Odpalované těsto RSS

Štítky: ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chtěla bych se zeptat, jak se dá skladovat odpalované těsto? Jde zmrazit i před upečením?

  2. ↪ 1 snookie: Zmrazit před upečením jsem to nikdy nezkusila, přišlo by mi to zbytečně komplikované, takovou patlavou věc nejdřív předmrazovat na tácu, pak přendavat do krabiček a doufat, že se mi to k ničemu nestačí přilepit :) Ale běžně mrazím upečené tvary, již překrojené nebo s nabouranou dírou, nechám utéci páru a vychladnout a pak hned mrazím. Před použitím je rozpékám v troubě na 200 st.

  3. mrazit odpalované těsto můžete, ale ne v celku, ideálně už vytvarované, prakticky ověřeno nedávno: http://www.cuketka.cz/?…

  4. ↪ 3 pan Cuketka: Nojo, to je vlastně fakt :) A patlavost tam s úspěchem skryjí deklíky.

  5. ↪ 4 kami: dřív nebo později se ale stejně na těstě udělá vyschlá krusta a bude to naprd. takže spíš jen krátkodobá nouzovka, když se něco nestihne upéct :)

  6. Dekuji obema. Ja ho vlastne budu zkouset poprve, takze presne nevim co me ceka. Po upeceni mam na mysli zmrazeni max na tyden, tak to by melo byt v pohode. P. Cuketko, myslite ze tim zmrazenim pred upecenim se vzdy dosahne takoveto ‚skorapky‘? Treba na vetrniky mi to neprijde uplne vhodne. Mam rada ty pory testa uvnitr do kterych zatece krem nebo slehacka.

  7. ↪ 6 snookie: nene, ta skořápka je přeci z jiného těsta, které se na odpalované těsto přiklopí. to dole je úplně normální odpalované těsto.

  8. ↪ 7 pan Cuketka: Spatne jsem se vyjadrila. Skorapkou jsem myslela ten tvar v rezu. Jakoze jedna velka dutina uprostred a tenka skorapka testa kolem. Tak to alespon na vasem obrazku vypada.

  9. ↪ 8 snookie: hm, ale to je snad hlavní finta a požadavek na techniku odpalovaného těsta ne? velká dutina, do které se dá náplň.

    jinak tu míru nafouknutí ovlivňuje hlavně poměr vajec v těstě, čím víc, tím víc se to nafoukne (a tím blbějc se s tím dělá, páč to teče).

  10. ↪ 9 pan Cuketka: Je to mozny. Jak jsem psala, bude to muj prvni pokus, tak uvidime. Mam navic takovou uchylku, ze mi vlastne v tech vernicich ani moc ty kremy nechutnaji, takze je z toho vyskrabnu a jím jen to miniaturne nakremovane testo s tou ukrutne sladkou glazurou:-D
    Tak jsem se asi strachovala, aby tam na velke mnozstvi naplne nebylo jen malicko teska…

  11. No ony ty smesove kremy z cukraren nekdy byvaji pekny humus, ale kdyz je budete delat doma, tak muzete udelat krem, ktery vam bude chutnat, ne? A nebo pouzit treba jenom slehacku, jestli ji mate radsi.

  12. ↪ 11 Kytka: No já právě na ty krémy moc nejsem už od mala. Dělám to tak i u babičky, ale o ten krém se vždycky někdo rád postará;-) Troška krému, ale normálně se ho tam dává na mě moc. To to radši naplním nějakou ochucenou šlehačkou. Na kupované zákusky mě moc neužije. Radši si udělám všechno doma. Proto ten první pokus s odpalovaným těstem…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.