Rakouske potraviny RSS

Štítky: , ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobry den,
    rada bych znala Vas nazor na rakouske potraviny na ceskem trhu – syry, spek nebo vino. Chybi Vam, chteli byste je na ceskem trhu? Premyslim, ze bych rozsirila svuj sortiment.

    Predem dekuji za odpoved.

    axxit

  2. ↪ 1 axxit: Nechybí mi – mají jich poměrně dost v takovém malém krámku lahůdek na Vysočanské – manžel tam občas rakouské uzeniny nakupuje.

  3. ↪ 1 axxit: Chybí mi obecně poměrně dost vysoká kvalita potravin v Rakousku (i v porovnání s Německem) a široký výběr i méně obyklé zeleniny v kdejakém supermarketu, nehledě na menší krámky a trhy. Uzeniny mi nechybí a vína si vozím sama od již vyzkoušených vinařů nebo kupuji ve Veltlinu.

  4. Už jsou k sehnání: http://www.rakouskepotraviny.cz

  5. c: na stránkách mi poněkud vadí, že když si rozkliknu třeba kategorii „špek a klobásy“, vidím název a cenu, ale není tam gramáž, ta je vidět až po rozkliknutí. Uvítala bych gramáž už v tom základním nadpisu.

  6. Jinak tedy moc nechápu, kdo tam za ty ceny bude nakupovat? Obchod pro milionáře?

    Sušená šunka tyrolská Handl Tyrol 100 g za 129,–Kč, na skladě během 5 dní,
    dodací doba 7–10 dní (podle druhu dopravy). Proč bych tu na ni čekala, když ji v okolí má Makro, Globus a možná i Billa a za cenu kolem 60,–max. 80,–Kč?
    V Makru nyní italské špeky např. Fratelli Beretta Speck 450g za 240,–Kč vč. DPH, Veroni sušená kýta Speck Alto Adige cca 1×2,5kg, kilo za 460,–Kč. Na výše uvedených stránkách kilo za 1.300,–Kč? Seženu levněji i originál sušenou parmskou šunku. Uniká mi smysl tohoto obchodu. Kdyby bylo aspoň zboží skladem, ale dodání za 10 dní? V dnešní době, kdy jsou obchodů mraky? Na stránkách Rohlik.cz, kteří dovážejí potraviny až do domu, mají Handl Tyrolský šunkový špek 80g za 57,–Kč a např. Jamón Serrano 80g za 61,–Kč… a dovezou mi to do 2 hodin domů. Ono to vypadá, že prostě někdo bydlí u hranic, tak si zřídí e-shop, až se mu nashromáždí po 7–10 dnech pár objednávek, tak to dojede za hranice do nejbližšího obchodu koupit a pak rozešle lidem.
    Za mne tedy neeee… Já bych tu nenakoupila, a to jsem už vyzkoušela kdeco… Chápu, že lidé na vesnicích takový výběr nemají, ale ti zase neshánějí rakouské špeky a italské sušené šunky za předražené ceny :-)

  7. A poštovné? Platba dobírkou při převzetí, balík do ruky/na poštu, dodací doba 2–3 pracovní dny, poštovné 179Kč? Nejlevnější způsob: platba bankovním převodem předem, normální balík, dodací doba 3–5 pracovních dní, poštovné 99Kč (bankovní převod může trvat 2–3 prac.dny). Takže ještě platit dopředu neznámé firmě, abych měla potraviny za 2 týdny doma a trochu ušetřila na poštovném, když jinak je vše předražené? Fakt mi uniká smysl tohoto e-shopu…

  8. Dival jsem se na ten web a pal mi zrak na Kukuřičky Efko.
    Udava se tam – Mladé kukuřičky v sladkokyselém nálevu od firmy Efko z Horního Rakouska.

    Ale pokud vim, tam to je CZ firma

  9. alda: také jsem se domnívala, že Efko je česká firma, ale po prostudování jejich webovek jsem zjistila, že jsem se mýlila: http://www.efko.com/cz/historie/
    V současné době jde o nadnárodní potravinářský koncern, jehož část je rakouská. Původně byla firma skutečně založena v Rakousku a to již v roce 1941, u nás v roce 1992 založili českou odnož a v roce 2008 dokonce koupili Vitanu.

  10. ráda bych se vyjádřila k prvnímu postu. Co se týče Rakouských potravin tak za sebe musím říct, že tady u nás jsou jejich potraviny o poznání dražší a kvalitou jaksi zaostali… když tak kupujeme jejich výrobky zásadně v jejich zemi… celkem škoda … nedokážu stále pochopit proč nás mají za takové … nevím jak bych to pojmenovala… ?!?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.