Kam do restaurace na štědrý večer - Praha RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím všechny cuketáře,

    Letos se naše, sice ne moc velká, ale mezinárodní rodina na vánoce sejde v Praze.
    Kvůli rekonstrukci obydlí ale nemáme možnost prožít štědrý večer u nás doma. Rozhodli jsme se z tohoto důvodu, že bychom, poprvé v životě, mohli jít na večeři do restaurace v Praze.
    Mám ten (obávám se že nevděčný) úkol něco pro nás 6 osob najít. Radši to začínám řešit již nyní, jelikož mi je jasný, že většina restaurací ma 24.12. zavřeno a těch málo, které ne, určitě požadují rezervaci.

    Proto bych se chtěla zeptat, zda Vás napadá nějaký příjemný podnik, kam bychom mohli zajít. Vím, že třeba kolem Vaclaváku, v okolí hradu atd. jich je mnoho, příjdou mi ale často již z venku a i na webu jako přešperkované „turistolapky“ (pokud se mýlím, nechám se ráda poučit).
    Mělo by to tedy být něco „normálního“, tedy příjemného, ne křečovitě šik ale taky ne smradlavá putyka. Kdyby tam servírovali tradičního kapra a spol. bylo by to fajn ale není to podmínkou. Proste hledám jen příjemné pozesení s poctivým jídlem. Na ceně moc nezáleží, nesmí to ale být bezdůvodně předražený.

    Máte někdo nějaký tip nebo je to utopie?

    hezký večer

  2. V Praze určitá šance na štědrovečerní večeři v restauraci je, ale protože většina strávníků budou turisté, (Češi přece v rodinném kruhu tláskají řízky z pětikilových kaprů), riziko turistických pastí bude vysoké . Být Vámi, prostě bych obtelefonovala restaurace, které máte ráda, nebo hledejte inspiraci na Scuku.

  3. Neviem nie som z prahy ale asi najlepsie by bolo skusit nejaku hotelovu restauraciu kedze predpokladam ze tam bude otvorene

  4. co je spatne na rizcich z 5 kg kapru?

  5. ↪ 4 zdenek:
    Předpokládám, že tím mělo být citlivě a s taktem naznačeno, že cizinci preferují mladší a menší kusy tak do 3 kg, pokud už tedy vůbec kapra konzumují…

  6. ↪ 4 zdenek:

    ↪ 5 Sirnik74:

    Potvrzuji, moje poznámka se týkala velikosti výchozí suroviny, proti kaprovi samotnému nic nemám. Akorát maso z kusu do 2, 5 kg je nesrovnatelné s hrůzou z obřích kusů.

  7. to jsem si dřív také myslel. Ale pak jedny vánoce nešlo už sehnat žádného malého kapra – a 5kg macek byl vynikajicí. Je zajimavé, že velké kapry měl v oblibě i Jindřich Vaňha

  8. Já třeba tláskám vánočního macka kapra s láskou. Jedině v mackovi je totiž mlíčí a jikry na správnou hustou polévku.

  9. ↪ 1 damahranata: Zkuste mrknout sem, vypadá to podrobně zmapované:
    http://www.praguepost.com/…aurants.html

  10. ↪ 1 damahranata: Jak už tu bylo zmiňováno, tak většina hotelových restaurací je otevřená a nabízí i tradiční menu.

    ↪ 2 Maroni: Co je na pětikilových kaprech špatné??? My jsme snad nikdy menšího neměli, kolikrát i většího (bývali jsme hodně velká rodina) a naprosto vždycky byl výborný. Nikdy jsem nechápala předsudky, že velký kapr je cítit bahnem.

  11. Restaurací je otevřeno na Štedrý den relativně hodně. My chodíváme obvykle jen na oběd (na šneky) ale i večer toho býva dost otevřené.
    Nějaký výběr jsem také dal na naše stránky, http://www.restaurant-guide.cz/…-vanoce.html
    Cenový rozptyl je značný, možná pokud chcete tradiční české menu, v historické části města, zkusil bych třeba restauraci Malostranské besedy, okolo Václaváku asi COMO, ale myslím, že bude mít otevřeno stejně tak 80% restaurací, takže to nebude problém kdekoliv. Zavřené jsou jen malé rodinné podniky a některé restaurace, co mají trvale denně nabito a tak si mohou možná dovolit na svátky vydechnout.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.