Pochutnáváte si ve vzduchu? RSS

Štítky: , ,

30 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jak vám chutná na palubě letadla? Dostali jste někde něco zajímavého? Stránky http://www.airlinemeals.net bohužel nějak stagnují.

  2. Ne, nestojí to za moc.

  3. Na palube letadla jsem jeste nikdy nejedla nic chutneho. Nezalozime Cuketka airlines? Nebo Flo airlines (prihrivam si vlastni polivcicku)? :)

  4. Jídlo v letadle je pro mě jako nutné zlo. Třeba ČSA se během posledních pěti let hrozně zhoršily (a už jsem je skoro přestala používat a na krátké lety používám nízkonákladovky nez jídla). Zatím nejlepší jídlo jsem dostala od Emirates – zmrzlina servírovaná uprostřed dlouhýho letu byla naprosto supr osvěžující. U Air France se občas zadaří, občas ne.

    Cuketka Airlines bych brala :o) jen by místo rozdělení na třídy podle ceny muselo být rozdělení podle výdrže – třeba Kimči třída důkladně izolovaná od ostatních :o)

  5. No, vlastně mě zajímalo jak to vidíte vy, protože mě taky připadá, že se to hrozně zhoršilo. Nelétám moc často, ale pamatuju tak před šesti lety, že na evropských letech v normální economy třídě (Air France, ČSA) bývalo docela chutné jídlo o několika minichodech a teď už všude jen polotuhý studený sendvič. Světlou výjimkou v posledních letech byla pro mě Alitalia, kde byl sice také jen sendvič, ale s nejlepším sušeným rajčetem, jaké jsem kdy jedla. A tento týden Malév a maso rozplývající se na jazyku, ovšem to bylo v business třídě, což nejspíš nejde porovnávat.
    Cuketka Airlines ano!!! A létalo by to výhradně do destinací s gastronomickou tradicí :-)

  6. 4: Kimči třída důkladně izolovaná od ostatních

    Kimči cestující by dostávali slevu – za přispívání k tryskovému pohonu aeroplánu.

  7. 5: Aerolinky šetří, tak místo teplého jídla dávají gumové sendviče bez chuti… takže se radši najím, než vyrazím na letiště. Nebo v UK si na letišti u Pret a manger koupim chutný čerstvý sendvič. Mimochodem, kdy už konečně tenhle řetězec bude i v Praze?!

    6: :oD ale aby potom cestujícím nezačaly automaticky vypadávat plynové masky! To by mohlo působit znepokojivě :o)

  8. mě v neděli zrušili let z Londýna do Prahy, trávil jsem na letišti 7 hodin a nedali nám ani slanou vodu .o)

  9. 7. Jo, sendviče mají výborné. Nebo si kupuji wrap, třeba s krevetkami. Jen se to blbě jí a krevety mi skáčou všude.
    Většinou lítám s nízkonákladovkama a tam si koupím gin+ tonic a jsem spokojená. :-)))

  10. no tak posledně (tedy před pár dny) jsem si dal v Préta Manžér houbovou polévku, byla sice dobrá, ale houby jsem tam nenašel – ani bych si to tak nedovolil nazvat. Cizrna, kuře, zelenina, ale proč to zovali houbovou to fakt nevím. Jinak mají super chees cake s citronem, ale stálý favorit je stejně chocolate orange z normálního krámu

  11. Často létající kamarádi nedají dopustit na košer a vegetariánskou stravu v letadlech. Prý je téměř vždy nesrovnatelně lepší než standardní menu…

  12. Jojo speciální menu bývá lepší. Když se dá objednat seafood, tak neváhám :o)

  13. 11: košér? tfuj!! jo když byly doby, že jsme dělali pro celou Ruzyni čerstvé jídlo tak to bylo super – někdy i tisíc porcí denně. Teď, když si vozí konzervy ze Švýcarska, tak se to opravdu nedá požívat. Všechno je trvanlivé až několik let a vůbec je to takové kosmické nezničitelné jídlo. Občas dělám jídlo pro soukromé tryskáče, ale to není zas tak často .o(

  14. Já mám spíše zkušenosti se zaoceánskými lety. S KLM jsem si opravdu pošmákla (ale zpozdili mi zavazadlo, mizerové) a solidní úroveň mívá i Iberia. Alitalia blahé paměti nic moc.

