Restaurace Oblaca - Žižkovská věž RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Máte někdo, prosím, zkušenost s restaurací Oblaca? Chci vzít o víkendu návštěvu na vyhlídku a ideální by bylo spojit to s jídlem, ale nechci riskovat.

  2. Oprava: ještě to nefunguje. Prý o víkendu.

  3. ↪ 2 Maroni: zatím je to nový provoz a to je i vše co s s tím souvisí. pokud chcete vzít někoho cizího, obecně bych nikdy neriskoval podnik, kde jsem předtím nebyl, tak raději nějakou klasiku? Čestr, Na Kopci, Sansho? ;)

  4. ↪ 3 pan Cuketka: ano, tímto směrem budu vybírat. Problém vždy představuje vhodné napojení lokality restaurace toho správného směru na naši procházkovou trasu, aniž bychom se zběsile přesunovali po městě sem a tam.
    Ad věž, pokud bych byla bývala dostala přesvědčivé reakce, pokušení zariskovat by bylo veliké… ten výhled:-).

  5. ↪ 4 Maroni: na to je to bohužel otevřené příliš krátce a i když nechci být škarohlíd, tak v česku to většinou s exkluzivními lokalitami nedopadá příliš dobře. čím víc energie v prostředí.. tím méně v jídle. neplatí to vždy, ale víme, že jo.. ;))

  6. Je to v zásadě tak jak píše pan Cuketka.
    Kvuli výhledu ještě můžete zkusit Aureole na Pankráci, pokud to má být opravdu z výšky.
    Pak jsou různě pěkné malostranské pohledy na Prahu, například ze Zlaté studny, Villa Richter atd..
    A pak je řada restaurací bez výhledu, ale s osvědčenou kuchyní a servisem, který to bohatě vynahradí :)

  7. http://www.oblaca.cz/

    Vypadá to hezky…

  8. ↪ 7 Amanda: We provide (…) regional cuisine seasoned with a creative touch of our modern times.

    No nazdar!
    Vše vyřeší naše moderní časy a jejich tvůrčí dotek.

    Co se doteků týče, celá milá věž je pro některé staromilce, ke kterým se počítám, stále architektonickou fackou Praze.

  9. ↪ 8 Jednorožec: Dům, ve kterém žila moje rodina, padl za oběť výstavbě věže, takže mám také smíšené pocity, ale výhled z věže návštěvy ze zahraničí spolehlivě nadchne.

  10. ↪ 8 Jednorožec: Na druhou stranu velkou výhodou té věže je, že když jste na ní, tak ji nevidíte.

  11. dnes jsem navštívil bistro oblaca s rodinou. první dojem kazil hned zmatek u spodní recepce a čekání na výtah(v podstatě blbost). bistro bylo obsazené cca 90%.obsluha byla u našeho stolu během 2 minut. pití jsme objednali za dalších 5 minut a cca dalších 8min i jídlo(což není žádná tragedie). jídelní lístek lehce strohý,ale každý by si v něm něco málo našel.

    polévka: slepičí vývar s masem a domácími nudlemi 45,–
    bohužel vývar z „pytlíku“ s nakrájeným kuřecím masem.zbytečně silný a slaný,zůstaval po něm povlak na jazyku

    hlavní jídlo: řízečky z vepřové panenky se štouchanými brambory 185,–
    na tomto jídle se moc pokazit nedá, řízečky byly dobré a šťouchané brambory byly opravdu velmi chutné

    bramborové gnocchi 185,–
    se špenátem vepřovou panenkou a houbami
    gnocchi byly kupované,ale jídlo jako celek bylo dobré
    masa bylo tak akorát, kousky hub,smetanová omáčka a špenát.prostě příjemné jídlo

    big burger oblaca 205,–
    dá se říct průměrný burger ,diký více propečenému masu, lehce unavené housce a slanině,která byla na jednom konci 2× tlustší.jinak chuťově nebyl špatný a malinko více péče by mu prospělo

    drobné nedostatky u obsluhy jako: nedá si ještě něco k pití nebo nedáte si po jídle dezert nebo kávu by určitě potěšili provozovatele i hosty

    byli jsme v levnější variantě gastara oblaca „bistro“ (do restaurace zajdeme příště) a můžu říct že jídlo až na polévku celkem ušlo.
    je potřeba vychytat mouchy( na což vás upozorňují „zkušebním provozem“)
    nedostatečný počet jídelních lístků, které měly známky opotřebení v rozích a můj byl natržený
    velké těžké talíře s kterými mají servírky očividně spoustu práce
    jakousi placovou koordinovanost
    plastové lahve na stolech při objednání minerální vody(na některých stolech to vypadalo jak na vyhlídce na školním výletu)
     atd.

    nicméně místo má díky poloze svou atmosféru a interier je poměrně povedený
    spojení vyhlídky na prahu s obědem nebo kávou je příjemný,ale určitě je co zlepšovat,ohledně jako vždy.

  12. Večeře pro 20 lidí (evropských ředitelů) 2.9. – jídlo průměrné, nakompletní založení, sklenky od vína a vody většinou prázdné, objednané nápoje vůbec nedonesli, zatím se 5 číšníků válelo na baru, tradiční makovec a la z pekárny vydáván za makové sufflé, k dezertu nenabídli kávu/čaj, při odchodu žádné vyprovázení neřkuli pomoc do kabátů, sumasumárum obsluha katastrofální, never more. Na té restauraci je zajímavý pouze výhled

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.