1. Dobrý večer všem,
    mám takovou osobní úchylku, již několik let nesmírně toužím po KA. Fascinuje mě jeho nádherný design a taky dlouholetá tradice. Dospěla jsem až do stádia, kdy vážně uvažuji o nákupu. Ale nevím, jestli si vybrat klasickou verzi nebo profi. Peču často a to pro pětičlenou rodinu. Nejsem si ale jistá, jestli je výkon klasické verze ( http://www.kitchenaid.com/flash.cmd?/ ) dostačující pro tužší těsta, jako je třeba kynuté nebo těsto na chleba. Oproti tomu má profi verze ( http://www.kitchenaid.com/flash.cmd?/ ) výkon podstatně silnější, ale je také podstatně dražší.
    Budu tedy ráda, pokud se se mnou podělíte o zkušenosti.

  2. Zkuste kouknout tady http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

  3. ↪ 2 snookie: Toto vlákno znám, ale o výkonu KA jsem tam toho moc nenašla.

  4. ↪ 3 MarketaS: Osobni zkusenost zatim bohuzel nemam, nicmene podle vsech moznych americkych poradu o vareni a peceni, kde ho puzivaji temer vsichni kuchari (v evrope zase kMix) se rozhodne nezda ze by ‚maly‘ KA mel oproti velkemu jakykoliv problem s testy na chleb ci pastu. Vetsi vykon bude nejspis proto, ze musi zvladnout vetsi mnozstvi testa, tak asi bude zalezet na tom s jakou varkou bezne pracujete. Taky ho mam v planu, ale podle veskerych referenci by me ani nenapadlo, ze by na tento typ test nemusel stacit.

  5. ↪ 4 snookie: Dobrý den, já osobně pracuji už x let s KA profi, zcela bez problémů. Myslela jsem si, že kromě výkonu a malým rozdílem v gramáži mezi nimi není moc velký rozdíl. Ale nyní jsem viděla na vlastní oči, jak pracuje menší KA a s majitelkou jsme se obě shodly, že je určitě mnohem lepší varianta profi. Ona potřebuje KA na zadělávání chleba – nyní ho reklamuje, protože se jí neustále nadzvedává hlava a nyní už nezůstává ve spodní poloze. To je problém ale jen jejího jednoho kusu, nicméně rozdíl mezi velikostí metly, háku a lopatky je docela výrazný. Na třená a piškotová těsta, na šlehačku – zcela bez problémů, ale na hnětení kynutých těst pro větší rodinu, hlavně toho chlebového je to docela zásadní rozdíl v množství, jaké který z těch dvou robotů vyhněte najednou a jak moc velká je to pro něj zabíračka. Jinak podle mě pro dvou až čtyřčlennou rodinu je podle mě menší v pohodě, pro víc lidí bych určitě volila profi. Přidávám ještě vlákno, kam psalo dost lidí o své zkušenosti s KA. http://conovehonakopci.cz/?…

  6. Ahoj, chtela jsem se zeptat, zda-li nekdo mate z prislusenstvi k robotu krouhac/krajec nebo sadu krouhacich nozu? Potrebuju mlit mandle na velmi jemno, pripadne jine druhy orechu na pastu, nebo alespon „skoro“ pastu. Dokaze to neco z jedne ci druhe sady?
    Diky.

  7. ↪ 6 irresistible: zdravím vás. Je to delší a tak jsem to napsala i s fotkama – http://conovehonakopci.cz/?… poslední příspěvek. Hezký večer.

  8. Klaro, diky moc. Muj problem s orechovou pastou to sice neresi, ale jinym to urcite bodne pri rozhodovani. Videt, jak vypada vysledny produkt po projeti tim ci onim valcem je potrebne.

  9. ↪ 8 irresistible: Není zač. Váš problém s ořechovou pastou skvěle vyřeší ruční lis na olej. Omlouvám se za link, ještě sem pinknu to burákové máslo http://conovehonakopci.cz/?… ať to nemusím rozepisovat znovu. Teď jsme dělali marcipán a je to takový rozdíl od mletého, ale takový, že i proto to možná stojí za to. Je fakt, že to stojí 2900,– ale problém s pastami to řeší dokonale. Jen tedy to není tak rychlé jako mlýnky. Trvá to trochu déle.

  10. ↪ 9 Klara.h: přiznávám, že článek o lisu u vás na webu jsem jen zběžně kdysi prolítla, protože mě nikdy nenapadlo, že bych ho potřebovala. Určitě by byl fajn, ale je to prostě do naší mini kuchyně další „heblo“ a nebylo by moc vytěžované (plus ta finanční stránka věci). Koukala jsem se na kitchen aid a udělátka k tomu s tím, že kdyby něco z toho tu pastu zvládlo, tak bych našla využití i pro další krouhače atd., ale nezpracováváme zeleninu v takových objemech, že bych to nutně potřebovala. Zvládnu to s ostrýma struhadlama.
    Lis ale zařadím na seznam důležitých (ale ne zrovna aktuálně potřebných:-) věcí, kterýma bych mohla být obdarována v případě důležitých jubileí (což jsou vlastně každé moje narozeniny:-D
    Ještě jednou dík.

