Hledá se ministěrka RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

21 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím všechny brouky pytlíky,
    poté co jsem k vám nakoukla (jsem nováček), jsem zjistila, že víte všechno. Jak dostat marmeládu, džem, nugetu a jiné podobné kašičky, které se snad naschvál dávají do úzkých sklenic roztodivných tvarů, ze stěn sklenic. Viděla jsem kdysi kdesi takovou ministěrku, nekoupila a teď z toho mám noční můry. Nutně ji potřebuju. PORADÍTE?

  2. Nugetu nejim, džem a marmeládu většinou vyškrabuji lžičkou a co i potom zbyde, to vypláchnu mlékem do muesli, případně vypiju (-:

  3. Nekupuju skleničky debilních tvarů, jinak jsem těžce frustrován z toho, že tam asi tak 3/4 celkového obsahu zůstane. :o) Jinak jako kytka – pokusím se to vypláchnout, strašně to kolem rozcamrám a pak to vztekle mrsknu do koše.

  4. jako malý sem se dokázal do nekonečna bavit vyšťouráváním obyč. nugety takovou tou dřevěnou špachtličkou :) pak přišly umělohmotné lžičenky :) a teď už na to prtim :)))

    lžičenky mají ale furt u pokladen. ne v super-hyperech, ale na vsecnicích v jednodách!

  5. 3: mě to obvykle jde vypláchnout poměrně snadno – třetina skleničky mléka, zavřít víčkem a pořádně protřepat…

  6. 5: jojojojo, ale VŽDYCKY tam někde nějakej kousek pod nějakým tým debilním ohybem zůstane!!!
    Dizajnéři takových sklenic by se měli popravovat!!!!

  7. No jo,s tím mlíkem je to sice pěkné, ale mě nedává spát, že už to je vlastně vymyšlené – ta silikonová stěrka vypadla stejně jako klasická, ale plácačka byla do pravého úhlu, takže když se jelo zdola nahoru, člověk pak měl nahrabáno na lopatičce.

  8. Třeba to nějaký šikula vyrobí.
    3.;-))) ti chlapi! Skleničky debilních tvarů jsou nejlepší, nejdekorativnější a zavařený obsah v nich vypadá skvěle!
    Také používám techniku výplachu, připadně jednu moc šikovnou koktejlovou lžíci, je na dlouhé rukojeti a šikovně mělká a malá. Dostala jsem ji kdysi k lahvi ginu, coby present. Od té doby gin neviděla, ale jinak je v permanenci.

  9. Někdy používám opačnou stranu lžičky, příp. jogurtovou lžičku, která je z jedné strany do pravého úhlu (BTW buď je ta lžička pro leváky nebo jím jogurt opačným směrem, než bych podle výrobce měla, protože pravý úhel mám většinou na druhé straně kelímku než je zamýšleno). Co se nugety týče, tak ve mě probouzí zvířecí instinkty a vylizuji ji.

  10. Martina:

    na nugety právě dávali takové krásné špachtličky .) byly vždy volně u pokladny!!!! jejmaj, jak já ty špachtličky sbíral a co sem se znich nastavěl konstrukcí!!! :D

  11. jinak se přidávám k averzi vůči skleničkám debilních tvarů samozřejmě!!! :))))))

  12. No jistě, to jsem si mohla myslet. :-))))
    Kdepak, není nad takový domácí jam, v pěkné lahvičce netradičního tvaru. Když to hezky zabalíte – třeba dáte víčku hezkou látkovou či papírovou čepičku (v mém případě to druhé, jsem na šití levá), máte krásný dárek. A ve špajzu na polici to vypadá moc pěkně.

  13. Do špajzu se nikdo kochat nechodí. Domácí jam má být v jednoduché a především VELKÉ sklenici!
    Kdo má úchylku na patvary, ať si v nich staví lodičky!

  14. Nenene, lodičky ne. Okurčičky, cibuličky, jahůdky, papričky a tak.
    Teda, tohle až si přečte pan 1R. ten nám (mi) vycinká, za ty zdrobnělinky. Ale co, když můžou být odrobinky, mohou být i zdrobnělinky.
    Davide: pokud máte špajz jako Hlavní nádraží, nejsou velké sklenice problém, pokud máte panelákový špajz (plus sklep) a v něm spoustu zavařených věcí, musíte skulinky v policích – ještě volné – vyplnit právě těmi prapodivnými tvary.
    A to se o mně ví, že jsem schopná poskládat do malého prostoru obrovské množství věcí. Příklad dialogu: miláčku, koupil jsem krásnou krůtu, ale mám strach, že se nám nikam nevejde, Tys včera mrazila fazolky, mrazáky jsou plné. Za půl hodiny: chceš pomoci naporcovat tu krůtu, aby se líp vešla? Jakou krůtu? Už jsem ji šoupla dávno do mrazáku. Naporcovanou. :-)))) Tam je ještě místa… :-)))
    A jinak, já se tedy ráda ve špajzu kochám. Když tam v zimě pro něco jdu, kochám se zásobami a mám pocit dobře vykonané práce. Znáte to: až se Tě zima zeptá…

  15. Koukám,kam až jsme se dostali? Od stěrky, přes design skla, až k filozofickým otázkám na téma „muži jsou z Marsu“. Souhlasím s Pivli, mluví mi z duše, včetně krůty.Odcházím na fotbal.

  16. Jojo, koukáme na zápas Chelsea x Sunderland. :-))))
    Pěkně jim tam leje a Chelsea vede.

  17. Tak ja sa vrátim naspäť k úvodnej téme: netreba znova objavovať koleso – holanďania problém s vyberaním obsahu pohárov majú pomerne elegantne vyriešený. :o) Treba sa u nich poobzerať po „flessenlikker“ (http://en.wikipedia.org/…ttle_scraper).

  18. 17. : doobrý!!!

  19. Ministěrku nemám, ale dlouhý ukazováček ano :-))

  20. Peťulo, zrovna dneska jsem viděla v nějakém časopise tipy na věci do kuchyně a jednou z nich byla i malinká stěrka. Byla na dřevěné „násadě“ a samotná stěrka byla z umělé hmoty. Prodává jí Marks & Spencer asi za 125,–. Mohla by to být ta, kterou sháníš:)

  21. Jeeeeee,to je ona, Aji. Už jsem myslela, že se ztratila. Díky za tip. A toho Marka se Spencerem taky ještě zkusím, ať nemusím do Holandska, i když … Konečně mám důvod navštívit Amsterdam.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.