Londýn RSS

Štítky: ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím všechny!

    Příští týden letím poprvé do Londýna a rád bych si tam nakoupil nějaké dobroty, které jsou pro ně typické, či něčím vyjímečné. Bohužel ale nemám moc představu, jaké. Prosím poraďte, co stojí za to vyzkoušet, popřípadě si i odvést domů.

    Předem děkuji, Jan.

  2. Fish´n´chips? Vindaloo? :-)

  3. Octové chipsy, Marmite, Blue Stilton?:-)

  4. Typicke pro londyn to sice neni ale nikdy nezapomenu na nakup makronek v laduree ci pierre herme;-)

  5. Zajděte si nějakam na curry (nemusí to být zrovna vindaloo).Zajděte si na Fish and Chips. A zajděte si na klobásky s bramborovou kaší…

  6. Určite si kúpte horčicový prášok, u nás ho dostať len zriedkakedy a na prípravu jedál je vynikajúci (nemotá sa do toho tá octová príchuť, ktorá je v normálnej horčici). Ale hlavne ochutnávajte ako už píšu vyššie, dováža sa kadečo, Marks & Spenser sa na anglické potraviny špecializuje. Mimochodom, londýnsky M&S je vraj pre človeka, čo si potrpí na jedlo a varenie, dosť veľký zážitok, tiež môžete pozrieť.

  7. Ja bych se sla kouknout urcite na nejake trziste- Borough market treba a pak klidne do Harrods – Food Hall stoji za to:-) Trznice byvaji nekdy jen v urcite dny, to bych zjistila dopredu. Jsou tam sice veci i neanglicke, ale ta atmosfera stoji za to, hlavne na trzich.

  8. Kam bys jezdil… Celý svět ti leží u nohou! (pamatujete tuto reklamu? – v pondělí v Lidlu britský týden :-))) )

  9. Kam bys jezdil… Celý svět ti leží u nohou! (pamatujete tuto reklamu? – v pondělí v Lidlu britský týden :-))) )

  10. ↪ 6 Vlado: Zrovna nedavno jsem tuto vec v UK objevil (potreboval jsem to do jednoho receptu, jinak bych nato neprisel asi nikdy). Nemate nejake tipy ci recepty kde a jak se to da dobre vyuzit?

  11. 2 Mirek: Kdekoľvek v studenej kuchyni (pomazánky, nálevy na šaláty), kde by ste inak použili normálnu horčicu, prípadne v teplej kuchyni, len tam si dajte pozor, aby ste ho nesypali priamo na horúcu panvicu, mohol by sa pripáliť. Skuste, dajme tomu, do klasickej bryndzovej / tvarohovej pomazanky (bryndza, maslo, mleta paprika, horčicový prášok, cibuľa alebo pažítka), na bravčové kotletky, na pečené bravové (ja si vyrábam zmes horčicový prášok, tymián, šalvia, soľ), do klobáskovo-zemiakovej zmesi na panvici, atd. Kľudne s tým experimentujte, kým nedostanete množstvo do oka, pridáva sa po kávových lyžičkách a zas to nie je nejako extra aromaticke, takze prehnat davkovanie je dost tazke.
    Na jednu vec pozor, treba to skladovat v tme a nevydrzi to tak dlho ako cele horcicove zrniecka.

  12. ↪ 11 Vlado: Diky za vycerpavajici odpoved!

  13. K původní otázce – „anglickou snídani“ :), na oběd fish ‚n‘ chips, odpolední čajík, později octové brambůrky a večer curry…

  14. A malem bych zapomel, vyplati se samozrejme si nakoupit nejake cerne caje, v kazdem supermarketu je slusna nabidka velkych baleni za dobre ceny.

  15. Určitě bych vyrazila pro nějaký typický anglický sušenky.

    A pokud máte rád, sýr čedar…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.