  11. Se struhadlem na KA domací verze mám nedobré zkušenosti, mezi násypkou a struhadlem je moc velký otvor takže často propadávají velké kusy do nádoby, máme ještě starou americkou verzi – cca 30 ta je daleko lépe udělaná a rozemele se v ní všechno, s profi verzí nemám zkušenosti, ale dost by mě zajímalo zda aspoň ta je udělaná kvalitně a nedělá ostudu značce KA.

  12. ↪ 11 hroby: zdravím. Já mám starší – dělají to italové pro KA a ten je relativně v pohodě, jen tomu chybí velmi jemné struhadlo, které se musí dokoupit. A pak úplně novou, tu dělá vyloženě KA a tam je velký otvor, velká vůle mezi stěnou a struhadly a odpadávají veliké kusy a poměrně hodně toho nerozemele.

  13. Tak to je přesně můj případ mám to vše koupené tady v obchodě přímo od KA, kupoval jsem to asi před 3 lety, nemáte nějaký odkaz kde by se daly koupit ta italská struhadla? dost mě to zlobí. Při ceně robota jakou má bych opravdu čekal jinou kvalitu.

  14. ↪ 13 hroby: no možná si nerozumíme. To co jste koupoval před třemi lety v KA obchodě to je to, co dělají italové – http://www.kitchenaid.cz/…A/MVSA_1.jpg to nové je letošní a je to toto http://ecx.images-amazon.com/…._SX450_.jpg a řekla bych, že ten původní je lepší. Nebo vyjdou tak nastejno, ovšem ten novější je zase mnohem levnější, nejde zase ale koupit v ČR . Oboje má svoje mouchy a svoje výhody.

  15. Můžu se zeptat jesti se Vám u hnětení tužších těst, jako třeba na těstoviny nadzvedáva hlava robota? Už jsem o tom někde četla ale nevim, zda je to normální nebo důvod pro reklamaci.
    Děkuji

  16. ↪ 15 snookie: mně se teda nenadzvedává hlava, mám jiný typ, ale pokud dělám těsto na těstoviny, tak u toho musím stát, neb má tendenci „vyskakovat“ mísa. Taky by mě to zajímalo. Jen u tohoto typu těsta, třeba kynuté těsto je v pohodě, ale to těstovinové je nejtužší, co dělám.

  17. ↪ 15 snookie: dělala jsem kynuté těsto z kombinace žitné a celozrné mouky na max. váhu mouky (možná trochu víc)a hlava také měla tendenci nadskakovat. Mám KW major.

  18. ↪ 17 micka: Ja to prave videla i na nejakym videu na you tube (najednou ho nemuzu najit), tak doufam, ze je to normalni a ze to dela i tem co uz ho maji ty roky. Hned na zacatku jsme ho menili, protoze prisel s vyrobni vadou (odchlypnuty lak ve spoji tela a hlavy) a rozhodne by se mi ho nechtelo reklamovat znova. Zvlast po tom, jak vsem doma tvrdim, ze trvanlivejsi pristroj do kuchyne neni:-D. Taky ale nechci, aby to delalo pohyby co to nema delat a neco se v nem ponicilo. Diky testovinam a kazdodennimu peceni je to muj poklad:-)

  19. Snooki můžu se zeptat na KA? Právě jsme ho koupily a hlava se nadzvedává při hnětení těsta podle mně docela dost. Prosím reklamovali jste ho nakonec nebo ne?
    Moc děkuji za odpověď

  20. ↪ 19 masrumka: Je to bohužel normální u tuhých těst jako na těstoviny jestli myslíte něco takového http://www.youtube.com/watch?…. Tady to teda dělá docela dost. Reklamovat můžete zkusit, ale všechno posílají do toho Vyškova kde max seřídí hlavu. Můžete si to ale udělat taky. Když zvednete hlavu, tak v tom kloubu je zevnitř takovej aretační šroub a tím se musí pootáčet a přitom tu hlavu zkoušet nadzdvihnout. Sklopíte jí do vodorovné polohy a bez použití té pravé páčky ji zkusíte jakoby nadzdvihnout a to zkoušíte do tý doby než se nepohne. Takhle mi to v tom Vyskově vysvětlili, že to dělají. Pootáčíte tím šroubem, ale po kousíčkách. Taky mě to nemile překvapilo, ale jinak šlape jak hodinky a jsem z něj nadšená pokaždý, když maká;)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.