Jak na minutky RSS

Štítky: , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    můžete mi prosím poradit jak udělat šťavnatou a měkkou minutku z vepřové kýty. Vždycky , když se o to pokusíme, tak je z toho vysušené tvrdé maso, přestože jsme ho třeba naložili na 24h do oleje, octa , soli či marinády…
    Ani rychlé osmahnutí vyschnutí nezabrání ( včera jsem se na Vašich stránkách dočetl, že to je mýtus, což se mi potvrdilo ) a maso i tak pustí šťávu a pak se už jen vaří, a nepeče.
    Jak to děláte vy? Používáte na minutky jen stařené maso ?

    díky

  2. Poradil bych asi spíš trošku prorostlejší kotletu, nebo libovou krkovičku.
    Kýta mně připadá suchá skoro vždy.

  3. Nevím jestli to bude fungovat při minutce, ale pečená kýta je měkká a nevysušená, když ji necháte marinovat v jogurtu, kefíru nebo podmáslí.

  4. Já dělám jako minutku karé nebo panenku dle receptu, který tu dával pan Cuketka – je to jakoby opečené dvakrát. Nejdřív osmahnu vcelku ze všech stran, nechám chvíli odležet. Pan nakrájím jednotlivé medailonky silné tak 4–5 cm, opepřím a osolím a z těch řezných stran opět zprudka opeču. Je to dokonale šťavnaté masíčko, doporučuji!

  5. Děkuji za rady,
    ještě poslední dotaz:
    Dá se minutka připravit i na teflonové pánvičce , nebo to jde jen na těch ocelových bez povrchové úpravy …a nebo to je jedno ?

  6. ↪ 5 Zettik: klíďo i na teflonce, ale opatrně, ta by se nikdy neměla rozpalovat samotná na vysokou teplotu (nad 250C se z ní uvolňují jedovaté plyny) – tj. pokud míříte na nějakou fajnovou krustu na mase nebo rychlé zatáhnutí, nejde to tak dobře, ale jde to… ;)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.