Clever Dripper příprava kávy RSS

Štítky: , , , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nedávno jsem si pořídil Clever Dripper alias Chytráček. S kvalitou výsledné kávy jsem spokojen. A určitě nelituji, že jsem ti to pořídil.
    Problém je, ale v tom, že potřebuji připravit méně než 500ml kávy. Stačí mi jeden hrníček těch 250ml kávy.
    Pro přípravu 500ml dávám 30g kávy. Pokud tedy chci jen 250ml stačí namlít jen 15g kávy? Nebude to nějak vadit při filtraci kávy? Nebo jak si mám připravit v Clever Dripperu pouze 250ml kávy?

  2. V chytrackovi by to imho melo byt jedno, proste vezmete polovinu kavy a polovinu vody a jinak postupujte stejne jako vzdycky.

  3. Super, děkuji :) Já jsem jen nebyl jistý, jestli stačí takto jednoduchá změna k docílení 250ml kávy. Hlavně kvůli tlaku, který ze začátku působí na filtr.

  4. No je mozne, ze tam nejaka drobna odchylka bude, ale daleko spis to vubec nebude poznat. Kazdopadne je to logicky vychozi bod pro pripadnou upravu procesu, treba upravou doby louhovani pred nasazenim na hrnek, pokud by tam doslo k nejake vyraznejsi zmene rychlosti prutoku (ale pochybuji o tom, ze by to nastalo). Pomer mnozstvi kavy a vody by mel kazdopadne zustat stejny pro ruzna mnozstvi.

  5. Ja pripravuju na clever dripperu kavu takto (tedy 15g a 250ml) a nevsimla jsem si zadneho rozdilu oproti plne davce.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.