Domácí hamburger RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Už dlouho přemýšlím nad tím, čím to je, že hamburger z hladového okna chutná vždycky lépe než ten, který udělám doma. Nevíte náhodou nějaký zaručený postup?

  2. Mám přesně opačnou zkušenost – jakýkoli hamburger, který si udělám doma, chutná líp než z fastfoodu (čerstvě namleté maso, domácí houska, opravdový sýr – ve fastfoodech to bývá něco jako víkendové pečivo, divné slisované kousky masa, tavený sýr, aspoň tak je to u těch velkých řetězců..). Nebo jaké konkrétní okno máte na mysli?

  3. Lewisek: Pomlet mírně prorostlé zadní hovězí (15–20% tuku, úplně libové by bylo suché). Pak vytvarovat burger, dát na gril, osolit a opepřit z vrchu během grilování, po té otočit a osolit a opepřit ogrilovanou stranu a dodělat. Dá se osolit a opepřit syrové pomleté maso, ale správně se má solit až na grilu, ale je na vás, co vám bude víc vyhovovat. Mám obavy, že doma vám burger tolik nechutná, protože do masa nesypete dochucovadla typu E621

  4. Stejné to, ale je i s hamburgerem, který není s masem. Myslím takové okno, které je na každém nádraží.

  5. ↪ 1 Lewisek: Buď máte divné chuťové buňky nebo vám to doma nejde :) Zkuste upřesnit, jak doma postupujete..

  6. Mno, např. hamburger z McD chutná všelijak, jen ne po masu. Není nad pořádnej domácí burger!

  7. Mě nezajímají hamburgery z McD, Burger King… Zajímají mě takové, které seženete na každém nádraží, koupališti a náměstí. Ty podle mě nemůže být tak těžké udělat i v domácím prostředí!

  8. ↪ 7 Lewisek: V těchto stáncích (nádraží, koupaliště, náměstí) podle mě smaží jen zmražené polotovary z obchodu (a la Nowaco a spol.)

  9. Tak já naopak upřednostňuju domácí burgery, obvykle na ně melu půl hovězího zadního a půl předního (hrudí nebo krk), dovnitř burgru dávám plátek másla ochuceného bylinkami a lehce solí, solím a pepřím jinak až taky při grilování jako martas. Domácí bulka, dobrý sýr .. Dala bych si :)

    V hladových oknech je dělají z polotovarů, ne z čistého masa (v případě bezmasého hodí do fritézy místo kulatý placky zmražený obalovaný eidam).

  10. Ty stankovy afaik vubec nejsou z hoveziho, je to polotovar, urcite se da koupit v Makru, slozeni je urcite drubezi (otazka jestli maso nebo separat,tipuji spis to druhe nebo smes), mozna nekde namichano s veprovym. Takze to vlastne vubec nejsou hamborgery v pravem slova smyslu – i pres to ham v nazvu by hamburger mel imho byt vzdycky ciste hovezi…

  11. Stánkový burger má několik specifik:

    • burger je z kuřecího „masa“
    • nebývá tam moc cibule, ale spíše jakási směs zelí, často je to taková sterilovaná kysaná směs, která čechům chutná (milované oblohy u jídel)
    • místo majonézy tatarka a bývá tam i hořčice
    • houska není sladká
    • houska není rozpečená, takže více nasákne

    Přijde mi to jako debata, jak doma udělat nejlepší stánkový langoš. Je v pořádku, že to někomu chutná (vzpomínka na dětství?) a občas si to ve stánku dá, ale pokoušet se tento humus napodobit doma je prostě pitomost. Doma si udělej pořádný burger a jednou za čas si dej na zastávce noční tuto napodobeninu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.