French press... RSS

Štítky: , ,

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím o radu – na návštěvě úžasné kavárny Bio Zahrada jsem se zamilovala do přípravy kávy french pressem. Protože se blíží doba Vánoc (ano, bohužel je to tak :-)), ráda bych se zeptala kdo má jaké zkušenosti s určitými typy či značkami. Děkuji

  2. Mám bodum – to je asi tak klasika – kovový sejtko atd.
    Nekupuj si moc velkej, bo některé nejdou zmáčknout úplně až ke dnu a když si do něj uděláš jen jedno kafe, tak s tím budeš třepat jak epileptickej křeček, abys z toho všechnu tekutinu dostala – ta jemná káva to celkem zacpává.
    Velký výběr různých velikostí mají na Andělu v tom Tesco baráku, ale v prodejně La veccha botega.
    Asi bych nešetřil a koupil bych si nějaký hezký, aby to u snídaně na stole vypadalo příjemně, ne nějakou plastovou příšeru.

  3. BODUM, BODUM, BODUM!!! :)

    jinak se přidávám k davidovi, uplůně stačí ten malinkatý! nabídka se liší použitými materiály. ty levnější jsou z plastu a přijdou mi víc vachrlatý, ty dražší jsou čistá kombinace nerez sklo…

    k dostání http://bottega.cz/, v LBC shopu a překvapivě taky ve Starbucks za ne uplně blbé ceny.

  4. Cca litrovej tuším v kombinaci nerez-sklo (bez plastu) maj i v Ikea. Už jsem tam nad ním uvažoval, ale zkušenosti zatím nemám – a možná dám přednost nějakému dražšímu, ale menšímu – na litr kafe mám vac-pot od Bodumu, ale pokud zrovna nechci presso, tak doma nemám nic, v čem by káva šla dělat v menším množství.

  5. To David : epileptickej křeček :-DDD Ale co je to moc velkej? V podstatě mám vybráno, jen jsem chtěla slyšet, že BODUM je best of. Ve Starbucks jsem se zakoukala do frnech pressu, který vypadal tak 0,5l. Zajímalo by mě, jak velké je mají v Zahradě.

  6. v bio zahrade maji 0.35 a 0.5, ve starbucksu maji vyborne ceny na 0.5, ale myslim ze nemaji ten maly … my se je snazime na eshopu prodavat za co mozna nejlepsi cenu, aby meli nasi zakaznici moznost pripravovat kavu kvalitne:)

  7. No, já když si dělám jedno kafe do french presu, tak dávám cca 70 ml vody a 11 g kávy.
    Ale podstaný je, aby to šlo domáčnout až dolů.
    Tohle množství je jeden pořádnej hrnek na kafe, a samozřejmě je ideální ho vypít za čerstva a pak si udělat třeba další – chuťové vlastnosti se mění celkem rychle.
    Louhuju ± 2 minuty a hlavně je třeba dbát na správnou teplotu.

  8. No já stejně pak musím přijít na to, jakou kávu do toho koupit a jak se to vůbec používá… Děkuju moc za rady a tipy :-) Právě, že si myslím, že v Zahradě mají 0,35 a ve Starbucks jsem zase viděla jen 0,5 a za doboru cenu myslím.

  9. 1 – Protože se blíží doba Vánoc (ano, bohuDÍK je to tak :-)) !!! Já se těším, vy ne?

  10. 8: No, bacha na to. Při tomto způsobu přípravy kávy vyniknou všechny její nedostatky.

  11. 10: a při kterém ne? Imho každý způsob přípravy kávy chce své a také má něco do sebe. Přijde mi to velmi podobné, jako u čaje.

  12. David:

    dovolím si nesouhlasit! zrovna dnes jsme zkoušeli dělat jedno kafe (Sumatra Lintong) sedmi způsoby – espresso, mokka, cupping, french press, kona filtr, vacuum pot, džezva. proměny byly zásadní a „zaleváné“ způsoby si vedly moc dobře. (u french pressu je jedna zásadní finta – nepřekročit čas extrakce (4 min) a nenechat kafe stát na logru.) byli jsme z toho doslva na větvi jak různé přípravy vytahovaly různé aromatické profily, tělnatost, aciditu… huuukoooot!!!

    zkuste zajít do Bio Zahrady a objednat jakoukoliv jednodruhovku (mají tři) do FP – třeba změníte názor :) nebo nepropásnout degustaci CoE Rwanda & Columbia z minulého týdne :)))

  13. osobne jsem z french pressu pred degustaci coe pil jen parkrat, ale tam jsem tomu prisel na chut. presso u me vitezi, ale treba proti mokka konvicce je FP mnohem pohodlnejsi…

  14. 12: No, dyt jo … french press je defakto cuping :O)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.