Mražení čerstvého hovězího RSS

Štítky: , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj,
    mám příležitost koupit balík biohovězího (10 kg za 1500 Kč, přední, zadní, krk, žebra – prostě mix). Na jatka půjdou zvířata v pondělí, ještě ten večer se ke mě dostane maso. Je možné jej v úterý večer naporcovat a zamrazit, nebo je vhodné čekat? Budou to dva balíky, tak ani netuším, jak bych je delší dobu skladovala v lednici atd. Zároveň ale nechci tak výborné maso zkazit.

    Díky za rady :-)

  2. Aha, tak upravuju informace – maso už bylo v pátek ve čtvrtkách. Nějak mi nedošlo, že musí taky chladnout apod.

  3. No hovezi by melo idealne zrat vyvesene v pulkach par tydnu. Zalezi taky, jak bude zabalene – pokud by bylo dobre zavakuovane, da se premyslet o tom, nechat ho v lednici zrani ve vakuu sice neni tak dobre, jako za sucha, ale rozhodne lepsi, nez nic. Pokud ho budete muset zpracovat doma, asi se neda delat nic jineho, nez ho zamrazit. Na dlouho dusena jidla to bude asi celkem v pohode, na steakove upravy radsi zapomente, nebylo by to dobre. Plny potencial toho masa takhle bohuzel nevyuzijete, ale s tim se asi nic delat neda, kdyz dodavatel nema ,potrebne vybaveni na poradne zrani…

  4. No asi to tak dopadne, zamrazíme. Máme crockpot, takže o jeho následnou měkkost se nebojím.

  5. Ono nejde jen o měkkost, i když ta to dokáže zabít, jde myslím i o chuť. Nicméně ne tolik a v domácích podmínkách to asi není řešitelné. Ale já nejsem odborník na maso, snad odpoví i někdo fundovanější.

  6. Mrazením se stopne proces zrání, v určitých případech se toho využívá – zmrazení tzv. teplého masa, vysoce technologicky cenného, nicméně pro domácí použité je to dost nevhodné, ale není-lil zbytí…jde o to, že zrání způsobí nejen měkkost, ale hlavně i lepší chuť masa. V domácích podmínkách se těžko dosáhne podmínek vhodných pro zrání masa (moderně „staření“ či aging).

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.