poradíte kuchařský nůž do 500 Kč? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,

    potřebuju si koupit nůž do učení, délka čepele tak 17–20cm..
    Chci nějaký nejlepší v poměru cena/kvalita.
    Děkuji za rady.

  2. http://www.pok.cz/…ok-i-11.html

  3. Nejsem z oboru, takže nevím, jaké jsou požadavky na „nůž do učení“, pro domácí použití mi vyhovují nože Fiskars:
    http://www.zbozi.cz/…7-cm-857311/
    http://www.zbozi.cz/…0-cm-857108/

  4. Za 500 podle me ztuha koupis brousici kamen, bez kteryho ti bude nuz k nicemu (bez brouseni bude nuz tupej, nic jinyho nez kamen ti nepomuze). A pokud zacinas, tak 20 cm je zbytecne moc, alespon tot muj nazor.

  5. Obávám se, že za 500 Kč se opravdu slušný nůž nesežene. Jedině tak ten Fiskars, který vůbec není špatný. Osobně bych však trochu „přitlačil“ a investoval třeba do nějakého japonského kousku… I když k tomu už je potřeba kvalitní brusný kámen, který stojí skoro to samé, jako pořádný nůž :( Ještě mě napadl Victorinox, ale s tím nemám bohužel žádné zkušenosti.

  6. Victorinox nebo Pok. Asi nejlepší poměr cena/výkon. Victorinox (ve Státech pod jménem Forschner) je hodně používaný „obyčejný“ nůž do gastro. Mám doma Victorinoxů několik, a za ty peníze to není vůbec špatná volba. Požadavky splňuje například model 5.2003.19 , ale je to o pár korun víc. Doma máme verzi s vyšší čepelí: http://www.kapesni-noze.cz/…2063.20.html Jo, a 20cm rozhodně není moc ani pro začátečníka.

  7. Taky se přikláním k Victorinox nebo Pok. Je to lepší volba než Fiskars. U obou je ocel prakticky shodná, nejlépe si vyzkoušet nože v ruce. Ale myslím, že nůž na který odkazuje sumejkr je dobrá volba, navíc je to česká ruční práce.
    Kvalitní brusivo za rozumný peníz seženeš zde: http://www.knife.cz/Default.aspx?…
    Je to opravdu kvalita a brousí takřka jak diamantové brousky, doporučuji brousek č.108 A+B (eventuelně i A+C) v déĺce alespoň 25 cm a k tomu keramickou ocílku B. Pokud si netroufáš na broušení na kameni, doporučuji krabíka č 119 – je to totéž co Spyderco Sharpmaker za čtvrtinovou cenu.

  8. Tak pod ten poslední příspěvěk bych se také podepsal ,nože Pok a brousky z http://www.knife.cz je asi nejdostupnější kombinace ,která bude fungovat.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.