  15. Alitalia = hladolet. Pamatuji jejich „susenku“ na evropskych letech a na jednom letu z USA jim dokonce jidlo doslo uplne, to jsem popravde jeste nezazil. Dlouho jsem vazil, jak odpovim na obligatni „chicken or pasta“ a houby. Dobre, ze uz je po nich.

    SN Brussels mi dali na letu Tempelhof – Brussel jednu mentolku – servis skoncil dve rady prede mnou. Holt kdo setri na letenkach…a minuly tyden jsem taky otestoval ham&cheese panini u Air Lingus a bylo to genialni. Krehke, vonave a co psali to tam bylo. Co byste k snidani nechteli po probdele noci ;-) Za ctyri ecka…

  16. „Susenka“ mi pripomina lakavy vyber na francouzskych vnitrostatnich letech – „sucre ou sale?“ – sladke je susenka, slane minisacek se slanymi minitycinkami ci minirybickami.
    Jinak gumove sendvice a oplatky jako dezert u CSA taky neoslni.
    Byval dobry SAS – hlavne krasna prezentace, cukriky s prislovimi a podobnymi moudry, ale mam pocit, ze zacal taky setrit.

  17. V letadle jsem ještě nikdy nic nedostal – lítám minimálně a pokud, tak s nízkorozpoč­tovkama. Ale jak to tak čtu, tak jsem za to že nic nedostanu u těch nízkorozpočtovek spíš rád.

  18. požírat něco při letu co netrvá ani dvě hodiny mi přijde zbytečné – a platit klasickou letenku je taky vyhazování peněz z okénka. Nehledě na to, že si můžete na palubu vzít poživatiny vlastní, nikdo Vám nemůže nic říct. Když člověk letí na druhou stranu zemegule, tak pohodlí a dobré jídlo být musí. Sedět dvanáct hodin na zadku není nic příjemného.

  19. 18: Souhlasím – na zaoceánském letu je to něco jiného, ale to co tady popisují jako jídlo na letech po Evropě mi přijde, jako že bych raději na těchto krátkých letech nedostal nic a dopředu s tím počítal.

  20. 18, 19: jo, v zásadě s vámi souhlasím, že na krátkých letech člověk jídlo nepotřebuje. ale… v předsendvičové éře pro mě mělo jeden nezanedbatelný psychologický přínos – odvádělo mojí pozornost od letu, jelikož se vlastně v letadle dost bojím.

  21. v letadle se není třeba bát, leda tak teplých stevardů, barbínek u virginu a spícího pilota .o) když to spadne tak to nepřežijete a aby to spadlo, to by jste musela mít sakra smůlu! Já se spíš osobně bojím toho, že se letadlo propadne o dvě sta metrů zrovna když se rozlévá káva .o( kdo má pak hledat tu konvici že!

  22. Matne si pamatuji, ze jeden z mych prvnich letu v zivote (IL 62 z Bulharska) skoncil prave tim propadem (propady). Tehdy se jeste podavaly RIZKY i v cattle class…Letusky zacaly po urgencich kapitana spesne sbirat jidlo – ale nestihly to. Pak zacal tanec, ktery jsem jeste dlouho pote nezazil. Moje statecna matka pomahala letuskam s uklidem (ona totiz nemuze zvracet a nektere mlade slecny to uplne nezvladaly) nechajic mne napospas papirovemu sacku. Za to jsem pak mohl zbytek letu stravit u pilotu v kabine…Kdeze jsou ty casy :-)

  23. Minulý týden jsem se – ne vlastním přičiněním (tj. s letenkou do ekonomické třídy) – ocitla v business na zaoceánském letu Iberie. To byla lahoda… Jako předkrm foie gras s houstičkou, pak špenátové taštičky plněné sýrem, to vše ve spoustě moc dobrého pesta s oříšky kešu. Jako dezert výběr ze tří možností. Já jsem měla výtečnou mandarinkovou zmrzlinu. Na snídani pak španělská šunka, ovoce a džus.

