Degustační asijské menu - kam v Praze? RSS

Štítky: , , ,

17 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chystám se s manželkou v rámci jejího významného životního jubilea vyrazit na dobrou, resp. výbornou…:-) asijskou kuchyni. Preferovali bychom nějaké větší degustační menu o více chodech. Máte prosím někdo nějaké aktuální zkušenosti, doporučíte nám nějaký dobrý podnik ?

    Děkujeme!

  2. ↪ 1 Fisa01: napadají mě tři možnosti:

    Sasazu http://www.scuk.cz/d/sansho/
    Sansho http://www.scuk.cz/d/sasazu/
    Essensia http://www.scuk.cz/d/essensia/

    Každý z těch podniků dokáže předvést špičkové jídlo, takže zkuste vybrat spíš podle preferencí na prostředí. Essensia je chladná víc privátní, Sasazu moderní a klubové, Sansho přátelské a hlučné.

  3. Ještě doplním:
    http://www.buddha-bar.cz/food-and-drinks#…

  4. Já jsem byl před týdnem v Le Patio a byl jsem náramně spokojen. Měl jsem hanger steak s massaman curry, papájou a bylinkami a grilované hovězí s pomelem a zeleným chilli a moc mi to chutnalo. Klidně bych vyzkoušel jejich osmichodové degustační meníčko by Sofia Smith.

  5. ↪ 4 kuba.biker: Buddha i Le Patio to patří do druhé ligy, na významné životní jubileum by to bylo značně riskantní a s možností naštvání se…

  6. ↪ 5 pan Cuketka:
    Tak degustační menu od Sofie Smith jsem zkusil několikrát a takto příkrý bych si tedy být netroufl. Přízemí asi ne, ale prostory v patře by myslím mohly vyhovovat i pro nějaké středně významné životní jubileum.

  7. ↪ 6 Sirnik74: OKá — s přimhouřením oka klíďo uznám Patio jako čtvrtou možnost! ;)

  8. V Sasazu jsem byla 2× a pokaždé nadšená. Co jsem ale slyšela od známých, zvlášť pátek a sobota večer je tam narváno „celebritami“. Tak jsme tam kvůli tomu šli radši vždycky přes poledne, byli jsme tam skoro sami a obsluha se nám stihla věnovat.

  9. Všem moc díky za tipy! Určitě si vybereme..:-)

  10. ↪ 5 pan Cuketka: Stále ještě platí, že Buddha Bar patří do druhé ligy? Hledáme také nějakou dobrou restauraci s thajskými jídly, tak jsem se dostala k této diskusi. Když vezmu cenu meníček, tak Sansho 850–900,–Kč a Buddha Bar 1.600,–Kč, tak podle cen to na druhou ligu nevypadá… Myslíte, že úroveň jídel tedy neodpovídá ceně?

  11. Thajských moc v Praze není. Já mám rád Modrý zub, případně Noi. Lemon leaf či Bangkok považuji za průměrné. Chci zkusit Občanskou plovárnu u sídla vlády. Dál už mě napadají jen Orange moon, Thai Oishi, Siam Orchid či Yam Yam Thai Food.

  12. V Modrém zubu jsme byli také spokojeni. Pak jsme byli v Buddha Café v Balbínově, meníčko také výborné, pěkné stylové prostředí (když pominu ten vchod s chladícími vitrínami), teď se chystáme do pobočky na Národní, ta ale interiérově podle fotek zatím nedosahuje úrovně té Balbínovy. Noi určitě vyzkoušíme. Táta dostal nějaký voucher na konzumaci v Buddha Baru, tak jsem o něm hledala nějaké informace, ale ta cena za menu se mi zdá dost vysoká, a když je p. Cuketka označil za druhou ligu, tak mne zajímalo, proč jsou tak drazí… Upřímně řečeno, já nehledám zase nějakou nutně první ligu za tisíce korun, spíš autentické thajské jídlo, které v Thajsku člověk pořídil za pár korun. Občas doma něco uvařím, ale upřímně, udělá mi radost, když mi uvaří někdo jiný :-)

  13. Taky myslím, že nerozhoduje cena, ale autentičnost. A já mám jako etalon Phad Thai. A ten mi nejvíc chutná v Modrém zubu.

  14. Docela fajn thajská restaurace je Kiin na Žižkově. Ne vždy 100% výkon, ale přiměřené ceny a některá jídla velmi dobrá. Je tam hezké prostředí.

  15. Modrý zub mi připadal dobrý hned na začátku, ale v poslední době jsem byla vždy zklamaná a završila to poslední navštěva, kdy tom kha gai byla divně bez chuti a s rajčaty a když jsem chtěla rybí omáčku, tak mi přinesli odlitou v kalíšku (což by nevadilo) a při placení si řekli o 25 korun navíc. Tohle mi v případě thajské restaurace připadá jako nehoráznost. Kdyby po mě v nějaké české restauraci chtěli 10 korun za sůl, tak už tam nikdy nejdu. Mluvím o Vodičkové. Za mě z vyzkoušených zatim jednoznačně NOI. Orange moon je taky fajn.

  16. Stabilne kvalitni asijskou kuchyni nabizeji podle me v Sasazu, tam bych se nestydel vzit ani zahranicni rozmlsanejsi navstevu.

  17. ještě možná Farrango, jinak ostatní viz výše.
    Osobně bych šel do Sansha, kdybych si ze všech měl vybrat.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.