A dost blbě se to myje. Menší množství dělám s pomocí (nerezového) brčka. Zmražené jsem teda nezkoušela žádnou metodou:)

  5. Já dělala marmeládu z 15 l třešní, takže jsem je nakonec podusila a přepasírovala. Nicméně mě ohromil švagr, který položil na mísu obří děrovanou dřevěnou vařečku, třešně usadil na dírky a pecky prorazil šroubem. :-)))

  6. Mám tenhle: http://www.dompot.cz/?…

    Pro velkovýrobu ctnosti se nehodí, ale při zpracování menšího množství to je užitečná věc. Neproklouzne nic, je to rychlejší než dělat to ručně a taky se člověk míň obarví (což se u nás rovná splněnému zadání:) ). Pokazit se na něm moc nemá co:)

  7. My koupili v Kauflandu za 89,90 a úspěšně vypeckoval už mininálně tři kýble třešní bez zaváhání :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.