  24. Pred par dny jsem letela British Airways Praha-Londyn-Calgary. Obsluha velmi mila – zajimavi byli vesmes"letusaci" misto klasicych letusek… pominu-li tradicne nelahodny anglicky caj, nabizeli dvakrat mensi svacinu (sendvice s ruznymi naplnemi, susenky, male cokoladky, kavu, dzus) a jednou jidlo vydatnejsi, mohla jsem si vybrat bud ratatouille s kurecim masem nebo hovezi lasagne (cili jidlo naprosto neanglicke, zrejme nedostatek skopovych ledvinek), k tomu salat, moucnik. Az moc, nicmene kdyz jite pomalu, zabijete aspon neco z tech 9 hodin pres ocean. V naslednem asi hodinovem letu z Calgary do Kelowny uz tluste letusky nabizely jenom kavu nebo vodu, clovek si pripadal, jako by u nas jel autobusem z jedne vesnice do druhe… a cekal, ze kazdou chvili vykriknou, „Kelowna, nezastavujeme, nezastavujeme, jestli chcete, pilot vam pribrzdi a musite si vyskocit…“

  25. Se mnou také jednou letěli samí letušáci. Ani jedna letuška. Bylo to z USA a zrovna byl vyhlášen nějaký vyšší stupeň nebezpečí teroristického útoku nebo co. Tak jsem měla za to, že to spolu souvisí. Od té doby raději letušky. :)

  26. Me vzdy chutna u Air France…mnam:)

  27. To: 4, 6… U Asiana Airlines je Kimchi soucasti kazdeho obeda :D Jinak Asiana supr jidlo, dezertiky, U Lufthansy ze Soulu vyborna rybicka v korejske zeleninove omacce.. Mam pocit, ze vsechny asijske lety jsou jaksi chutnejsi a letusky krasnejsi …

  28. Docela mě překvapil a přišel k chuti preclík namazaný půlcentimetrovou vrstvou másla (Swiss)

  29. Holub a krahujec se vsadí, kdo vyhraje závod Manchester – London.
    Krahujec letí ze všech sil, brzy dosáhne centrum Londýna. Holub nikde.
    Vrací se tedy pomalu zpátky, párá po holubovi, nic. Už je daleko za Birminghamem, když na dálnici M6 vidí malou tečku. Zaostří, snese se níž – on to holub na vozovce.

    „Čau holube, co se děje? Právě letím z Londýna zpátky.“
    „Aha. Ty vole, já myslel, že se jde.“

  30. Dovolím si vzkříst tohle zajímavé téma: zde zmiňovaný web http://www.airlinemeals.net/index.php už zase funguje ;)

    Před měsícem jsem byl velmi příjemně překvapen úrovní cateringu na palubě letadel Turkish Airlines: výběr ze dvou jídel z tištěného menu, kovový příbor, slušné víno, výborné jídlo – a to prosím pěkně v ekonomické třídě!
    Vyzkoušel jsem u nich třeba tas kebab, plněné vinné listy, rigatoni s rajčaty a lilkem, massaman curry, tabouleh, sea bass s celerovým pyré atd. a vše bylo skvělé. Připravuje jim to tahle firma: http://www.doco.com/ Je to neskutečný rozdíl oproti evropským hladoletům, takže vřele doporučuju.

    Velmi dobré jídlo má i China Airlines; tady je ukázka toho, co jsem u nich vloni na podzim dostal v business class na lince Vídeň-Taipei: http://www.flyerguide.net/meals/meal.php?…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.