Podložka pod pekáč RSS

Štítky: , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dostala jsem krásnou obdélníkovou zapékací mísu Emile Henry, jenže mám poměrně malou troubu (až přijde čas na rekonstrukci kuchyně, napravím). Když mísu dám dovnitř, jeden z jejích úchopů visí na boční konstrukci na zavěšení roštu, takže příslušná strana se nachází asi 2 milimetry nad roštem. Kdybych pod mísu dala něco o výšce 0,5 až 1 cm, jejím úchopům by nic nepřekáželo a problém by se vyřešil. Poradíte mi nějaký materiál, který by vydržel občasné pečení, aniž by vydával zápach a lepil se mi zespoda na mísu?

  2. ↪ 1 Jana: Možná si to neumím dost dobře představit, ale podložení bych rozhodně řešila něčím z plechu, nerezu či litiny.

  3. Děkuji za odpověď. Uvažovala jsem o tom, že bych na rošt položila pokličku z litináče (uchem dolů) a na ni pekáč. Musím ale vyzkoušet, jestli to bude stabilní.

  4. jestli to budete mít na furt, tak možná kousek šamotové desky/cihličky, myslím, že se dostanou i tenké a malé ;)

  5. Děkuji, pane Cuketko. To by možná šlo, ale nebude mi ta deska nadměrně zahřívat pekáč zespodu? Pokud vím, lidi si ji kupují na pizzu, takže asi dost sálá.

  6. ↪ 5 Jana: Kvalitní mísy rozvádí teplo rovnoměrně a zahřátí odspod může být bonus. Pokud však máte v plánu koupi větší trouby, použila bych zatím pokličku (ad 3.) a víc to neřešila.
    Kreativita v kuchyni je základ :-)))

  7. V nejbližších letech novou kuchyni neplánuju, takže to budu muset spoléhat na kreativitu. :)

  8. Podložte to jenom na dvou či více místech, právě těmi kousky jak píše pan C.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.