hospoda v prahe RSS

Štítky: ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. pri návšteve prahy by som rád navštívil nejakú tradičnú pražskú hospodu s dobrým pivom a tradičnými jedlami kde by sa dala nasať atmosféra čias dávno minulých.viete poraďiť?

  2. Bývala fajn hospoda U Černého vola na Pohořelci. IV. cenová skupina, utopenec, klobása.

  3. Jde o to, jak to myslíte. Tradiční je třeba U tygra, nebo U Fleků. Dobrá tradiční jídla, to je zase třeba nový Lokál. Možná to vše splňuje třeba restaurace U Vejvodů (http://www.restauraceuvejvodu.cz/)...

  4. ↪ 3 mpik: Přesně tak. Ducha dob minulých a kouřovou clonu dostanete asi u Černýho vola, U Dandů, U Rotundy apod.
    U Vejvodů zas mají tu správnou dávku „o****me hosta kde se dá“, U Fleků vám k jídlu zahrají veselou českou písničku. Ani jedno mě nebaví.
    Dobré české jídlo a čistý retro interiér je v Lokálu (spíš Dlouhá než Míšeňská). Ještě teď asi před rokem vznikla hospoda U Vodoucha na Žižkově, která není jako Lokál, ale prostě jen věrně kopíruje styl žižkovských a jiných pajzlů, tam je to celkem fajn, hodně piv na výběr, aspoň snaha o nekuřácký salonek, ale jídlo je na střídačku (ale nikdy úplný provar). Je to smutný, ale ty klasické hospody většinou nejsou spojené s prostředím, kde se dá jíst.. a často ani to (teplé) jídlo není k jídlu.

  5. Přesně tak. Buď zvolíte autentické prostředí, nebo dobré jídlo. Víc než průměrnou gastronomii v těchto hospodách nehledejte…

  6. ↪ 2 Ala: hospoda U Černého vola na Pohořelci
    Nebyla hned vedle ambasáda nějaké africké země?

    (Rhétorická otázka. V hospodě jsem několikrát byl. Dávno tomu…)

  7. ↪ 6 Jednorožec: To asi ani ne. Skoro naproti ministerstvo zahraničí a Loreta, a vedle internátní škola pro slepé děti. Ta hospoda se zachovala díky tomu, že sponzoruje ty slepé děti a za to má levnější nájem od města, nebo něco takového. Už párkrát to hrozilo zánikem, protože o to místo je velký zájem udělat tam další past na turisty, jako jsou všude v okolí na té trase od Pohořelce k Hradu.

  8. Tak pivnice Lokál je skvělá jak na pivo tak na jídlo, stejně tak bych ještě mohl doporučit Malostranskou Besedu která nabízí daleko širší výběr jídla, ale v obou případech, atmosféra dávno minulá to zas moc ne..

    Na takové návštěvě by to chtělo navštívit nějakou „kulturní“ instituci.

    U černého vola je super, ne zas vysloveně na jídlo, stejně jako slavné místa u Jelínků, U Hrocha nebo u Tygra. Atmosféra dávných časů, vynikající pivo, ale jídlo spíše jen studené k jídlu pokud to stačí.

    Jo a jestli jich zajímá historie, tak rok 1499, narodilo se pivo flekovské.. jak říkal pan komisař Ledvina.
    Za ochutnání to pivo sice stojí a jinde si ho nedáte, s jídlem to u Fleků sláva ale není, celý večer tam hraje harmonikář. Nejlepší je tam léto kvůli zahrádce.

    A ještě by to chtělo zmínit slavnou hospodu U Pinkasů a poslední dobou se opět zlepšuje Baráčnická rychta.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.